Takımlar Radikal "Geçiş Kanadı" İcadı İçin Çalışıyorlar!

yazar:

kategori:

Cuma günü 12 takım patronu Gilles Villeneuve pistinde bir araya geldi ve ayarlanabilir ön kanatların sene sonunda kaldırılması konusunda hem fikir olundu.

Bu ön kanatlar yerine, açısı 50 mm değiştirilebilir arka kanatlar planlanıyor. Eğer bu olursa araçların düzlük hızları bir anda büyük ölçüde artabilecek.

Geçişin artması için planlanan bu ayarın sadece öndeki aracı takip eden sürücüler tarafından kullanılmasına izin verilmesi planlanıyor.

Kokpit içerisindeki gösterge panelinde, pilotun öndekine yeterince yaklaştığını gösteren yeşik ışık yanacak ve pilot ancak o zaman arka kanadın açısını değiştirebilecek.

Sistemin, yarışın ilk 3 turda kullanılmaması bekleniyor ancak güvenlik aracı periyotlarından sonra büyük avantaj sağlayabileceği düşünülüyor.

Red Bull Takım Patronu Christian Horner “KERS’e ne gerek var? Geçiş kanadı yeterli olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. Hiç kafalarını yormalarına gerek yok arkadaki öndekinden hızlıysa öndeki kenara çekilsin.Daha mantıklı değil mi?

  2. ben geçiş görmek istiyorum gp2 yeni yeni izlemeye başladım ve f1 den daha güzel ve çok güzel geçişler var

  3. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "Geçişin artması için planlanan bu ayarın sadece öndeki aracı takip eden sürücüler tarafından kullanılmasına izin verilmesi planlanıyor.

    Kokpit içerisindeki gösterge panelinde, pilotun öndekine yeterince yaklaştığını gösteren yeşik ışık yanacak ve pilot ancak o zaman arka kanadın açısını değiştirebilecek."

    yok artık daha neler.bide arkadan yaklaşan sürücüler kullanıcakmış.pardon da önde gidenin ne suçu var. geçişler artsın heyecan gelsin tamam da daha mantıklı bişey bulunamaz mı yani bence bu hiç adaletli değil herkesin kullanabileceği bi sistem olmalı
    Kers gayet iyi bi sistemdi. RedBull'un neden istemediği belli tabi ellerinde hiçbi veri yok aracın nasıl tepki vereceğini bilmiyolar istemiyolar Kers'i ama gayet de güzel bi sistemdi
    Raikkonen bu sistemle geçen sene startın en çok kazanan ismiydi her zaman ileri atılıyodu işte heyecan oydu

  4. Yazık çok yazık. Diğer serilere örnek olacağınıza onlar kadar bile olamıyorsunuz . Bari lemans'dan örnekler alın biraz kendinize.
    Gelişim ve zihniyet konusunda indycar kadar bile olamıyorsunuz. Tü size tü bize. 🙂

  5. Olmaz yine bir sonuç olmaz önden bulamadığınızı arkadan bulacağınızı mı sanıyorsunuz. Bu zihniyet değişmedikçe istediğimiz mümkün olmaz. İstediğin kadar kanatları ayarlamaya çalış sen ama ya downforce da kaybetmemeliyiz dedikçe bu değişikliklerin hepsi içi boş çalışmalar. Buna şimdi başlasalar yine mükemmel olamayacak. Ne gerek var böyle kastırmalara çözüm basit değil mi arkadaşım. Koy arkaya geniş alanlı tek parça tek düzlemli arka kanat, koy öne de daha dar V biçimli veya düz kesitli sabit ön kanat bak bakalım geçiş bundan fazla oluyor mu olmuyor mu. İşin özü sizin amacınız anı kurtarmak siz bu derecedeki aero'dan ve şimdiki downforce seviyesinden vaz geçmedikçe istediğiniz düzeyde geçiş ol ma ya cak.
    Kers miş ne kers'i yahu burası yarış sanayisi, yarış dünyası hava kuvvetlerine teknoloji geliştirip, jet yapmıyorsunuz. Bırakın böyle anı kurtaracak dandik çözümleri. Bir sürü de kural ekleyecekler miş peh bi dünya açık oluyor sonra.

  6. MagicAlonso avatarı

    massathebest bence mantıklı bir çözüm ayrıca sistemde arıza olması durmunu düşünme çünkü bahsedilen rakam 50 mm ve bu raikonenin kanadının kopmasına benzer bir durum değil.Zaten riskli bir durum oluşturursa buna önce pilotlar karşı çıkar.

  7. çok tehlikeli. yıllardır arka kanadın ayarlanabilmesine karşı durulmasının nedeni de çok tehlikeli olması idi. şimdi ne değişti de buna izin çıkıyor anlamadım. arkadaşların dediği gibi, KERs sisteminin getireceği yüksek maliyet ve araca tam uyum sağlayıp sağlayamayacağı endişesi, sanırım mclaren ve ferrari haricindeki takımların gözünü korkutuyor. bu yüzden, KERS yerine bu sistem için kafa yoruyorlar. hem de pilotların canını tehlikeye atma pahasına. arka kanat arızası sonucu oluşan kazalar, hiç bir şeye benzemez. adamı ölüme bile götürebilir. 06 bahreyn sıralamalarında kimi raikkonen normal sürüşlünü yaparken aniden arka kanat kırılıp gitti. adam durana kadar kaç kez uçtu ve yere vurdu. bunun mesela monza'nın düzlüğünde, 330 km.hızla gerçekleştiğini düşünelim, ya da spa'nın les combes'inde. bu pilotların başına ciddi kazalar gelirse, parasını KERS için harcamaya korkan takımlar, bunun hesabını nasıl verecek?

    arka kanadı ayarlama kuralı, yıllardır tehlikeli idi. fizik kuralları değişmediğine göre, hala da mevcut tehlike devam etmektedir. pilotları riske atmanın hiç bir mantıklı açıklaması olamaz.

  8. dibelik saçmalığa döndürdüler artık f1 i

  9. aslında işe yarayabilir, bunu nerden esinlendikleride belli 🙂

  10. murat levent avatarı

    Geçiş istiyosanız motor işini serbest bırakın, hayret ediyorum son zamanlarda çıkan veya çıkması istenilen kurallara.

  11. murat levent avatarı

    Kanadı anlamaya anladıkta, yok 3 tur, yok yeşil ışık ulan bişey yapıyosunuz ondan sonrada kullanılmaması için 40 tane kural uyduruyosunuz.

  12. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    öz türkçesi:
    F1 de geçiş yapmak çok ama çok zor birşey.

    en iyisi araçlara "jump" butonu koysunlar. öndeki araca yeterince yaklaşınca mor ışık yansın, bunu gören pilotjump tuşuna bassın araç öndeki aracın üstünden zıplasın böylelikle sorun çözülmüş olsun.

    örnek için: Snoop Dogg'ın Low Rider ları incelenebilinir.

  13. Redbull Renault a hiç birşey olmaz arkadaşlar 2011 de tek katmanlı difizör geliyorr yine redbulun işine yarıyacak çünkü rb5 in üzerinde tek katmanlı difizör vardı ve brown gp ye kafa tutuyordu monocoda geçmişlerdi çift katmanlıya diyeceğim şuki geçmişte ferrari 2000 li yıllarda böyle bir çıkış yakalamıştı değişen kurallarla Şimdi de Redbull yakaladı böyle bir çıkış zor

  14. Önceden hız için yapılan çalışmalar iki yıldır geçiş için yapılıyor. Geçiş için yapılan çalışmalar da araçları daha da çirkinleştiriyor. Ben geçiş çalışması falan duymak istemiyorum artık. Hele radikal olanını asla. Tabiki araçlar 2008 e geri dönecekse ya da o araçlara benzeyecekse tamam ama umudum yok. 3-4

  15. Önceden hız için yapılan çalışmalar iki yıldır geçiş için yapılıyor. Geçiş için yapılan çalışmalar da araçları daha da çirkinleştiriyor. Ben geçiş çalışması falan duymak istemiyorum artık. Hele radikal olanını asla. Tabiki araçlar 2008 e geri dönecekse ya da o araçlara benzeyecekse tamam ama umudum yok. 3-4

  16. Hatice Kurnaz avatarı
    Hatice Kurnaz

    Ben tam anlayamadım düzlükte pilotun açısını küçülttüğü arka kanat arkada oluşan kirli havayı arttırmış olmuyor mu? O zaman da düzlüklerde fark açılır pek de bi fark olmaz gibi geldi bana.

  17. Redbul noldu kers lafı duyunca hemen hayır fln diyorlar .a.a. , görücez bakalım bu seneki araçta yaptıkları hileler daha ortaya çıkmadı ancak yakında ortaya çıkar .

  18. redbull kers'e itiraz ediyor. doğru seneye kers koyarlarsa araca aracın tüm agırlık dagılımı ve uyumu alt üst olacak. çünkü hiç bir verileri yok elinde. Ama seneye kers olursa mclaren ve ferrari geçen senenin tecrübesini cok iyi kullacaklar. çünkü neredeyse her yarışta kullandılar KERS'i. araca nasıl monte edilceğini ayarları ve ağırlık dağılımını vs herşey ibiliyorlar bircok veride var ellerinde. KERS horner'in gözünü cok korkutmuş anlaşılan.

  19. arkadaşlar 2008'i özlemeyen varmı?

  20. diyecek söz bulamıyorum:(

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir