Domenicali: "İnsanlar Eleştiriyor Diye Tarzımı Değiştiremem"

yazar:

kategori:

2008 başında Jean Todt’tan Ferrari patronluğunu devralan Domenicali, o sene şampiyonluğu kılpayı kaçırdı ve son 2 sezondur takım beklenen performansı gösteremiyor.

Ve zaman zaman Domenicali’nin yönetim tarzı ve Ferrari’nin de İtalyan’laşması eleştiriliyor.

Domenicali “Ne dediklerini takmıyorum. Bazıları sevmediği için hayat felsefemi değiştirecek değilim.”

“Kazanmak ya da bir ekibi yönetmek için illaki belli bir tarzda olmak gerekmiyor.”

“Bir kaç sene önce harcamalarda sınır yoktu. Hiçbir şeyde sınır yoktu. 2 sene önce bir şey istediğinde yüzlerce bulabiliyordun. Şu anda ise bir tane istiyorsunuz ve ancak yarısını alabiliyorsunuz.”

“Formula 1’de şu anda farklı bir doğa, kültür var ve büyük grupların mentalitesini değiştirmek zor. Bu bizim için en büyük mücadele.” dedi.


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Çok Doğru acıklama yapmis bunların sebebi domicali değil takım icindeki kurallar ferrariyi yavaslatıyor o yuzden istediklerini yapamıyorlar yavas kalıyorlar burun suc FIA da kuralları koyanda.

  2. burak bocek avatarı

    Kurulan ekip ona ait.Herkesin koordinasyon ve organizasyonundan o sorumlu.Belki işe alınacak adamları o atmadı yada seçmedi ama ben değişmem ben buyum deyip Ferrariyi başarısızlığa kimse sürükleyemez.Dominicakli yetersizdir her halinden belli bu.Türkiye yarışından sonra sorun nerde bilmiyoruz diyen bir takım patronu,Ferrari takım patronu acizliğin açıoklamasını yapmıştır.O bilmeyecekte biz mi bileceğiz?Yapılması gereken dizginleri eline alacak,otoriter ve stratejiden sapmayacak bir takım patronu seçmek.Geçen seneyi çöpe atıp yepyeni bir araç yapıyorlar herkesten 0.8sn-1sn hızlı başlıyor 1 rakibi dışında sonra 8.lik mücadelesi veriyor.Bu onun suçu değilse kimin suçu?Belki mühendisler araç geliştiriyor ama onlara gelişim politikasını kim seçiyor?Kim hangi yönde ilerleneceğini belirliyor.Son olarak zaten Ferrari İtalyanlkaşıyorsa ve mühendislikte geridelerse ise + olarak eski kurallar yoksa şu an ki ekibin yetersizliği ve kısaca Stefanon'un yetersizliği değil midir?

  3. Hadi insanların sözlerini geçelim son bir kaç yılda ki durum ortadayken insan kendisini geliştiremiyor, değiştiremiyor, up edemiyor, kısacası bu işin kavanozuna hamur olamıyorsa burda icraatlerle beraber sözlere de itimat edilir. Kısacası sen kendini değiştiremiyorsan seni değiştirirler.!
    Kendini değiştiremeyenler bak bugün ortada yok, kendini değiştirip, bükebilenler ise halen varlar ve başarılı da oluyorlar.
    Bizim düşüncelerimiz bir yılda oluşmadı hal gidişat ortada. He başkası gelse Ferrari dominasyona yine ulaşamayacak onu biliyorum:)
    Bir müdür elindeki ustaları, kalfaları kullanamıyorsa sorun nerden başlar. Yada bir firma batıyorsa ilk suçlu ceo değil midir.

  4. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    vallahi güzel bir açıklama olmuş.

    monte buradan alacağını alırsa iyi olur öbür türlü dominik son sezonunu yaşıyor.

  5. Efendilik, dürüstlük Formula 1 gibi aşırı derecede serilik, agresiflik ve fırsatçılık gerektiren bir mecrada iş görmüyor maalesef. Ron gibi, Todt gibi, Briatore gibi, Richards gibi patronlar bu işin gereklerini iyi biliyorlardı; şimdikilerse bu işi ibadet eder gibi yapıyor ki bu yetmez..

  6. ferrari'nin araç gelişimi ile ilgili sorunlarının nedeni domenicali değil. bu iş için görevlendirilmiş, kendi alanlarında (aero, mekanik, motor, tasarım vs.) ihtisas yapmış mühendisler var ve bundan o kişiler sorumlu. bunların başarısızlığını domenicali'ye yıkmak kolaycılık olur. esas sorumlu, makine düzeninde işleyen takımın dişlilerini, hiç bir sebep yokken soydaşlarıyla değiştiren italyan sevdalısı montezemolo. mühendislere de fazla bir şey diyemiyorum açıkçası, belli ki adamların kapasitesi giden ekibe göre daha düşük.

    bunu yanında domenicali'de, ne dennis'in kibirliliği, ne briatore'nin çirkefliği, ne williams'ın diktatörlüğü gibi özelliklerin hiç birisi yok. gerçekten çok çağdaş, beyefendi ve günümüz modern yöneticiliğinin olgunluğunu kendine yedirebilmiş, ayakları yere basan iyi niyetli bir insan domenicali. belki de ihtiyacı olan tek şey biraz daha tecrübe. bu da zamanla oluşacaktır.

    ayrıca, söylediği bir şey var ki, bu da pas geçilmemeli. 2 yıl öncesine kadar test yasakları, gelişim kısıtlamaları gibi sıkıntılar yoktu. ferrari'nin zaten kendine ait bir pisti var ve adamlar canları sıkılsa gidip pistte tur atıp bir şeyler deneyebiliyorlardı. şimdi bu pist, atıl durumda kalmış pozisyonda. ferrari, gelişimini (mclaren'in tersine) makine ve b.sayarlar üzerinde test etmek yerine, sahaya inip test pistinde sonuç alan bir takım. bu test yasaklarının en çok ferrari'yi vurmasının nedeni bu maalesef. yasaksız dönemler ile, test yasağının olduğu dönemi karşılaştırmak, domenicali'te haksızlık olur. kurallar ve kısıtlamalar nedeniyle ferrari'nin en çok zorlandığı döneminde patron oldu domenicali.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir