Ecclestone Monza’nın Son Teklifini Reddetti, Imola Formula 1’e Geri Dönebilir

yazar:

kategori:

1950’den bu yana Formula 1’e ev sahipliği yapan Monza için ölüm çanları çalıyor.

İddialara göre Monza ve Ecclestone arasındaki görüşmeler her geçen gün daha kötü bir hal alıyor ve artık farklı seçeneklere bakılıyor.

İtalya Otomobil Kulübü Başkanı Angelo Sticchi Damiani “Ne yazık ki kişisel çıkarlar üstün geldi” dedi.

İtalyan basınına göre Ecclestone İtalya Otomobil Kulübü’nün 19 milyon euroluk son teklifini reddetti ve Imola ve Mugello seçeneklerini değerlendirmeye başladı.

Damiani “İtalya GP’sinin geleceği için görüşmeler devam ediyor. Büyük zorluklara rağmen Monza her zaman A şıkkıdır.” dedi.

B seçeneği ise efsanevi Imola pistini Formula 1’e geri döndürmek.

Damiani “İtalya Monza’yı istiyor. Ama eğer bunu çözemezsek farklı bir şekilde yapmak zorundayız” dedi.


Yorumlar

“Ecclestone Monza’nın Son Teklifini Reddetti, Imola Formula 1’e Geri Dönebilir” için 21 yanıt

  1. Ondan sonra seyirci azalınca spor çok kötü falan diye açıklama yapma Bernie. Hem sporun içine ediyorsun hem de kötü diyorsun. Sporun çıkarlarını kendi çıkarlarının üstünde tutmalısın…

  2. Ben organizatörler olsam topluca para ödemez ve takvimden çıkmayı teklif ederdim. Sonra Bernie düşünsün. Yavaş yavaş bu gerçekleşiyor zaten. Imola, Magny Course, Istanbul Park, Hockenheim, Nurburgring derken şimdi de Monza gidiyor. Elde ne kaldı ki? Topluca tehdit edin işte moruğu. Geri vitesin kralını yapacak, izleyin görün. Aksi halde o ölene kadar acı çekersiniz.

  3. Bıraksınlar f1’i jean todd ross brown flavio briatore gibi adamlar yönetsin.. Bakın bakalım f1 ne olur… Fantastik bişey olur bence.

    1. Brawn dışında saydıkların adam değil. Briatore düzenbaz, Todt Mosley’i özleten adam oldu. Morukla birlikte bu saydıkların artı arkaplanda olan herkesin mezara girmesi gerek, gerçek F1’in dirilebilmesi için.

      1. briatore formula1 için sahtekar ama f1 gerçek anlamda f1 olurdu onunla..fakat bernie hem sahtekar hem f1 in içine etti. jean todd tartışılır ama ferrarideki todd olarak düşünürsek tartışılmaz bile.

      2. Alonsomania avatarı

        Briatore düzenbaz katılıyorum ama f1 i daha çekici bir hale getireceği gerçek.

  4. Aç gözlü dinazor

    İQsu 50 altı kızlarına para yedireceğim diye efsane pist Monza yarış takviminden çıkarılamaz.

    Bir an önce öbür dünyaya gitmen dileğiyle bakalım çarptığın paraları yanında götürebilecekmisin

  5. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bernie ecclestone bana birilerini anımsatıyor paracıklar,gemicikler…

  6. ”Hakiki” Formula 1 yok olmuşken, efsanevi pistlerde gitsin zaten durmasınlar.

    Monza’nın asfaltına haksızlık zaten bu elektrikli süpürgeler.

    Artık F1 için üzeleceğim hiç bir şey yok.

  7. Seni Allah kahretsin Bernie.Aç gözlü moruk hala para sayıklıyo.Monza bu Monza hiç mi değeri yok gözünde.

    1. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      Bu adam ölmediği sürece Formula 1 düzelmez. Para için resmen TECAVÜZ etti sporun içine…

    2. @didem; bu adamlar tamamiyle mantıkla hareket ediyorlar, emin ol Bernie son nefesini bile verirken pazarlık yaparak ölecektir. Bana görede efsane pistlerin, takımların, pilotların ve teknik adamların f1de daha fazla sözü geçmeli ve korunmalı fakat, bay E olduğu müddetçe bu dediklerimin hepsini tamamiyle kendi çıkarları doğrultusunda kullanacaktır. bay E çoğunlukla beklentileri boşa çıkaran bir adam olmuştur ve f1 despotlukla yönetmeye devam edecektir…

  8. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    San Marino, İstabul Park, Magny Cours, Zandvoort, Long Beach geri dönmeli.
    Singapur,Barcelona,Sochi ve Abu Dhabi takvimden çıkmalı.
    Hockenheim/ Nurburgring ve Albert Park/ Adelaide dönüşümlü olmalı.
    Monza takvimde kalmalı.

    1. İstanbul park’mı ? Daha doğru düzgün f1 yayını yapamıyorlar türkiyede, istanbul parkta f1’i 40 50 bin insanamı organize edecekler ?? Mantıklı düşün ama duygusallığa gerek yok. Singapur ve abu dhabi neden çıkmalı onuda anlamış değilim açıkcası !!!!!

  9. efsanevi monza 19 m euro ödüyor ve biz istanbul park için bu paraları ödemiyoruz, yanlış hatırlamıyorsam bizede en son 23 m $ istemişlerdi ve kabul etmemiştik ne akıl ama…

    1. Efsanevi monza 19m euro ödüyorsa, bizim daha düşük ödememiz gerekmiyor mu? Bence, fiyat konusunda yaptırımların mantık noktası doğruydu ama sonuç kestirip atmak olmamalıydı. Habere yorum yapacak olursam; Bernie ölsün ya.

      1. hocam monaco da efsane olduğundan hiç para ödemiyor, ve sanırım 50 senedirde koşuluyor. demek istediğim monaco,monza, spa, nurburgring, canada bu tür pistler artık f1 ile özdeşleşmiş ve f1 in f1 olmasında büyük katkı sağlamış yerlerdir. onlar olmazsa f1 de olmayacaktı. sonuç olarak onlar bile f1 kalmak için çok ciddi paralar ödüyorlarsa biz neden bize düşeni ödemedik. bizim f1 ihtiyacımız var onun bize değil…

        1. Ben o açıdan düşünmemiştim, kusuruma bakma. Haklısın bu konuda.

      2. saidertuğrul avatarı
        saidertuğrul

        Formula 1 Türkiye’ye Devlet getirdi ve istediği yatırımı alamadı…

        1. Formula 1 yatırımı reklam üzerine kuruludur ülken tanınır kültürün tanınır en büyük getirisi budur. Bizimkiler ise ceplerine para kalıcak diye bekledi kalmadı baktılar daha da para çıkacak olmayınca anlaşmadan ayrıldılar. Ülkenin reklamı tanınması devlet yöneticilerinin kendi çıkarlarının yanında nedir ki? Bu hep böyleydi hepte böyle olacak bu kafayla.

          1. saidertuğrul avatarı
            saidertuğrul

            @otonomaktor Bizim ülkede Spor Kültürü yok en temel problemimiz bu ve böyle gittiği sürecede hiç bir spor alanın da düzenli başarımız yok. Günü birlik başarılar ile kendimizi avutuyoruz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir