2016 Avustralya GP: Grosjean ve Haas İlk Puanı Kutluyor


Yorumlar

“2016 Avustralya GP: Grosjean ve Haas İlk Puanı Kutluyor” için 5 yanıt

  1. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Haas takımı tebriklerin büyüğünü hakediyorlar. Çünkü çalıştırdıkları elemanlar yarış ekolünden geliyor. Hiç alışık olmadıkları seriyi bile iyi bir biçimde okuyabiliyorlar.

    Haas tesadüfi şekilde 6. olmadı. Testlerde neredeyse hiç uzun sürüş yapamamalarına rağmen, lastik kullanımları çok iyidi. Gutierrez’in ani performans düşüşüne kadar Soft lastikle Mclaren-Force India hatta Williamsla benzer turları tutturdular. Gutierrezdeki sorun her neyse 10-16. turlar arası Grosjeanın turları da düşmüş. Bu arada Gutierrez’in ilk 6 turu çok rekabetçiymiş. Sorun yaşamasa o da ilk 10’da stratejiyle rahat olabilir gibi geldi.

    Araç sezon öncesi çok iyi hazırlanamadığı için nispeten tek turda rekabetsiz gözüktü ama Q1 formatında elenmeden önce Gutierrez ve Grosjean 1.26.5 yaptı. Alonsoyla aynı tempodaydılar. Fakat ilk 7 dakika içindeki turları Q2’ye kalacak derecede olmadığı için son turun önemi kalmadı ve elendiler.

    Sauberle rahat rekabet ederler. Hatta hatta aracı çözerlerse Williams ve Force India ile rakebet edebilecek seviyeye gelirler. Williams dün 1.32’nin altında tur atamamış galiba. Bu da bir skandal. Dallara’ya şasi yaptırıp, köklü bir takımından alınabilecek parçaları almaları onları toplama takım yapmaz. Herkes çok sayıda parçayı topluyor zaten. Magneti Marelli’den tut, Avl’ye parça ve batarya’ya kadar Ferrari de toplama yapıyor. Zaten bu şirketler otomobil yedek parça üreticisi değil, otomobil üreticisi. Iphone’da Koreden Tayvandan Mikro çipler, paneller ıvır zıvırlar getirtip birleştiriyor. Bu toplama muhabbetini geçelim.

    Mercedes’te Manor’e yardım etti. Williams’la ortaklaşa parça tedarik ettiler. Manor’de yine bir numara yok. Potansiyel var ama numara yok. Sezon başı bir yorumumda 5.5 saniye yavaş aracı 3.5 saniye yavaş araca dönüştürürlerse başarı sayacaklar yazmıştım. 3-3.5 saniye yavaş araç yapmayı başarmışlar veya motordan 2 saniye kazanmışlar artık 1 tur yiyor. Bu da Manor’ün ulaşabileceği iyi noktalardan biridir. Biraz daha potansiyel var ama son sıradan kurtulmalarına yeter mi bilemem.

    Haryanto isimli pilotu tüm aşağılamalara rağmen kötü bulmadım.. Hem tek turda hem yarışta Wehrlein gibi en azından test performansı ve tecrübesi olan alman bir pilotla başa baş gitti. Haas’a dönecek olursak belki hemen bir Red Bull olamazlar hatta belki hiç olamazlar ama Toro Rosso olma şansları var. Yarış ekolünden gelen her ekibin illaki bir tecrübesi vardır. Umarım Haas’tan cesaret alıp F1’e dönecek kaliteli 1-2 takım bulunur.

    Sauber köklü bir ekip, bunu söylemek istemezdim ama artık beceremiyorlar, bırakıp gitseler dahi bir kayıp değil. Manor’le , Sauber’in bırakmasını şayet daha iyi 2 takım gelirse olumlu karşılayabilirim.

  2. cipitu encin cipitu AARGGH! avatarı
    cipitu encin cipitu AARGGH!

    Ayrıca yeni F1 çok daha zor ve karmaşıkken bu ekip ilk yarışlarında çok büyük bir başarı yakaladı. Tebrikler!!!

  3. (Ferrari) Ctrl A + Ctrl C + Ctrl V

    1. cipitu encin cipitu AARGGH! avatarı
      cipitu encin cipitu AARGGH!

      Öyle ya da böyle bu gibi söylemler, Haas’a karşı haksızlık ve saygısızlık. Geçen sene burada yapılan alaycı yorumlar varken, hadi bizi geç çoğu F1 otoritesi bile bu adamlarla dalga geçerken, Virgin HTR ya da Caterhamdan farkları olmaz derken, Manora rakip çıktı diye bizler burada dalga geçerken adamlar ilk F1 yarışlarında 6. oldular ve bu tabii ki onlar için mükemmel bir zafer. Ayrıca sıralamada çok geride kalmalarının sebebi olarak yeni formatın kurbanı olduklarını düşünüyorum. Yarışta tempoları çok iyiydi

      1. http://www.trf1.net/formula1_haberler/148266-haas-ferrari-olmadan-bu-sonuc-imkansizdi.html

        Bu linkte 2 yorumum var. Dediklerinin aynısını söylemiştim. Fakat bu araç üstü kameradaki görüntünün Ferrari aracındakiyle neredeyse aynı (direksiyondan ön kanadına kadar) olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir