Verstappen, Toro Rosso’nun Takım Emirlerini Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Max Verstappen, takımı Toro Rosso’nun gelecek yarışlarda kendisine herhangi bir  takım emri verilmesini pek takmayacağını çünkü her şekilde takım arkadaşı Sainz’ın çok önünde olacağını söyledi.

Hollandalı sürücü, sezonun ilk yarışında takım arkadaşı Sainz’ın arkasında kaldığı süreçte geçmesine izin verilmesi yönünde takım emri verilmemesine kızdı.

Verstappen “Dürürst olmak gerekirse gelecekte yer değiştirme olur mu bilmiyorum ve önemsemiyorum.”

“Normalde onun çok önünde olmam gerekir. Sorun yok.”

“Yarışta pit stopu doğru yapsaydı ve doğru şeyleri yapsaydık Ricciardo’ya yakın bir yerde olmamız gerekirdi. Bu yüzden 10. olmak gerçekten sinir bozucu.”

“Yarış içerisinde iletişimde bir sıkındı oldu. Ben pite girmek istedim ve bir şey duymadım. Ve ardından pite girdiğimde lastikler hazır değildi.”

 

“Bugün çok daha hızlı olduğumu biliyordum. Ben performans olmadığı yönünde bir endişe duymuyorum. Bugün kötü bir pit stop oldu ve ardından geriye düştük.”

“Dürüst olmak gerekirse ben iyiyim. Her şeyin kontrol altında olduğunu düşünüyorum. Ondan baskı hissetmiyorum. Ben ileriye odaklandım, benim mücadelem bu.” dedi.


Yorumlar

“Verstappen, Toro Rosso’nun Takım Emirlerini Önemsemiyor” için 41 yanıt

  1. madem umursamıyordun neden geçedemedin diye sorarlar

  2. Buradaki haberde demeç biraz yumuşatılmış yada başka yerde abartılmış . Ergen verstapen in demecin orada daha sert ve küfürlü
    Gecen sene takım emrine uymayıp sainz e geçebiliyor geçsin diyen bu sene ağlayıp takım emri beklemeyecek
    Geçebiliyorsa geçecek

  3. 17 yaşında F1 koltuğuna geçmesi ve sürüş stili anlamında takdir edilmesi fazladan öz güven veriyor bu çocuğa; bir yerlerde hırsa kapılıp saçma sapan bir kazayla ayaklarının yere basmasını bekliyor herhalde..

  4. Keskin sirke küpüne zarardır..Biraz daha alçaktan demeç vermeli…

    Ama Massa gibi her şeye eyvallah paşam diyip takımın her dediğini yapıp cebini doldurmak için F1’de dede olana kadar kalmaya çalışan bir şöför olmamalı, bir F1 yarışçısı…

    1. alakasız haberde bile massaya sallamayı başarmışsın. tebrikler 🙂

      1. Sana göre alakasız…

        Adam takımın emirlerine uymayabileceği en azından belirtmiş, buna karşı takımın her dediğini iki etmeyen ve bu kadar para kazandıktan sonra bile kendi gururunu ortaya koyamayan ve her denilene eyvallah diyen bir pilot olan Massa’yı anmamak olmazdı..

        Senin gibi körü körüne Massa’ya savunacağım diye bir çabam yok…Yarışçı ruhu olan genç pilotlara biraz törpülenmeyle F1’in ihtiyacı var…

        1. ben massayı körü körüne değil hiç desteklemiyorum. Ama sen körü körüne eleştiriyorsun.

          Bu hafta sonu massa ola ki bottas’ın arkasında kalsaydı demediğin kalmazdı. yaşlılığından girip, beceriksizliğinden çıkardın 🙂

          Neyse bu konuda sabit fikirlere sahip olduğun için tartışmaya devam etmemizin bir anlamı yok.

          1. Sabit fikir değil, sabit gerçekler…

            Geçen sene bir umut ilk bir kaç yarış Massa puan olarak Bottas’ın önündeyken bu durumdan savunacağım diye uğraşıyordun Massa’yı bana karşı, bende sana Sezon sonunu bekleyelim demiştim puan durumu için, sonuç ortada…. 🙂

            Evet tartışmayı devam ettirmenin senin açından anlamı yok çünkü gerçekler ortada… 🙂

            1. Ben kimseyi savunmuyorum ama bahsettiğin olay çok tutarsız. Massa puan alarak önde yer alınca nötr, Bottas öne geçince ben demiştim…

              Massa silik yarışlar geçiriyor, doğru. Sadece puan alıyor. Williams’ın da başka bir amacı yok gibi. Senin övdüğün gençlerden olan Bottas için de farklı bir durum söz konusu değil. Massa, Button gibi nispeten yaşlılar yerine cidden genç yetenekler gelecekse tabi ki gelsinler desteklerim ama ortada öyle bir durum da yok. Çivisi çıkan F1’e büyük ölçüde parası olan geliyor.

              1. Benim geçmişteki Massa ile ilgili yazılarım ve senin cevapların duruyordur, Massa’yı senin savunup savunmadığını unuttuysan sende oradan bakalilirsin…

                Bottas’ı, Massa dolayısı ile karşılaştırırım, Bottas uçuyor kaçıyor diye bir durum belirtmem..

                F1’e yarışçı ruhu olan kabiliyetli gençlerin gelmesini istemek her Formula 1’in genelini seven izleyicisinin istediği bir durumdur..

                Arada parası olan gençlerde mecburen F1’in menfaat ve mali tarafı dolayısı gelmesi bizim Yarışçı ruhu olan pilotları desteklememizi engellemez….

                Her zaman çekişmeli ve adil yarışlar olmalı ki F1 izleyicisi sayısı artsın..

  5. Geçen yıl çok övüldüğünde de yazdım.
    Kontrolsüz güç, güç değildir.
    Gelecek vadediyor ama karakter olarak değil. Mental anlamda destek alması ve törpülenmesi şart. Babası Jos da elini eteğini çekip daha uzaktan destek olmalı. Aksi halde şampiyon olmak yerine en nefret edilen F1 figürü olmaya aday şimdiden.

  6. Ayni bunun gibi fisico ile yarisirken kanada gp de. Alo ben hizliyim yol versin demisti orada en sonunda gecmisti fisicoyu ancak bu tur seyleri tum pilotlar yapar ancak sonu ne olur bu ergenin mechul.
    Bunun aynisini berger alesiye yapmis ve one gecmis ki 1sn hizli oldugunu soylemis ve itiraf ediyorki hizli filan degildim diyor.

  7. sebastian abisini taklit ediyor.

    ama vettel multi 21 emrini çok rahat çiğneyebildi çünkü red bull takımının şampiyonayı 1. bitireceği çok açıktı ama toro rosso’nun nerede olacağı belli değil. bu çocuk böyle devam ederse jacques villeneuve’nin çok çok daha beteri durumuna düşecek potansiyel var. hem villeneuve kadar da boş konuşuyo zaten.

  8. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Bence çok üstüne gidiliyor. Gelecekte Vettel,Lewis,Alonso,Kimi gibi başarılara imza atacak. Sadece 18 yaşında ve inanılmaz bir dünyanın içine bodoslama girdi. Takım arkadaşından ve RBR’de Kvyat’tan çok daha iyi bir pilot. Zamanla dizginlenecek. Alonso nasıl olgunlaştıysa, Vettel ve Lewis nasıl olgunlaştıysa oda olgunlaşacak. Her pilotun Kimi yada Button gibi sakin olmasını bekleyemeyiz.

  9. FA 14Sulonso avatarı

    Sainz bu yıl buna dersini verir, susturur.

  10. Hayatımda gördüğüm en itici ve egoist pilot. Takımla kazanır takımla kaybedersin. Pilotu pilot yapan budur. Sadece kendini düşünürsen bir yerde duvara toslarsın. Birisi acilen bu çocuğu uyarmalı

    1. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      Kemal bey kusura bakma bu çocuktan bi cacık olması çok zor…

    2. Vuralım mı başkan?

      1. saidertuğrul avatarı
        saidertuğrul

        @zubullah Sen ne istersen onu yapalım Reis… 🙂

      2. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        Zubullah,adamım ! Topla ekibi 😀

        1. Getirin ben dizime yatırıp gerekli şaplak atma işlemini gerçekleştiririm.
          🙂

          1. Burak Karaküdük avatarı
            Burak Karaküdük

            Zubullah desturu versin 😀

    3. Abi aciklamada zaten önünde olacam falan diyor gecen yil sainza siralamalarda yenildi bu. Sainz yaris disi kalmasaydi arac yüzünden muhtemelen puan anlaminda da yenilecekti. Kaldi ki dün yol versin diyor ama kendisi gecemiyor 😀

      1. Formula 1’e yeni girmişsin, belli ki yeteneklisin. Baban bir Formula 1 pilotu, arkanda kocaman Red Bull var. Hayatın gayet yolunda. Ama sen çıkıp böyle çocukca açıklamalar yapıyorsun. Formula 1 araçlarını sürmek kolay olabilir, gençler iyi araba da kullanabilir. Ama bu bu 18 yaşındaki bir çocuk işte.. Açıklamalarına bakınca anlıyorsun. Carlos Sainz sessiz kalıyor diye üstüne oynuyor. Ama Sainz’in alt kategorilerdeki performansına baktığınızda kolay lokma olmayacağını görebiliyorsunuz. Sonuçta Carlos Sainz’in oğlu 🙂 Buradaki en büyük soru işareti Red Bull, Verstappen’i koruduğu ve desteklediği kadar Sainz’i destekleyecek mi? Aynı açıklamayı ve benzer şeyleri Sainz yapsa acaba ne olurdu? Geçen yıl Sainz tonla sorun yaşadı. O sorunları Verstappen yaşasa ne olacaktı? Çıkıp takıma saydırırdı. Kimse de çıkıp Verstappen’i azarlayamazdı. Sonuçta sorunlar Sainz’i buldu. Ama Sainz takımı neredeyse hiç eleştirmedi

        @ertugrulsaid Bu çocuk Formula 1’de yarışlar kazanıp şampiyon olabilir, ama bu tutumu devam ederse tarihin en itici şampiyonu olur. Elbette yaşı ilerledikçe karakteri daha iyi oturabilir. Formula 1’e hazır değil derken sürüş anlamında değil, kafa anlamında hazır olmadığını kastediyorduk.

        @zubullah :))

        1. saidertuğrul avatarı
          saidertuğrul

          @kemal-sengul Böyle olacaksa hiç şampiyon olmasın. Prost gibi bazı pistlerde ağır küfür yiyebilir yada yuhalanabilir…

  11. Hız yok bu çocukta.Bunu biryere not edin.Çok zeki geçişleri savunmaları çok iyi ancak saf hız konusunda eksik.Saf hız çalışmayla gelmez tamamen yetenek ile alakalı.Hem hız yönünden eksik hem karakteri düşük, çok egolu, bir cacık olmaz bu çocuktan.Zorlamayla bir yere kadar.

  12. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Bu bu kafa ile giderse hiç takım bunu yarıştırmaz. Hele ki Ferrari ve Mclaren gibi Formul 1 Kültürü olan takımların kapısına bile yanaştırmazlar…

  13. Son zamanlarda Alonso düzgün olsa da eskiden Alonso’yu eleştirirdim açıklamaları yüzünden ama Alonso senin yanında melek gibi kalır.

    Tarihin en genç pilotu olduğu gibi tarihin en egoist pilotu sıfatını da hak ediyor sıfatsız.

  14. Seneye Ric in yanına gelsin de Ric şunu bir tokatlasın başka türlü ukalalağı bitmez bunun.

    1. Ric varya ezer bunu :))

  15. Bu cocuk neyin kafasini yasiyor gecen yil sainza 10 a 9 yenildi siralama turlarinda 😀 😀

  16. Havalara bak ya bu kadar burnu havada gezersen bir gün toslarsın duvara.

  17. daha çocuk konusmalarıda öyle

  18. Hızlı olmak başlı başına yetmiyor. Takımın asi çocuğu olursan griddeki hiçbir takım seni istemez. Kaldı ki Sainz’i öyle ezmişliği yok. Geçen sene sıralamalarda Sainz önündeydi sanırım. Yarışta ise hep arızalar Sainz’i bulmuştu.

    1. +1….Gecen sene sainz in araci cok yolda kaldi,siralamalarda aralarindq cok buyuuk fark yoktu…

    2. Aynen sainz bunu 10 a 9 yendi siralamalarda. Buna gorede tam 3 kere daha fazla motoru patladi.

  19. Sen boyle ukala ukala konusmayq devam et,senin sesinin kesilmesine az kaldi,bu takim vettel gibi bir sampiyon cikardi,daha da cikaricaz…

    Vettel bu takimda bu kadar emek sarfetti senin gibi hic aglamadi…

  20. Bu lafın üzerine sainz bunun kafasına vuran vura geçmeli ama çok umutlu değilim. Ukala ve itici bu velet ama sainz dan iyi olduğunu düşünüyorum

  21. Çocuk 16-17 yaşında, ergenlikte normaldir. istikrarını koruyabilirse büyük pilot olacağı kesin.

  22. hızlı ama ukala..

  23. bu kadar itici pilot olamaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir