“Ferrari Stratejide Kendi Ayağına Sıktı”

yazar:

kategori:

Williams’tan Pat Symonds, Ferrari’nin Avustralya’daki lastik stratejisiyle kendi ayağına sıktığını düşünüyor.

Fernando Alonso’nun geçirdiği büyük kaza sonrası yarışın durdurulmasının ardından Mercedes orta sert lastiklerle devam ederken lider Ferrari pilotu Sebastian Vettel süper yumuşak lastiklere geçti. Mercedes pilotları o lastiklerle yarışı tamamlayıp 1-2 olurken Vettel bir kez daha pite geldi ve 3. olabildi.

Symonds “Ferrari kendi ayağına sıktı. Ne düşündüler gerçekten bilmiyorum.”

“Bizim planladığımızın tersine bir şeydi. Yarıştan önce tek pit yapacağımızı söyledik.”

“Hep öyle düşündük bu yüzden daha çok sert lastiklere yöneldik.” dedi.

Buna rağmen Symonds, Mercedes’i yenmek isteyen Ferrari’nin farklı şeyler denemesini anladığını söyledi.

Symonds “Strateji brifinginde Ferrari’nin farklı bir şey yapması gerektiğini söyledim.”

“Onlarla aynı düşünürlerse Mercedes’i yenemezlerdi. Mercedes’in yaptığının tersini yapmaları gerekiyordu.”

“Mercedes’in elinde güç bulunduğu için kazanma şansları olur muydu bilmiyorum.”

“Mercedes’in startta geriye düşmesine rağmen yakalaması onların çok fazla güce sahip olduklarını gösteriyor.” dedi.


Yorumlar

““Ferrari Stratejide Kendi Ayağına Sıktı”” için 15 yanıt

  1. Medium ile yarışı tamamlayabilecekler miydi?Belki Spadaki gibi lastik patlatacaklarından kormuşlardır..Medium ile Mercedes’e göre yavaş kalabilirlerdi ki bence kalırlardı.
    Aşağıdaki haberde yarışlarda da yüksek hızlı veri transferi yapılacağı belirtilmişti. Qualcom firması cep telefonlarındaki yüksek hızlı 4g modemlerin üreticilerinden birisidir.Testlerde( 6,024-Km) neredeyse sadece medium ile tur attılar.Lastikleri sürekli gözlem altında tutuyorlar.
    http://www.trf1.net/ozel-icerik/teknik/144844-analiz-qualcomm-anlasmasi-2016da-mercedese-lastik-avantaji-verebilir-mi.html

  2. Her pilotuna ikişer tane Medium getirmiş, hiçbirini de kullanmamış Ferrari. Hava koşullarının iyi olduğu fp 3’de de super soft ve softlarla turlamışlar zaten. Bu yeni lastik kurallarıyla Ferrari’nin yumuşak hamurları daha fazla haftasonunda kullanarak avantaj elde etmesini bekliyordu insanlar. Yine de Medium takılsaydı kırmızı bayraktan sonra durum değişik olabilirdi.

  3. Bence bu yarışta yapılan hata iyi oldu, çok da güzel oldu. Arrivabene artık stratejinin önemini iyice anlatır emir erlerine.

  4. Hem kendi ayağına sıktı diyorsun, hem de farklı bir strateji denemek zorundaydı. Ne alaka?

    Ki bunu stratejik anlamda en ufak bir hamle yapamayan Williams’tan birisi söylüyor. Çok ilginç

    1. Stratejik hamle yapmak için rekabetçi araç gerekiyor baştan. Williams adam akıllı şasi üretsin, stratejik hamleyi yapacak tecrübede adamların en başında geliyor Pat.

      1. Pardon ben strateji konusunda Symonds ve etrafındakilerin ne kadar kapsamlı ve ilerici düşünebildiğini unutmuşum.

        Symonds takımın teknik patronu. Onun işi dediğin gibi akıllı ve rekabetçi şasi üretmek.

        1. 🙂
          yapma bunu Abdullah, deşme yaramı.
          açtırma eski defterleri.

  5. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    -Ferrarinin farklı bir strateji yapmasını anlayabilirim.Yanlız kırmızı bayrakta yaptıkları gerçekten saçmalıktan öteydi.Bütün yarış,Mercedeslerden hızlı ol ama bu hatadan dolayı üçüncü ol.
    -Yarışı kaybedeceksek bile bu saçma strateji yüzünden olmamalı.Elle tutulur hiç bir tarafı mantığı yok.
    -Son olarak bir kaç yarış daha bekleyelim.Aracımız,gerçekten çok iyi.Unutmayalım araçta ciddi bir güncelleme yok.Antremanlardakinin aynısı diyebiliriz.Sezon başlmadan önce aracın deneneceği Avrupa yarışlarına güncelleme getireceği sitelerde yazıyordu.O yüzden ilk yarışlarda güncelleme göremiyebiliriz.

    1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
      Forza Bjk – Ferrari

      Avrupa sezonuna 3 yarış daha var. Bu 3 yarışta alınabilecek maksimum puanları almalıyız yoksa sürücülerimizden biri şampiyon olamaz. Eğer 3 yarışta ilk 2 ye girebilirsek umut olur ama giremessek atı alan üsküdarı gecmis olur

    2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      -Bir nevi bu yarış Rosbergin kazanması bizim açımızdan iyi oldu.Rosbergin kazanması her zaman Ferrari açısından daha iyi olur.Çünkü o kazandıkça Hamilton iyice gerilicek ve sorunlar yaşanmaya devam edecek.
      -Ferrarinin tek yapacağı şey iki aracınıda oyunda tutmalı.Diğer türlü olaylar çok karmaşık hale gelicek.Arrivanın yeterince adaletli bir adam olduğuna inanıyorum.Ama yanındaki strateji ekibi kimi’yi yemiş olabilir.Umarım oyunda iki aracın olduğu yarışlar izleriz.

      1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
        Forza Bjk – Ferrari

        Kesinlikle rosbergin kazanması daha iyi oldu. Daha fazla da kazanabilir sorun yok ama bizim mutlaka avrupaya kadar en kötü 2.lik almamız lazim 2 tane

  6. RestofworLD avatarı

    Bence ayagına sıkma dıye bırsey yok herkes elestırı yapmıs peki mersedesler pite 2. kez gelseydi ne olacaktı bunu kimse dusunmuyor o zamanda 2 mersedeste vettel in 11 12 sn bekide daha fazla gerisinde olacaktı gecen seneki malezyayı hatırlayın ferrari 2 mersedes 3 pit yapmıstı yarısı vettel kazandı bu sene umut ar ferrari motordaki acıgı kapattı bence su an takımın odaklanması gereken 2 şey var şasi ve birazda aero .

    1. Mercedes pite ikinci kez gelmezdi bir sorun çıkmadığı sürece. Adamlar Ferrari’nin taktiğini anlamış olacaklar ki taktılar uzun ömürlü ve iyi çalıştırdıkları lastikleri yollarına devam ettiler pitle mitle uğraşmadılar daha. Ferrari yarış boyunca Mercedes’te hızlıydı peki neden geriye düştüler ? çünkü yanlış pit stratejisi. Bence Mercedes’le beraber onlarda Medium’lara geçip devam etmelilerdi.

  7. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Farklı bir şey yapmak saçmalamak değildir. Bazen en ideali aynı yoldan gitmektir. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Yarışı nasıl kazanabilirsin üç aşağı beş yukarı aynı. Takımların buraya seçtikleri lastikler de hemen hemen aynı. Daha nedir absürt bir seçim ?

    Mercedesi yenmek için öncelikle aracında farklı bir şey deneyeceksin. Bu kuralların izin verebildiği ölçüde

  8. FA 14Sulonso avatarı

    Hem de dom dom kursunuyla 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir