Mclaren, Hamilton Çağrısını Savundu

yazar:

kategori:

Telsizdeki yanlış anlaşılma nedeniyle seansın sonunda olması gerekenden daha az yakıtı kalan Hamilton’a takım, FIA’nın incelemesine yetecek kadar yakıt kalması için motorunu stop ettirmesini söylemişti.

Hamilton kendisine söyleneni yaptı ancak ardından pite dönmesi gereken süre içerisinde dönmediği gerekçesiyle kınama ve 10.000 dolar para cezası aldı.

Takım patronu Martin Whitmarsh “Kurallara uyduk. Bunu planlamıyorduk ve Lewis’in hatası yoktu.”

“Bir hata yapıldı ve karar vermek zorunda kaldık. Garaja kadar dönebilirdi ancak bunu yapsaydı yakıt örneği kalmayabilirdi, bu yüzden kurallar örnek yakıt istediği için bu kararı verdik.”

“Aracınız yolsa kalırsa sıralamanın ardından garaja hemen dönmek zorunda olduğunuza dair bir kural yok, eğer lastik bozulsaydı yine bunlar olurdu.” dedi.

Whitmarsh ayrıca, Mclaren’in bu hareketinin, gelecekte diğer takımlarında da çok az yakıtla sıralamalara çıkabileceği tetiklemesini kabul etmedi.

Bu arada Mclaren, FIA’nın Hamilton’un aracından gerekli yakıt örneğini alabildiğini de duyurdu.

 

 


Yorumlar

  1. Whitmarsh ayrıca, Mclaren'in bu hareketinin, gelecekte diğer takımlarında da çok az yakıtla sıralamalara çıkabileceği tetiklemesini kabul etmedi."

    neden?

  2. burak bocek avatarı

    Mclaren az çakal değilsiniz heee bunu iyi anlamda söylüyorum yanlış anlaşılmasın:) Cidden Redbullu yenmek için her yönetmi deniyorlar,limitlerde gidiyorlar.Biraz örnek alsak bazı şeyleri diyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir