Alesi: Formula 1’de Diktatör Olmak Gerekiyor

yazar:

kategori:

Jean Alesi, Formula 1’in bir ‘diktatöre’ ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Formula 1’de sporu daha iyi bir noktaya getirmek için çeşitli çözümler aransa da takımlar kendi çıkarları doğrultusunda kararlar alıyor.

51 yaşında Alesi “Şahsen ben yeni sıralama turlarını sevdim. Belki de seansın üçüncü bölümü değiştirilebilir. Ancak bana göre eski saçma biçim geri gelmemeli”

“Bernie’nin büyük bir hayranıyım ama daha çok Jean Todt’u seviyorum. Onlar spora olan ilginin artması için yollar arıyor ancak artık takım patronlarını da düşünmek zorundalar”

“Bu insanlar (takım patronları) Formula 1’e zarar veriyor. Ne yazık ki bu spora diktatör gerekiyor. Geçmişte çalışan şeyler şimdi çalışmıyor. Peki neden? Çünkü herkes kendi fikirlerini ifade ediyor. Sürekli kendi çıkarlarını düşünüyor” dedi.

Alesi 2016 sezonu için “Ferrari hızlı bir araca sahip. Sebastian herhangi bir sorun olmadan sürdü ancak strateji hatası nedeniyle yarışı kaybetti. Heyecanlı bir sezon bizi bekliyor” dedi.


Yorumlar

“Alesi: Formula 1’de Diktatör Olmak Gerekiyor” için 6 yanıt

  1. Bora Vardar avatarı

    üşüyoruz jean marie balestre reyis.Nerdesin briyantin saçlım, şekil gözlüklüm 😛

  2. Neydi o eski günler?Sıralama motorları vardı.Bir motor bir kez kullanılıp atılırdı.lastik,vites kutusu koruma,drs icat edilmemişti.Hatta yedek araba vardı.Son anlarda pol bir kaç kez el değiştirirdi.Pist dışına çıkan kum havuzuna oturup kalırdı.Birisi birisini geçtiğinde hop oturup hop kalkılırdı…

  3. Eski sisteme saçma diyen bir adam var yorumlarını ne kadar kaale alabiliriz ki?

    1. Eski sistem de gerçekten saçma ki:) görünürde 3 seans oluyordu, ama bu strateji hataları nedeniyle sürpriz bir şekilde elenen hızlı araçlar dışında hiçbirşey değiştirmiyordu. Lafta eleme var, ama fazladan kattığı herhangi bir heyecan yoktu sıralama turlarına.

      En iyisi 2002 ve öncesi efsane format, ama böyle herşeyinin korunmasının gerektiği araçlarla işe yarar mı onu bilmem. 2003-2005 arasındaki sistemin de ayrı bir tadı vardı.

      1. Bana kalırsa en iyisi 2003-2005 arasındaki tek turluk sistem. Hataya pay yoktu. Turu herkes izliyordu ve pilotları sanatlarını icra ederken görebiliyorduk.

  4. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    ”Onlar spora olan ilginin artması için yollar arıyor ancak artık takım patronlarını da düşünmek zorundalar”
    Evet Mercedese yardım ve yataklık üst düzey 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir