Red Bull “Ferrari İle Mücadele Edebiliriz”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, sezonun ilerleyen vakitlerinde Ferrari’yi yakalayacak güce sahip olacaklarını düşünüyor.

Daniel Ricciardo, Avustralya’da 2. sıraya kadar yükselse de damalı bayrağı Sebastian Vettel’in 15 sn gerisinde 4. sırada tamamladı.

Horner “Ferrari çok ileride değil bu yüzden başımızı eğip zorlamaya devam edersek sezonun 2. yarısında onlarla farkı biraz kapatabiliriz.”

“Temelde şasimiz çok iyi çalışıyor ve lastiklerdeki aşınma seviyemiz çok iyi.”

“Stint uzunluğumuz en iyiler kadar iyiydi ve rekabetçiydik.”

“Ricciardo temiz havadayken ve aynı lastiklerle Seb ile aynı tur zamanlarını kaydediyordu. Bu yüzden gerçekten cesaret verici sonuçlar aldık.”

“Stratejimiz doğruydu ve iyi pit stoplar yaptık bu yüzden sağlam bir performanstı.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Red Bull “Ferrari İle Mücadele Edebiliriz”” için 25 yanıt

  1. En iyi 4 şasi içinde mclaren var da deyinde hep birlikte gülelim burada 🙂 Geçen sene bile o burunla idare eden şasi bu sene gayet iyi durumda, şasi ölçen aerodinami gerektiren pistler geldiğinde bir daha konuşuruz.

    1. Niye McLaren’a taktınız bu kadar ? McLaren aracı geçen sene sıfır beden tasarladı, o çift yarıklı burunu da geçen sene taktı. Ferrari bunları bu sene yapmadı mı ? Yenilik olarak 1 sene geriden geliyorsunuz maalesef ki. Ön kanadı bile yenileyemedi takım. S kanal vardı o da yok. 🙂

      1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

        Zirvede kim var ?

        1. Ben Ferrari kötü demedim ki.

          1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

            Ben kötüledin demedim ki.

  2. Bazı kişiler isim vermeyim sürekli Ferrari’yi kötüleyip çamur atmaya uğraşıyo siz kendi takım ve pilotunuza bi bakın geçen yılı kaçıncı sırada bitirdiniz bu sene nerdesiniz

  3. FA 14Sulonso avatarı

    Bakiyorum da şasi muhabbetleri donuyor. Sauber’in burnunu kopyalayan bir takimdan nasil olur da cok iyi bir şasi beklersiniz? Yillardir dogru duzgun arac yapamayan bir takimin, simdi yapabilecegine nasil inanrsiniz?

    Ferrari şasisi en iyi 5.şasi olmaktan oteye gecemez.
    İlk 4 u de kendiniz siralayin.

    1. Dostum çok yüksek sesle söyleme kendilerini en iyi şasi zannediyolar.

  4. (Edemedi)

  5. Hasan Yalçınkaya avatarı
    Hasan Yalçınkaya

    En az 0,5 sn yavaş bu Adam ne saçmalıyor

  6. Ferrari Team avatarı

    Gecen sene 6.bitirdiğin ric.mer. tur yemişsin bide cıkmış konuşuyon

  7. hayallerde olmasa

  8. Daha once soyledigim gibi Planlanan güncelleme gelirse kanada dan itibaren ferrari ile bazı Pistlerde de Mercedes le rahatlıkla yarışırlar

  9. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ferrari şasi olarak Mercedes den ve Red Bull dan geride olsa bile öyle yarım saniye falan yok bana göre çeyrek saniye kadar bir şasi farkı vardır. Bunu nasıl heapladım bilemiyrum ama özellikle Rb-Ferrari tarasımları benzer. Serhan Acar da pek çok defa düşünülen şasi farklarını 0.25sn olarak belirtmişti. Gerçi motor yönünden ciddi geride Red Bull.Kanada’dan itibaren getirecekleri güncellemelerle galibiyet hedefleseler bile şimdiden böyle iddialı açıklamalar yapmaları gazdan başka bir şey değil.Ha ben yakalayamaz demiyorum elbette yakalar ama Bottas ve Ricciardo en çok işkembeden sallayan pilotlar mesela. Tahminlerinde hep patlıyorlar.Ferrari umarım en iyi cevabı pistte verir hayaller İstanbul gerçekler Jameika olur 😀

  10. Ya bunlar akıl tutulması falan mı yaşıyor? Yahu Ferrari Mercedes ile mücadele ediyor bunlar nerede? O kırmızı bayraklar sallanmasa yarış sonunda kaç saniye fark yiyeceklerdi acaba? Çaptan düşmüş iki takım buna williams ta dahil Ferrari adını kullanıp gündemde kalmaya çalışıyor anlaşılan. Willamsta Ferrari ile mücadele edecekti çünkü 🙂

  11. Bence rbr cok cabuk havaya girmis, melbourne cok degisken ve takimlarin gercek hizlarini gostermeyen bir pisttir. Bahreynde cinde bukadar yakin olamazlar. Ayrica rbr ferrariyi yakalarsa McLarende rbr yakalayabilir 🙂

  12. Hadi bakalim ferraride mercoyu yakalar kim kime dum duma 😀

  13. Cidden hala en iyi şasi Red bull da. Ki Ferrarinin şasisi ise ilk 3 e giremez bence. Sezon ilerledikçe şasi anlamında Mclaren ın da arkasına düşecekler.

    1. Kardeş neye dayanarak buna karar verdin? Kaç değişken piste gördün ferrarinin şasi perfonmasonı. Hangi değişken hava koşulların da gördün? Açıklama yaparsan ben de öğrenmiş olurum.

      1. Testlerden bu zamana kadar okudum haberler,analizler çerçevesinde. Siz daha bir ön kanat ve burun yapamazken şasi anlamında iddalı olmayı beklemeyin. Tutturmuşsunuz lastiklere iyi davranan Ferrari diye. Gördün ne kadar iyi davrandığınızı Ss ile Medium a fark açamadınız. Diğer mesele ise Vettel in ham ı geçememiş olması. Pitten çıktığında 7 sn civarı vardı galiba. Ama ne hikmettir ki ”lastilere iyi davranan Ferrari,yumuşak lastikleri seven ferrari” zar zor yakalayabildi ve yakaladığında ise Vettel in klasik baskıyı kaldıramaması ile pist dışına çıktı. Ben farklar eşitlense bile pilotlar şampiyonasında Vettel in ham ı yenebileceğini düşünmüyorum.

        1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

          Vettel pitten çikinca 12 13 sn Hamilton,21 sn Rosberg farki vardi.
          Hamiltondan 1 sn ve üstü alarak gelmiş.(Yakit tasarrufu ile birlikte)
          Sondakika yaptiği hatayida lastikler bitmişti cok kayma yasiyordum,geçmeyi denerken kurtaramadim gbi bisiler soylddi.
          işi geçme muhabbetine getireceksen Vettel Hami pist üstünde iki kere geçti.
          Bazi eline klavye verilen laf olsun diye yazi yaziyor senin gibi hepsi ”dolu”

          1. SebastianVettel05 avatarı
            SebastianVettel05

            Vettel baskıyı kaldıramıyor demiş birde.yazmak için yazmak bu işte.hiç bir şekilde sezon baskısı olmayan vettel baskıyı kaldıramıyormuş bence arkadaş bunu şaka amaçlı falan yazmış.yoksa böyle şeyler yazmak anti-vet likten öte şeyler değil. O arkadaşa cevap olarak şunu söyleyeyim albert park geçişin çok zor olduğu bir pist. hani senin şu harika pilot hami varya 18’lik toro rossolu vesi bu yüzden geçemedi sırf bu yüzden vettel düzlüğe daha yakın çıkabilmek için sürekli geç frenlerle çıkıyordu biraz dikkatli izlersen virajları hep geniş dönüyordu bunun içinde yol tutuş lazım zorlarken lastik yetmedi çizgisinden çıkınca dışarı taştı.

        2. Hangi testte yağmur yağdı, hangi testte pist sıcaklığı yükseldi,düştü hangi virajda hangi tepkiyi verdi ön taraf bunları bilmeden konuşmak bence yanıltıcı olur.

    2. cipitu encin cipitu AARGGH! avatarı
      cipitu encin cipitu AARGGH!

      şu en iyi 3 şasi hangisi bir söyler misin? Mclaren de var mı içinde?

  14. scuderiaferrarimarlboro avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    Ferrari hata yapmasa kaç sn olurdu acaba fark??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir