Red Bull Bir Ara Kendi F1 Motorunu Yapmayı Düşünmüş

yazar:

kategori:

Red Bull’un motor sporları danışmanı Helmut Marko, bir ara kendi F1 motorlarını yapmayı değerlendirseler de hemen bundan vazgeçtiklerini söyledi.

2010-2013 yılları arasında art arda 4 def şampiyonluk kazanan ekip, turbo v6 motorlara geçildiğinden beri şampiyonluktan çok uzakta. Renault bir türlü Red Bull’un istediği motoru veremedi.

Renault’nun sıkıntılı olduğunu fark eder etmez Red Bull, kendi F1 motorunu hazırlama fikrini masaya yatırmış.

Marko “Buna baktık ancak hızlı bir şekilde bunun Red Bull için olmadığını fark ettik.”

“2014’teki ilk testlerdeydi. Bu konuyla ilgili araştırmalar yaptık.”

“Dietrich Mateschitz Styria’dan, AVL ise Graz’dan.”

“Başka şirketler de turbo yapıyorlar ve sadece 1 saat uzaklıktalar. Bilgileri yeterli ancak harcamalar ve her şeyin karmaşıklığı…”

“Sadece motordan bahsetmiyoruz; çok daha karmaşık olan güç ünitelerinden bahsediyoruz ve bu motor kuralları yanlış.”

“Çok pahalı, çok fazla mühendislik içeriyor ve ihtiyacımız olan sesi vermiyor. Pilotlar da hemen hemen yolcu gibi.”

“Harcamalar devasa. Sadece motoru geliştirmek için 250 – 300 kişi çalışıyor. Ve kuralların ne kadar devam edeceğini bilmiyoruz.” dedi.

Kendi motorlarını yapma fikrini reddeden Marko, Renault ile anlaşmaları bittiğinde gelecek sene için bazı alternatiflerinin olduğunu söyledi.

Marko “Bazı seçeneklerimiz var. Gelecek sene motorsuz olmayacağız.”

“Bir opsiyonumuz var ancak rekabetçi motor istiyoruz. Önde mücadele etmemizi sağlayacak, kazanabileceğimiz bir motor istiyoruz.”

“Motor güçlerini % 2’ye kadar eşitleme ya da bağımsız motor üreticisini getirme gibi şeyler görüşülüyor.”

“Bakalım kurallarda ne olacak. Bakalım kullandığımız Tag Heuer motoru bu sene ne kadar gelişecek ve neler yapacak.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull Bir Ara Kendi F1 Motorunu Yapmayı Düşünmüş” için 15 yanıt

  1. ziyaa..

    o iş difizör yapmaya benzemez öyle

    meşrubatçı sende..)

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Tamam

  3. Bunların birçoğuna bu işin başarmanın dışında mantığı olmadığına yönelik değinmiştik. Basitçe mesele aluminyumdan motor inşaa etmek değil böyle tatsız tuzsuz başka bi işe yaramayan üniteler için de AVL gibileri zengin etmenin manası yok. Hiçbir mantığı yok bu olayın olsaydı yılların tesisleşmesi hazır olanları bu işe girerdi.
    Bu işin çözümü de dedikleri baz da güç spec.’lerini sabitlemek bu motorsporlarında çokça uygulanan bir planlama en iyi durumda ki üreticinin alt değerinde atıyorum 900 Hp şu kadar tork şeklinde sabitlersin herkes bunu yakaladıktan sonra verimliliğe çalışır [bunların dertleri lafta verimlilik] bu farklı hw spec. lerde ki motorların var olabilmesini de getirir aynı çoklu dönem LMPx class da olduğu gibi bu da bolluk yani yatırımı düşük tutarak farklı üreticilerin katılabilmesi demek olur. (hiçbir seriyi sonsuza kadar özel motor üretip gel diyerek götüremezsin) [yol araçları dahil tarihin çoğunluğunda üreticilerin hw spec.leri birebir aynı güncel motorlarının piyasa olduğunu görmek pek zordur. Basit örnekle biri 5.0 V10 üretmiştir öndedir başkası daha sonra 7.0 V12 üretir öne geçer bu markaların planlamaları ile ilgili herkesin aynı anda atıyorum 2.4 lt V6 sahibi olmasını bekleyemezsin bu gerçekçi değil hiçbir zaman da olmadı]
    F1’in 70 ve 80’lerinde bugünün genelliğine görece oldukça ucuz ve marka çeşitliliğinin bol olmasının nedeni budur ufak garajlar dahi farklı spec.lere sahip motor üreticilerinin baz ünitelerinden yada dökümhane hazırlığından geliştirdiği yarış motorlarını kimi zaman markanın reklamı adına ucuza satın alarak farklı yetenek ama benzer güç, verimlilik oranlarıyla yarışabiliyordu işte realite budur.
    Ne zaman ki çok özel, sabitleşmiş motorlar oturmaya başladı F1 realitenin dışına iyice taşmaya, gerçekliğin çok üzerine çıkmaya başladı sonunda da işte böyle battı… (Bu durumu üreticiler kaynaklı çözemiyorlarda. Kimse yarı harcamayla kendisinden daha az teknolojik görülen ünitelerin yanında yada arkasında yürümek istemez. Diğer açıdan kimse de parasını global satışla çıkardığı global devlerin çöpe atabildiği paralarla başka bir işe yaramayan motor işine girmez giremez…)

    Bağımsız, ucuz ünite üreticilerini de devlerle aynı gün, pist üzerinde beraber yürütülebilmesinin tek olanağı da eşitleme, güçleri sabitlemedir. Başka türlü farklı hw. spec’lere sahip motorları insanları rahatsız etmeden beraberce yürütemezsin denk düşmesi sadece tevafuk eseri olursa olur. Güçleri sabitleme ise o kadar zor değil bunların hepsi dyno’da yürütülen software ile takip edilen üniteler güç değerleri ise sonuç skorudur sebep değil yani sonuçları takip kolaydır bu ahmaklar ise asıl zor ve işletimi daha pahalı olan olan yakıt harcama sabitlerine giriştiler bu işte sonuç değil sebeptir ve gerçekte verimliliğin gelişmesinin önünde ki en büyük engel (bunların verimlilik kafası hybrid system getirileri üzerine sadece).. Basitçe adama derler ki sana ne benim ne yaktığımdan sen sonuca bak…

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      -Turbo motorlar günümüzde yaygınlaştı ve atmosferik motorların devrini kapatmaya hazırlanıyorlar..O yüzden f1 üreticileride kafası hybrd turbo sistemler üzerine çalışmak istiyor Bunu garipsemiyorum artık.

      -Bu motorları ucuz ve günümüze daha uygun olduğundan getirdiler.Yanlız bu elektronik,yakıt enjeksiyon ve bir çok şey gibi basamaklar fiyatları absurt yerlere çekiyor.

      -V6 için Ferraride AVL’den yardım aldı diye hatırlıyorum.Bir nevi bizde zengin etmiş olduk.

      -Birde usta böyle yazdığında gerçekten gözlerim ağırıyor odaklanmada ve anlamada sıkıntı çekiyorum.Ayırarak 3 4 cümle şeklinnde yazarsan seviniriz.

      1. Benim için charge’ın varlık meali genellikle farklıdır. Ne turbonun 40 yılını unuturum ne bugüne aldanırım. 🙂
        Porşe kaç yıldır F1 de yok o da hybrid’e çalışıyor yani yine düz hesap işlemeyebiliyor.

        Yeni sıfırdan bam başka ölçekte hele ki downsizing’in dibine vurulmuş motorların ucuz olmayacağını koca blocklu basit ünitelerden çok çok daha pahalı olacağını bilebilen herkes biliyordu. O yüzden değil üreticiler he herro ya merro dediği için posta koyduğu için getirdiler. Ne kadar çok elektronik o kadar çok insan zorlaması ve pahalılık… yapaylığa değinmiyoruz bile 🙂

        AVL kastı anlaşılmamış Ferrari bir otomobil ve toplam yarış araçları üreticisi. Herhangi bir marka, meraklı garaj değil.
        Sonuç mantığı tutarlı değilse illa ben bu işe girişicem deyip bir de AVL gibileri daha da zengin etmenin manası yok demeye çalıştım 🙂

        Haklısın. O zaman da iyice uzar 🙂 oturup birde editlemek lazım galiba benim için 1-2 dklık bir dinlence bir sonra ki cümle nereye doğru gidecek bilemiyorum çoğu zaman 🙂 birde aslen upuzun iç içe geçirilmiş yazıları okuma alışkanlığı mevcudundan çakılmıyor herhal.

        1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

          Porsche bu spora girecek kadar mal değil 😀 Bir Honda değiller mesela 🙂

          Evet herkes biliyordu ucuz olmacayağını.Reno attı fikri ortaya Ferraride egosuna yenilmemek için kabul etti.Honda neden spora döndü hiç anlamadım sonu belliydi 🙂

          Sorma ya bi kaptırıyon tutana aşk olsun.Ne var ne yok yazıyon 🙂

            1. Honda’da aşağıdakini(aslında tüm otomobillerini)satmak için F1’de.
              https://www.youtube.com/watch?v=jZQzLOwmY60

              1. Bu arabadan kaç tane satacaklar ki ? Bu yüzden F1’e girmiş olamazlar. F1 eskisi gibi değil, çok maliyetli. Zarara girerler. Amaçlarının imaja katkıda bulunma olduğunu düşünüyorum. Son zamanlarda toplam satış anlamında Toyota ve VW’nin gerisinde kaldılar biraz.

  4. Red Bull’un aerodinamide bu kadar başarılı olması takımın direkt olarak oraya odaklanmasından. Kendisi bizzat söylüyor 300 kişi sırf motorda çalışıyor diye. Ferrari ve Mercedes motorla da uğraşmak durumunda. Red Bull senelerce Renault’nun çabalarının kaymağını yedi. Şu an da ceremesini çekiyor. Madem spora bu kadar bağlısın kendi motorunu üret bir de öyle görelim durumunu.

  5. Bu yıl hatırı sayılır başarılar gelirse renault’u hatırlayacaklar mı bakalım??

  6. Bizim burda mobilet motorlarını çift silindirli motora çeviren ustalarımiz var. marko paşa istersen tlf larını verebilirim 🙂

    1. 🙂 🙂

  7. RestofworLD avatarı

    lafla peynir gemisi yürümüyor marko bey

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir