Symonds: Haas’ın Yaklaşımı Yanlış

yazar:

kategori:

Williams’ın teknik şefi Pat Symonds Haas’ın spora giriş şekli ile birlikte F1’in yanlış yönde ilerlediğini düşünüyor.

Haas kendisinin ve sezonun ilk yarışında Romain Grosjean’la kırmızı bayrak periyodunu iyi değerlendirince altıncı bitirmişti ve ses getirmişti.

Ancak Symonds takımların müşteri aracı rotasında ilerlemesinden endişe ediyor.

“Bence bir üretici olmanın şartları adım adım ihlal ediliyor. Ve bazıları da bunu kullanıyor.”

“Haas’ın kendisi için iyi olanı yaptığını düşünüyorum, ancak F1’in gitmek istediği yolun bu olması gerektiğinden emin değilim.”

“Bu tamamen yasal, ancak F1 tam olarak bunu mu istiyor? Emin değilim.”

Haas Ferrari ile yakın bir birliktelik içinde ve motorlarla birlikte izin verilen parçaların hepsini Ferrari’den tedarik ediyor.

Symonds paylaşımına izin verilen parçaların artmasının üreticileri öldüreceğini düşünüyor.

“Bence bu izin verilen parçalar olduğunda, bunun ilk hali uygulandığında uygundu.”

“Bu size değeri yüksek ancak performans etkisi az olan vites kutusu gibi şeyleri satabilmenize izin veriyordu. Ancak bu liste büyüdü ve bazıları daha da ileriye gittiler.”

“F1’in üreticiler üzerine daha fazla yoğunlaşmasını tercih ederim.”


Yorumlar

“Symonds: Haas’ın Yaklaşımı Yanlış” için 6 yanıt

  1. Manor gibi 6 yılda bir adım atamayacağına kendilerine sağlam bir temel oluşturdular. Ne var bunda? Sporun onca problemi varken buna mı takılmışlar?

  2. Yanlış ya da doğru, adamların yaklaşımı profesyoneldi. Spora sıfırdan girip 10 sene sonlarda sürünsünler mi? F1 izleyicisinin istediği %107 barajını aşma çabasını görmek mi? Spora girecek gücü olup girmeyen onca takım niye girmiyor hiç düşünmediniz mi? Çok meraklıysanız, yıldan yıla tedarik edilen parça sayısını azaltırsınız yeni giren bir takımın. Mesela 5 sene sonra motor hariç tamamını kendi tasarlıyor olur filan. Ama spora 0’dan girmek tamamen saçmalık, açık ve net. Deneyenlerin hali de ortada.

  3. kesinlikle symonds haklı, manor sauber gibi takımlara büyük haksızlık oluyor. haas da diğer takımlar gibi sadece motor ve vites kutusunu ferrariden alsaydı ve bu puanları alsaydı süper olurdu. ancak ferrarinin ikinci takımı gibi olup bu puanları alabiliyor olması kimseye doğal gelmiyor..belki araç görüntü olarak ferrariye benzemiyor ancak devasa bir ferrari katkısı var bunu kimse yalanlayamaz…

    1. Redbull ve Torro Rosso arasındaki duruma niye kimse ses etmiyor yıllardır?

      Sorun Ferrari olunca mı birden ortaya çıktı?

      1. Sahipleri aynı ya hocam onların.. Bir yerde bir üreticinin 2 ayrı takımı gibi. Bu durum biraz daha farklı…

    2. Kesinlikle haklısın. Sauber gibi Manor gibi takımların hakkını yiyorlar. Aracın motor dahil bütün parçalarını Ferrari’den al, şasiyi Dallara’ya yaptır oh ne güzel valla. Pilotları bari kendileri getirseydi onda da hazıra kondular. Böyle devam edeceklerse sıkıntı büyük. Kendi parçalarını kendi araçlarını üretirler umarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir