Clear: Schumacher Her Zaman Vettel’i Överdi

yazar:

kategori:

Jock Clear, Michael Schumacher’in Sebastian Vettel hakkındaki sözlerinin ne kadar doğru olduğunu gördüğünü söyledi.

Jock Clear, 2010-2012 arasında Michael Schumacher ile Mercedes’te çalışma fırsatı yakalamıştı.

2014’ün sonunda Vettel Ferrari’ye, Clear ise 2016 yılında Ferrari’ye katıldı.

Jock Clear “Michael her zaman Sebastian’ı överdi ve bu konuda kesinlikle haklıydı”

“Şimdi Sebastian ile Ferrari’de çalışıyorum. Michael’in onunla ilgili söylediği hiçbir şeyin abartı olmadığını doğrulayabilirim”

“Sebastian’ın özellikle detaylar konusunda inanılmaz bir tutumu var. Takıma olan katkısı gerçekten çok değerli ve işinin tabiatının tam olarak farkında. O dört kez dünya şampiyonu ve diğer sürücüler ile arasında fark var”


Yorumlar

“Clear: Schumacher Her Zaman Vettel’i Överdi” için 9 yanıt

  1. Liderlik ve psikolojik harb vasfının ispatlı kişisi önerdiği kişilerde bir yanlış yaptığı görülmüş mü görülmemiş. Aksi ispatı yok uygulama ispatı var… Felipe’i yerine önerdi, bıraktı Kimi gibi birine ne yaptığını gördük. Seb’i önermiş şimdi den (ilk sezon) yaptığı yine görüldü.

    Seb’in halletmesi gereken profil Lewis (o da kendi gibi bir iniyor bir çıkıyor 🙂 ) iyi olan sosyal sektörü önde götürür başka da yok misal Fernando’nun tarihi biteli çok oluyor.
    Asıl şimdi kıyaslanacaksa Niki, James dönemiyle kıyaslanır 😛

  2. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    Eee Alaman alamani ovecek ne olacakti ki.Biz vettelin ne oldugunu biliyoruz.Yada ne kalibrede oldugunu.

    1. Sayın Zekeri, Vettel girdiğinden beri gridden o kadar çok alman pilot geçti ki öv öv bitmezdi…

    2. Forza Bjk - Ferrari avatarı
      Forza Bjk – Ferrari

      Çok iyi anlıyomussun demek ki zekeri baksana efsaneden daha iyi biliyomussun 😉

  3. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Vettel ufaktan ufaktan f1 in esas oğlanı rolüne büründürülüyor. Şumi’nin de vettelin üstüne nasıl titrediğini hatırlıyoruz yani artık iş vettelde.Önümüzdeki 2 senede galibiyetler ve özellikle şampiyonluk gelirse vettelden rahatı yok açıkçası .daha bir sene oldu ama ferraride yarışıyorsanız şampiyonluk baskısını göze alıyorsunuz demektir özellikle takım sizin üstünüze yoğunlaşmışsa bu yüzden vettel kazanmak zorunda.Ama bu zorunluluk kazandıkça vettelin popülaritesini artıracak (evet f1 izleyen herkes biliyor vetteli ama sokaktaki vatandaşa Schumacher deyin bilmeyen kaç kişi çıkacak ,vettel deyin bilen kaç kişi çıkacak ) ve f1 deki en güçlü karakter olmasını sağlayacak (nedeni belli ferrarinin kazanan, şampiyon olan pilotu etiketi) . Yani kısacası vettel çok doğru yolda ilerliyor.

  4. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    “Sebastian’ın özellikle detaylar konusunda inanılmaz bir tutumu var. Takıma olan katkısı gerçekten çok değerli ve işinin tabiatının tam olarak farkında.”

    Buradan anlasınlar Ferrariye neler kattığını.Diğer haberde de Hamiltonun açıkladığı ”tek konuşan kişi S.Vettel” demesi onun ne kadar geri bildirimi ve katkısının olmasını istediği bir pilot olduğunu gösteriyor.

    1. Genelde yorumcular Vettelin Ferrariye ne kattığını açıklayan demeçler altına yorum yaptıklarında pilot araca ne kadar katkı verebilir günümüzde pek katkı veremiyorlar düşüncesi hakim.Yani mantıken düşündüğünde o zaman diğer tuttukları pilotlarda katkı veremiyor ve şampiyonlukları koftiden şampiyonluklar ve bir yetenekleri mevcut değil aslında bilmeden kendi pilotlarını küçük düşürüyorlar haberleri yok.

      F1 de şunu öğrenmeleri açısından bilgi paylaşmam lazım.F1 de test pilotları neden test pilotudur düşündünüzmü?

      Çünkü araçtaki sistemleri ve sıkıntı olan noktaları test edip geri bildirim sağladıkları için test pilotudurlar.Bugün uçaklardan araçlara her şeyin test pilotu,uzmanı var bunların görevleri oluşturulan veya üretilen makinelerin çalışma performansını en mükemmel noktaya getiricek doneleri mühendise göndermektir.

      Yani F1 deki pilotlar ve test pilotları mahallenizdeki taksici Ahmet abi değiller sadece direksiyonda oturup gaza basan tipler değil bir mekanik ve mühendislik kültürleri mevcut.Ki bu son zamanda 17-18 yaşlarında pilot alarak saçmalamaya başlayan Bernie ve FIA tarafını saymıyorum.

      Dolayısı ile F1 pilotları da dolaylı olarak test pilotlarıdır ve bu test pilotları sayesinde günümüz binek araç teknolojileri gelişmektedir.

      Vettel Ferrariye geldiğinden beri zatenperformansı,olgunluğu,geri bildirimleri herşeyi değişti ve gelişti.Bu onu F1 sürücüleri arasında ayrı bir noktaya koymakta.

      1. Katkı veremeyecek adamı yüzlerce saat fabrikaya çağırıp durmazlar (Infinity)…
        Bu da çok geç öğrendiğimiz birşey ama ne olduğunu kavrayabilen pek yok ileride daha fazla detay da çıkar herhal.

        Öyle her yetenekten de testman olmaz o tip akli kaabiliyetleri de daha fazla olması lazım.
        Gidipte F22’i tayyareciye, heliciye test ettirmezler. Bizim Atak testini de öyle herhangi bir ileri yeteneğe değil yılların tecrübelisi bu işte sözü söylevi iyi olana verdiler. Bu işleri öyle eli kolu hızlı olana değil sadece genelde artık saçları kırarmaya başlamış ustalara verirler.

        Biz Volkan Işık, Sedar bostancı gibilerden iğne deliğinden notayı vurmanın ne demek olduğunu az biraz biliriz. Çok pilot gelir geçer ama bazıları araç toplayabilir, mekanik atelye idare edebilir. İşte konu bununla ilgili. Meziyetler içinde diğerlerinden biraz daha meziyetlere sahip olma lüzumu olur.

        Yaş önemlidir amma bazı haller, sınıflarda yaş da keskinlik taşımayabilir. Jenson Button’a De la rosa’ya gençliklerinde bazı şeyleri çok iyi demiyordu kimse. Velhasıl…
        Schumacher’in bu işte diğerlerinden daha iyi olduğunu C class Mercedes döneminden biliyoruz kulakla duyduk geç duymuş olsak bile.
        Gidipte kendisine birşey katmayacak adama Tony (Kart) gibi birisi ismi adına yıllarca para ödeyip durmaz.
        Mühendisliğin de bir onuru, gurur narsistliği vardır kendi içinde kimse kendisinin göremediği noktayı gösteremeyene hatta aklını alıp götürmeyene Eyvallah etmez… he der geçer. Fabrikalarda saygı edilinmez, hediye edilmez Kazanılır…

        Bizde bazı haller kafamıza takıldığında kendisine şöyle böyle ustayım diyene göstermeye çalışana değil sadece birkaç olan bazılarına açıp da sorarız ki %99’unun yarış lisanslılığı olmuştur. Onlar noktayı koyup fikri iğne deliğinden geçirir vay be dedirtir.

        Velhasıl dediğin gibidir. Herkes bilmez bilseydi makale yazanlara ihtiyaç olmaz idi zaten her konuda…

  5. Schumi geri gel nan allahsız. 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir