FIA Yavaş Tur Kuralına Açıklık Getirdi

yazar:

kategori:

McLaren, Kanada’daki sıralama seanslarının hemen ardından Lewis Hamilton’a yavaş turunda motorunu durdurmasını söylemiş, çünkü bunu yapmaması halinde FIA’nın her zaman aldığı yakıt örneği için depoda benzin kalmayacağını söylemişti.

Bunun kurallara aykırı bir hareket olmamasına rağmen Charlie Whiting, pilotların bu yavaş turlarında da belli bir derecenin altına inmemesi gerektiğini belirtmiş ve McLaren ile Hamilton’a 10.000 $ para cezası vermişti.

Rakipler bu durumu biraz yadırgadı; hatta Ross Brawn, Hamilton’un rakiplerine göre daha az yakıtla piste çıkması ile kazandığı avantajın karşılığında ucuz bir ceza aldığını söylemişti.

Whiting, bu durumun tekrarlanması halinde tolerans göstermeyeceğini söyledi.

Pazar akşamı bütün takımlara gönderilen yazıda Whiting, herhangi bir şekilde bilerek taktik uygulayan takımlara karşı yaptırımlar uygulanacağını ifade etti.

Whiting: “Komiserler Kurulu, yarışın ardından yavaşlama turunda aracı duran takımlara bunun neden olduğunu soracak ve izahat isteyecek.”

“Nedenin pilot veya takım kontrolünün dışında olduğu konusunda tatmin olmamaları, bilerek bir rekabet avantajı sağladıklarını hissetmeleri halinde uygun yaptırım uygulanacaktır.”


Yorumlar

  1. zaten habire yeni yasalar çıkmasını sebebi bu kimsenin yanına kar kalıp kalmaması değil bunu trulli de yapsa button da yapsa massa da yapsa sonu aynı bitecekti mclarenini kafası sanırım biraz daha iyi basıyor bu konulara da eleştirmek yerine tebrik etmek lazım sporu geliştirmek konusunda fiadan daha aktif eksikleri gedikleri daha önce keşfediyor 😀

  2. McLaren'in kurallardan bir açık keşfetmesini tebrik etmek gerekir. Aynı zamanda takımların nasıl küçük hesaplar peşinde koştuğunu ve ne kadar limitte olduklarını da görmüş olduk…

  3. Bu işler böyledir. Adalet sistemi de aynı bu şekilde.

    Mesela uçak kaçırma yasalarda belirtilmezse bu suç değildir. Gibi gibi… Her ihtimali düşünemezler sonuçta. Her zaman bir açık çıkıyor.

  4. Her zamanki gibi yine olay olup bittikten, millet istediği kazancı sağladıktan sonra işe el atıyor fia. Önlem yerine açıkları kapatmaya benziyor. Hani belgesellerde olur ya, uçak atıyorum altimetre arızasıyla düşer, incelerler sonra hop bir bildiri altimetreler artık şöyle şöyle daha sıkı kontrol edilecek derler. Ancak bu bildiri ölen yüzlerce insanı geri getirmez ya, bu da aynı bu durumda da Hamilton istediği şeyi aldı, diğer takımlar da yapabileceklerini ima edince fia araya girdi. Bu hareket de Lewis'in yanına kar kaldı.

  5. takımlar çok çakallar. mutlaka avantaj sağlayacan bir açık buluyorlar 🙂

  6. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Çünkü bununla ilgili var olan bir kural yoktu. Kapiş??

  7. beklediğim haber. sonraki yarışlar için oluşabilecek kargaşa engellenmiş oldu böylece.

  8. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Aynı yaptırım Hamilton'a neden uygulanmadı acaba?

  9. hamilton bu yıl birçok kurallara açıklık getirilmesini sağlıyor 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir