Ricciardo, Bahreyn Öncesi Daha Umutlu

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo, sıradaki yarış Bahreyn’in Red Bull RB12’ye daha uygun bir pist olacağını düşünüyor.

Sezonun ilk yarışında 4. olmayı başaran Ricciardo, Sakhir’de de güçlü bir sonuç alacağından emin.

Ricciardo “Sakhir pistinde yarışmak her zaman oldukça eğlenceli oldu. Bu pistte her zaman iyi sonuçlar aldım ve geçiş için bazı iyi noktalar var.”

“Son viraj çok iyi bir şekilde akıyor ve DRS alanına girebilirseniz ilk viraj için iyi bir şansa sahip oluyorsunuz. Birinci virajda bunu yapamazsanız ardından 4. viraj var ya da orta sektörlerde hata yapmak kolay oluyor.”

“Pist üstünde geçebileceğiniz 4 nokta var ve bu oldukça iyi. Pist bize uygun ve son senelerde oldukça iyi sonuçlar aldım. Umarım bu sene de aynı şekilde devam ederiz.”

“Gece yarışı olduğundan beri daha da heyecanlı oldu. Lastikler daha uzun süre dayanıyor ve yarış boyunca daha fazla zorlayabiliyoruz. Bu yüzden son senelerde iyi mücadele oldu ve her zaman keyif aldım.”

“Gece yarışları eğlenceli oluyor ve her nedense sanki daha hızlı gidiyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz, bu yüzden heyecanlı oluyor.”

“Tüm yarışlar gece yarışı olsaydı aynı atmosfer olmazdı. Bu yüzden takvimde bir kaç tane olması daha iyi.” dedi.


Yorumlar

“Ricciardo, Bahreyn Öncesi Daha Umutlu” için 4 yanıt

  1. Motogp’de 2014 yılında Honda baskın şekilde üstündü. Bi kaç pist dışında daha düşük çaplı diskler kullanılıyordu. Bu kuraldı. Büyüyk çaplı ön fren disklerinin kullanıldığı pistlerde Yamaha daha iyiydi. Honda ile yarışabiliyordu. Rossi bi açıklamasında “keşke onlar gibi fren yapabilseydim. çok iyi ve stabil fren yapıyorlar. Belli bi yatıklığa kadar da frene devam edebiliyorlar” dedi. Dorna mesaji aldı. Rekabet istiyorsam diskleri serbest bırakmalıyım. ve bi iki yarış sonra büyük çaplı ön fren diskleri serbest oldu bütün pistler için. Ve daha yakın mücadele + yarış kazanan bi yamaha.
    Peki F1 ? Ferrari o kuraldaki açıklığı bulmasa ya da belki öyle bi açıklık olmadığı halde var gibi gelişim hakkı verilmese Usain Bolt’la beni ikinizde insansınız işte, herşey ikiniz için de aynı diye 100 metre sprint yarışına sokmuş olmasına benzeyen şu sistemle yarış diye izleteceklerdi millete. Bugünkü merso konumu tamamen yanlış ve yanlı bi yaklaşımın sonucu. Bunun bu şekilde devam ediyor oluşu da bir rant meselesi.
    Evet Redbull’da domine etti ama o zamanındaki kurallara çok yakın kural sisteminin ilk ayağında gerideydi. Ama yaklaşmaktaydı.
    Evet mersedeste yaklaşıyordu. Ama bu kadar büyük bi değişim iki sistem arasında yoktu. Yeni motorlara geçildi kimin ne yapabildiğine bakılıp dondurma süresi uzatılabilirdi. Daha önce REanult’a geliştirme hakkı tanınıyordu. Şimdi de olabilir. Zamanında süre de uzatılabilirdi. Ama yapmadılar. Bu durumda diğer takımların geride kalması belki bi başarıdır mersedes için ama kesinlikle mühendislik başarısı değildir. Başka bi başarıdır. Mühendislik başarısı ise arkadan gelmeye çalışan ve gerçekten çalışan takımlarda. Onlar belki şampiyon olamiıyorlar ama çözüm bulmak için uğraşırken çok şey öğreniyorlar. Ve kurallar müsade ettiği anda gereğini yapacaklardır.

  2. Belki Red Bull duble yapar.Hatta Verstappen yarışı kazanabilir.
    Gidip ağzıma biber süreyim.
    🙂

  3. Geçen sene bahyreyn oldukça yakındı.
    Ferrari ilk galibiyetini alabilir.
    Hatta podyumda ilk defa Mercedes olmayabilir:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir