Red Bull, Renault’nun Performansıyla Cesaretlendi

yazar:

kategori:

Christian Horner, Renault’nun kış döneminde gösterdiği gelişim sonrasında Red Bull’un daha fazla performans konusunda cesaretlendiğini söyledi.

Turbo V6 döneminde bir türlü istediği gelişimi kaydedemeyen Renault, fabrika takımı olarak dönmesinin ardından kış döneminde yarım saniye kazandığını açıklamıştı.

Horner “Güç ünitesi kış döneminde kesinlikle gelişme kaydetmiş. Daha uzun bir yol var ancak testlerde gördüğümüz gibi yarış koşullarında kesinlikle performans olarak gelişme kaydetmişler.”

“Daha fazla gelişmemiz gerekiyor ancak onlar da bu gelişimden cesaretlenecekler ve doğru yolda ilerleyeceklerdir.” dedi.

Daniel Ricciardo “Geçen seneye göre gelişimi kesinlikle hissediyoruz. Toro Rosso, Williams ve Force India gibi daha hızlı araçları geçmeyi başardım, bu cesaret verici bir şey.”

“12 ay önce bu hamleleri yapamıyorduk bu yüzden bu sefer doğru yolda başladık.”

“Yakında bir güncelleme gelecek. Bu yüzden çok heyecanlanabiliriz.” dedi.

 


Yorumlar

“Red Bull, Renault’nun Performansıyla Cesaretlendi” için 4 yanıt

  1. Uyuzum şu takıma. Ben ki F1 aşığıyım her takımı severim; fakat Renault gibi markayı rezil et küresel bir organizasyonda… Profesyonel olmayan takımlar böyle oluyor işte. Sanki sizden öğrenecekler motor yapmayı.

  2. Bahsedilen güncelleme Kanada’da yada ilk avrupa gp’de gelmesi planlanıyor 35 bg ve üzeri gelişim olacakmış.Dyno’da dayanıklılık testleri devam ediyor.
    Sene sonuna kadar da gelişimin devam etmesi için yeterli token bulunuyor.

    Motor gücünün ilk bir kaç yarış sonrasında biraz daha açılması bekleniyor.(diğer üreticilerde muhtemelen aynı şeyi yapacak)

    Yani şuanki motor bile tam performans çalışmıyor

    Eğer diğerleri ileri yönde aynı büyüklükte adım atmazsa öndeki grupla ara sene sonunda oldukça azalacak

    1. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      Sence Red Bull, 2017 sezonunda da ”gelişmiş” Renault motoruyla devam ederse, şampiyonluk mücadelesi verebilmek için bir şansı olabilir mi ?

      1. Gelişme temposu bu şekilde giderse evet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir