Vettel, Melbourne’de Raikkonen ile Mücadele Etmek İstemiş

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Melbourne’de Kimi Raikkonen ile mücadele vermek istediğini söyledi.

Vettel ve Raikkonen 3. ve 4. sıradan başladıkları yarışın henüz ilk virajında 1. ve 2. sıraya yükselmiş, ancak Raikkonen turbo sorunuyla yolda kalmıştı.

Sonuçta Vettel üçüncü olurken Mercedes’ler yine duble yaptı.

Vettel “Takım olarak mümkün olduğunca çok puan toplamaya çalışıyoruz. Kimi ile aramda büyük bir fark yok. Bunu Melbourne’deki ilk bölümde de gördük. Tüm hafta sonu boyunca çok yakındı. İdeal şartlarda aynı sıra için mücadele ederdik”

“Kimi ile sorunum yok. İyi bir arkadaşlığımız var. Benden sonra başarılı olmasını istediğim ilk kişi. Damalı bayrağı görememesi üzücü” dedi.


Yorumlar

“Vettel, Melbourne’de Raikkonen ile Mücadele Etmek İstemiş” için 41 yanıt

  1. Takımdan aldığı destekle beraber yaşlı takım arkadaşını patates kızartması yapma konusunda kimse vettelin eline su dökemez.Arkadaş bu konularda 4 yıl Prof.Dr Helmut Markodan kesintisiz eğitim almıştır.

    Aramızda fark var ama büyük değil ve bana performans olarak yakın diyerek hem ezmiş hem de aklınca mütevazilik göstermiştir.Bunlar Raikkonenin en iyi günleridir.Daha ileride Vettelin gerçek yüzü daha net ortaya çıkacaktır.Allah Raiye sabırlar versin.İşi çok zor gerçekten.

  2. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    Ayrıca ferrarinin dayanıklılık sorunları yasadıgında müracat ettiği yegane yöntem esasoglanın aracına figüranınkinin saglam parcalarını geçirmektir.Olay budur.

  3. vettel istemiş ama ferrari aynı fikirde değil.

    daha doğrusu çoğu zaman pit duvarı neyi ne yaptığının farkında bile değil gibi

    davranıyor

    örnekleri 2. pilot olarak seçtikleri daha doğrusu yarışını mahvettikleri pilotdan görebiliriz

    baricello massa kimi aklıma ilk gelenler..

  4. tyler durden avatarı

    Konuyla pek alakası yok ama dün tesadüfen şu videoya denk geldi.Hakkinen ile Schumacher’in pist üstündeki tüm kapışmaları. Sanırım gerçek formula1 buydu ve o zamanları izleyebildiğim için şanslıyım. Şuan izlediğimiz malesef spor falan değil o günlerin yanında https://www.youtube.com/watch?v=twissBYs9Hc

    1. drs ers gibi fazlalıkları kaldır
      motor sesi ve yakıt ikmali geri gelsin
      gelişim kısıtlaması olmasın
      oluklu ve silik gibi 2 tür kuru zemin lastiği olsun
      al sana eski f1 🙂 yani spor çok değişti ve değişmeye devam ediyor

      1. tyler durden avatarı

        eski hep özlendiğindenmidir bilemiyorum.Çok daha sofistike mühendislik ürünü haline gelse de araçlar eski yarışların verdiği hazza asla ulaşamıyorlar.Yetenekten cok muhendis yarışlarına döndüğünden belki de.

  5. Ben hiç bir takımın diğer pilotuna sabotaj yapacağını sanmıyorum. Ama daha fazla potansiyel gördükleri daha çok çalışan daha çok şeyle ilgilenen pilotlarına ayıracakları ekip için en iyi elemanlarını seçebilirler. Bu da doğal bir konu. Fabrikadaki eli işe daha yatkın anlayışı daha iyi ve daha sağlam iş yapan elemanları birinci pilotun otomobili üstünde çalışacak gruba yazarlar. Bu da bi fark yaratır. Bunun dışında bilerek bi aracı bozuk ya da bozulacak şekilde yapmaları olacak şey değil. Olduysa da istisna kabilindendir.

  6. Ciddi manada işin sabote olduğuna inanıyormusunuz? Gerçekten? Yani merak ediyorum bir anlık yazıveriyorsunuz da kalpten sabote olduğuna inanıyomusunuz sadece son yarışı konuşacak olursak? Erken pite alma işi hariç orda net olarak harcadılar mercedesleri raikkonen oyalasın galibiyet kaçmasın diye.

    1. Sabote falan yok raadolun. Öyle bir şey yapacak lükste değil Ferrari.

    2. Ben inanıyorum, her türlüde tartışırım.Hiçbirşey tesadüf değil gayet mantıklı.

      Bak Senna ve Prost zamanında motorları bile kura ile araca takarlarmış, kimsenin aklında bir soru işareti kalmasın diye.Bu takımda Mclaren, Mclaren bile kurcalıyor bu işin arkasını.

      Ferrari ise bu işlerin 1 numara takımıdır.Tamamen politika ile yürür takım organizasyonu.2008 de nasıl Kimi’ye komplo kurulduysa aynı şey bu sene de geçerli.Ferrari için mantıklı sebepler mevcut.Vettel tıpkı tüm Ferrari 1. pilotları gibi pazarlanıyor.Aynısı Alonso içinde yapıldı.Takım arkadaşlarına inanılmaz farklar atan Ferrari 1 pilotlarının başka takımlarda ne hallere düştüğünün en büyük örneği Alonso.Baksana Alonso fanlarına, çoğu çoluk çocuk, öyle inandırılmışlarki Alonso’ya bir ara efsane falan diyorlardı.Bunlar hep pazarlama taktiği.Ferrari ve onun süper über imkansızları başaran 1.pilotu.Bu oyun da hem Ferrari kazanıyor, hem de ona koşulsuz biat eden ilahlaştıran pilotu kazanıyor.

      Başka sorun varsa alayım?

      1. Kimi neden Ferrari için uygun bir pilot değil, bunun cevabı da söylediklerim de gizli, hani pazarlama taktiği…

      2. FERRARİ F2004 avatarı
        FERRARİ F2004

        raikkonen bu konuları senden iyi biliyodur niye hala ferraride kendini bu kadar ezen 2. plana atan takımda niye yarışıyo.

      3. biraz fanatik bi yorum olmuş ama genelde doğru. peki sence rai reis niye ferraride yarışıyo niye bırakmıyo 2008 de koplo kurulduysa 2009 da gönderildiyse niye geri dönüyo

        1. Raikkonen bir profesyonel.İşini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor.Gerisi önemli değil, parasını alır.Vettel de çok sağlam da değil.Birkaç yarışta iyi değildi, hatalar yaptı, bazı soru işaretleri doğurdu bunlar.

          Olaylar gidişata göre değişebilir.Bekliyoruz.

          1. vettel ve rai arkadas oldukları için ben 2 sinede güveniyorum 2007-2008 rai-massa uyumu ferrariye 2 markalar 1 pilotlar şampiyonluğu getirdi.

      4. Alonso.ElNano avatarı
        Alonso.ElNano

        Komplo teorisi, kamuoyu tarafından belli bir şekilde algılanmış herhangi bir olay hakkında geliştirilmiş, kamuoyundan saklandığı iddia edilen bilgilerle, gizli bilgilere veya olayın arkasındaki görünmeyen güçlerl(Santander $$$) ilişkilendirilen alternatif açıklamalara verilen addır.

        Paranoya, aşırı endişe veya korkuyla karakterize edilen, sıkça mantıksız kuruntularla bilinen bir rahatsızlıktır. Paranoya, bireyin herhangi bir olay karşısında olayın oluşumundan farklı olarak gelişebileceğini kendi içerisinde canlandırma yolu ile öne sürdüğü ve sınırsız sayıda çeşitlendirebileceği hayal ürünlerinin tümüdür.

        Bakın beyler, bu bir dramdır!

        http://i.hizliresim.com/g8PLkR.png

        1. Hayır o yoruma katılmıyorum ben burda her fanı aynı gözle görmeyin. Erendostun yorumu fazla iyimser fazla fantastik.

          1. Alonso.ElNano avatarı
            Alonso.ElNano

            Yok ya estağfurullah. Benim belli kişiler haricinde kimseyle derdim yok. Bu attığım yorumda size değildi zaten. Üzerinize alındıysanız kusura bakmayın.

    3. şimdi önde ki aracın istenilen pozisyonu daha rahat elde etmesi arkada ki aracın rakipleri oyalaması formula 1’de her takımın yaptığı bir şey ama arızaların sürekli raikkönen’de yaşanması ferrari’nin yeni şeyleri hep gizlice raikkönen’in aracında denemesi teorisini çok güçlendiriyor ama sizi kimi fanlarının bu konuda tepki vermesi çok saçma bence çünkü raikkönen 35 yaşında kariyerinin sonlarında bir pilot olarak ferrari ile yarışmaya devam etmek ister ve üstelik aracıda mercedesleri zorlayabilecek bir araç olduğuna göre çıldırmışcasına ister, (her pilot gibi). o yüzden bu durumu kabul etmiş olmalı.

    4. Olayı nasıl yorumladığına göre değişir. Ferrari “Şimdi Raikkonen’de turbo sorunu çıkarıyoruz beyler!” demiyor tabi ki de. Ama Raikkonen’in aracına Vettel’e oranla daha az özen gösteriliyor olabilir. Belki Raikkonen’in mekanikerleri Vettel’inkinden daha tecrübesizdir. Bu tarz ufak detaylar ciddi farklar oluşturabilir. Fakat asıl mesele Raikkonen’in anlamsız bir şekilde pistte tutulması. Vettel pite girdikten sonra bile almadılar pite, 1 tur daha attırdılar fazladan. Bana göre net bir şekilde geriye düşsün diye yapılmıştır bu hamle. En ufak bir mantığı yok çünkü.

  7. aha dayıya sor avatarı
    aha dayıya sor

    şu sabotaj olayıda sıktı artık. raikkonen geçen yıl macaristandaki turbo sorunu ve ilk yarıştaki lastik takamama dışında ferrari yüzünden kaç kez yarış dışı kaldı ??görende 20 yarışta 10 kez motor patlattı zanneder

    1. aha dayıya sor avatarı
      aha dayıya sor

      vettelde takım yüzünden kanada ve abu dabide gerilerden başladı belçikada lastik patlattı,avusturyada takım podyumunu yedi tüm olumsuzluklar rai yi bulmuyor

  8. Sen istediğin kadar iste, Ferrari istemedikten sonra ne yazar?

  9. Webber ne kadar mücadele edebildiyse Kimi’de anca o kadar.
    Takımlar ayrı ama pilotlara yapılan muamele aynı.

  10. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    O zaman azicik delikanli ol da adamin aracini her yaris bozdurtma. Oraya cikip da konusmasi degil Vettel efendi.

    1. Masterdragon2016 avatarı
      Masterdragon2016

      Araç bozdurmada Alonsodan iyi bir referans görmedik şu güne kadar.

      Rai,Massa,Gro,Fisi….. sayalımmı duralımmı 🙂

      1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
        14Sulonso [MP4-31H]

        Guldurme kendine daha fazla.

      2. Ekle Hamilton’u da ekle bari Brezilya 2007 😀 komplo teorilerine devam…

    2. MichaelJackson [RedBull RB12] avatarı
      MichaelJackson [RedBull RB12]

      Bu yorumu yapan adam Ferrari’nin 1.pilotları arasında en çok ilahlaştırılmış olan Alonso’nun hayranı. Bence sen ”güldürme daha fazla” yazacağına bir kendi yorumuna bak çünkü ben asıl senin yorumuna kahkaha attım 😀

      Vallahi şu yaptığınız haset dolu yorumları okudukça sizin pilotunuzu konu olduğu her haberde yerin dibine sokasım geliyor biliyor musun ? Çünkü sizin her Vettel-Raikkonen içerikli haberlerde böyle yorumlarınız var.

      ”Aracını bozdurtma”ymış biraz daha güleyim 😀 😀

      Adam Ferrari fabrikasında teknik şef herhalde arkadaşlar haklı olabilir yüklenmeyelim yine de.

  11. O zaman niye adamın arabasını sabote ettiriyon?
    🙂

    1. Asıl mesele Kimi’nin yarış dışı kalması değil! Vettel’in galibiyetini kesinleştirmek için ilk pit stoplarda adamı içeri almayıp yarışını katlettiler. Sırf Mercedes’lerle uğraşsın diye kasten geç pite aldılar.
      Peki Sonuç? Kaçan bir galibiyet ve yarış dışı kalan Kimi.

      1. Gerçekten sabotaj yaptıklarını sanmıyorum. Ferrari’de ikinci pilotun görevi arkadan gelenleri oyalayıp öndekinin yarışı kazanabilecek farkı oluşturmasıdır.Zamanında Barichello bu amaçla kullanılırdı.Çok mantıksız değil.Hamilton Alonso faciasından sonra Mclaren Kovalainen’i almıştı.İki tane birinci sınıf pilotu yarıştırabilmek için aracınızın çok üstün olması lazım.Şampiyonluk tehlikeye girerse Mercedes’te bir pilotuna yakıt tasarrufu yapma emri verecektir.

  12. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Unutun artık Melbournu. Bahryene odaklanın

    1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      Senin yazmayi unuttugun gibi mi?

  13. aha dayıya sor avatarı
    aha dayıya sor

    vettel is faster than you

  14. La seb oğlum ne yapacan pörsümüş adamı senin hedefin Hamilton olmalı.

  15. Forza Bjk - Ferrari avatarı
    Forza Bjk – Ferrari

    Kimi ve vettel taraftarları umarım bu haber altında kavga etmez. Ikiside cok iyi dost bunu görebilirsiniz zaten . Ikiside ferrarinin pilotları . Forza Ferrari !

  16. Senin yerinde bazı karakterli arkadaşlar olsaydı, gördünüz, yarışı bitirememesine rağmen 40 tur bindirdim.Ben en iyiyim, en iyisi benim, beğn beğn beğnn. 😀

    1. Ben yaptım.sadece ben.kimi değil ben.tek başıma.ben yaptım 🙂

    2. KIRMIZIYI İZLE KIRMIZIYI DÜŞLE avatarı
      KIRMIZIYI İZLE KIRMIZIYI DÜŞLE

      spa 2014 de kiminin iyi bir yerde bitirmesi için önünü açtık demişti buna ek olarak 😀 😀 napsın alo kazanamayınca böyle milletle uğraşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir