Wehrlein “Lastik Sorunlarını Çözdüğünde Manor Hızlanacak”

yazar:

kategori:

Pascal Wehrlein, Manor’un lastik aşınma sorununu çözmesi halinde çok daha rekabetçi olacağını söyledi.

Ferrari’den Mercedes motoruna geçmesi ve şasiyi yenilemesiyle Manor’un bu sene çok fazla performans kazanması bekleniyordu ancak takım yine geride kaldı.

Manor ile Formula 1’e giren DTM şampiyonu Wehrlein, Avustralya’da iyi bir kalkışla ilk turda 14. sıraya kadar yükseldi ancak daha sonra lastik aşınmasıyla yerini koruyamadı.

Wehrlein “Start harikaydı. Startım karşısında biraz şaşırmıştım çünkü F1’deki ilk deneyimimdi ancak harikaydı.”

“İlk turda 6-7 sıra kazandım ve ilk turlarda, lastikler iyiyken gerçekten rekabetçiydim.”

“Ancak ardından büyük bir lastik aşınması sorunuyla karşılaştık ve 6-7 turun ardından diğer pilotlara göre çok büyük sorun yaşıyordum.”

“Ardından yeni lastiklere geçer geçmez tekrar performansa kavuştum ve ilk turlardakine benzer performans vardı. Diğerleriyle mücadele edebiliyordum. Ardından bir kaç tur sonra yine aşınma başladı.”

“İlk olarak bunun üstünde çalışmalı ve lastiklerin daha uzun süre dayanmasını sağlamalıyız. Ancak genel olarak beni iyimser yapan şey performansımızın olması. Lastiklerin dayanması için ayarlarda bazı değişiklikler yapmamız lazım.”

“İlk yarışımda çok şey öğrendim. İlk yarışımdı ve daha çok şey öğrenmem lazım. Sıralamaları unutmam lazım çünkü tek bir tur attım ve berbattı.”

“Bu yüzden sıradaki yarış için sabırsızlanıyorum. İlk yarıştan çok ders çıkarabilir ve ikincisine daha iyi hazırlanabiliriz.” dedi.

 


Yorumlar

“Wehrlein “Lastik Sorunlarını Çözdüğünde Manor Hızlanacak”” için 3 yanıt

  1. Bu çocuğun startı muhteşemdi. Onboard görüntü bulamadım fakat 5-6 sıra kazandı. Gelecekte şampiyonluklar alacak inş.

    1. onboard kalkisi youtubeda Formula on(e)board adli bir kanalda tum yarisin highlighti icinde var. http://youtu.be/f9Itj1Gr-ow direk pascal’in kamerasindan vermese de grosjean’in kamerasindan olay gozukuyor.

      1. Bu kanalı takip ediyorum evet yarışların önemli anlarını özet olarak paylaşıyor çok güzel. Startı da buldum 3.46’da 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir