De la Rosa: "Diğer Takımlara da Gidebilirim"

yazar:

kategori:

McLaren’de test ve yedek pilot olarak geçen uzun sürenin artından İspanyol pilot, Sauber ile griddeki yerini bu sene yeniden aldı.

Ama 39 yaşındaki pilot, rekabetten uzak, dayanıksız bir araçla zor bir sezon geçiriyor ve sürekli olarak hakkında takımdan ayrılacağı yönünde söylentiler çıkıyor.

Geçen hafta sonu Kanada’da da durum farklı değildi ve De la Rosa, sıralamada 17. oldu, yarışı da motor arıza nedeniyle tamamlayamadı.

BBC’ye konuşan De la Rosa: “Ne kadar kötü olduğu önemli değil. Yine de testten iyidir.”

Zor sezona rağmen İspanyol pilot, Formula 1 yarışlarına dönmekten büyük keyif aldığını söyledi ama kariyerinin de şüphe altında olduğunu kabul etti.

De la Rosa: “Kendimi genç hissediyorum. Eğer biri beni isterse müsaidim”

“Test veya yedek pilot olsam da uygunum. Çünkü Formula 1’de bir sene daha geçirmiş olacağım ve kariyerim uzayacak. Konu bu kadar basit.”

Takımın ümit vaad eden pilotu Kamui Kobayashi de mercek altında, özellikle de Kanada’da ünlü “Şampiyonlar Duvarı”na çarpmasının ardından.

Yarış sonrası kızgın görünen Peter Sauber: “Kanada’da genelde olduğu üzere bugün şampiyona puanı almak kolaydı. Bununla birlikte biz bunu başaramadık.”

“Turun sonunda 9. olan aracımızı, aşırı iyimser bir hareket sonrasında kaybettik ve ikincisi de motor sorunu ile gitti.”


Yorumlar

  1. olgun peker avatarı

    aekadasım thrillercd thrillercd bmw sauber 2 yıl öncekı gıbı degıl arabaları aynı 2 yıl oncekı forceindia gibi her yarısın sonuncusu gıbı bır araba on sıralarda yer almasıda diğer arabaların yenı takımların daha yavaş olması kobayashı sadece adamdı o takımda puanıda o getırdı pedro dela rosaya gelınce buyuk bır pilot değil hatta iyi bir pilot değil giderm sebastion bourdais'i alırım fakat deela rosaya almam heildfeld e gelınce oda ıyı ve gusel bı pılot oda beceremezdı kobayashı gıbı sürerdı nedenı bmw yavaşşş bir araba puan alması bıle sans zaten koskaca kubıca gecen sene zar zor yurutuyordu arabaya 2008 yılındakı basarıları süperdı 2009 sadece 1 ıkıncılıklerı ve 2010 yılı suanda 1 puanları rezilliği oynuyorlar….

  2. Ben Kobayaşinin hala öyle olduğuna inanıyorum Toyota sevyesindee bir arabası olsun geçen seneki son yarışlarda yaptıklarının aynısını yapacaktır Keşke Renault Petrov yerine Kobayaşiyi getirseydi

  3. Peter Sauberin, yaptığı en büyük hata Heidfeld'i almamaktı. Aldıkları Kobayashi de sezonun başında ve geçen sene toyota ile çıktığı ilk yarışta aşırı abartıldı. Herkes yetenek fışkırdığını düşünüyordu. Aslında gerçek şu ki göründüğü gibi ortalama bir pilot olmasıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir