Whiting “F1 Pilotları Eşit Derecede Söz Hakkına Sahipler”

yazar:

kategori:

Formula 1 Yarış Yöneticisi Charlie Whiting, Formula 1 pilotlarının kurallar konusunda eşit derecede söz hakkına sahip olduklarını söyledi.

Geçmişte pilotlar F1 kurallarının belirlenmesinde söz hakkına sahip olamamaktan, konuştuklarında ise göz ardı edilmekten şikayet ediyorlardı.

Son dönemde F1 pilotları bu konularla ilgili daha fazla konuşmaya başladılar. Hatta geçtiğimiz günlerde F1’in nasıl yönetilmesi gerektiğine dair açık mektup yazdılar.

Whiting “Onların daha fazla söz hakkına sahip olmaları gerektiğini düşünmüyorum çünkü yeteri kadar söz hakkına sahipler.”

“Kuralları konuşmak için çok fazla şansa sahip oldular. Dürüst olmak gerekirse daha fazla nasıl katkı sağlayabilirlerdi bilmiyorum.”

“Tabi ki Formula 1 Komisyonu seviyesinde bile pilotlar takım patronları aracılığıyla istekte bulunabilirler çünkü takımlar o komisyonda yer alıyorlar.”

“Ancak o ana kadar fikirlerini dile getirmek için çok fazla şansa sahipler.”

“Ve aynı zamanda FIA Pist Komisyonu toplantılarında F1 pilotları için yer var ancak yine oraya katılım çok fazla olmuyor.”

“Her yarış hafta sonunda  pilotlarla brifing oluyor ve istediklerini konuşabiliyorlar.”

“Sadece o gün pistte olanları konuşmuyoruz. Her şey hakkında konuşabiliyorlar. Ve yine istediklerini konuşmak için mükemmel şansa sahip oluyorlar.”

“Ben her zaman onlarla konuşmaktan mutluluk duyuyorum. Barcelona testlerinde onlarla toplantı yaptık ve bildiğiniz üzere oldukça az sayıda katılım oldu…” dedi.

 

 


Yorumlar

“Whiting “F1 Pilotları Eşit Derecede Söz Hakkına Sahipler”” için 5 yanıt

  1. hangi örg..bu kelimeyi tam yazmıyorum sonra başınız belaya gitme olasılığı ihtimal dahilinde..

    sendikamı burası elinizdemi öyle istediğinize çıkıp istemediğinize istekleriniz doğrultusunda kıyafet seçimi

    oradaki sürücülere bir rol veriliyor onlarda oynuyorlar hepsi bu.

    bırakın bu hayal alemini sonra her fırsatta çap kapasite vs lugatlarından

    metiyeler gelir.

    senaryo bu oyuncularda ortada

    oynayanların rollerini kendilerinin yazması ve değiştirme şansları ne yazık yok.

  2. Ben pilotlardan biri olsam herkesi örgütler ilk önce Q3’te piste çıkmayarak tepkimi gösterirdim. Herkes Q2 derecesine göre sıralanır. Hatta sıralama seansı sonu pozunu hiç spor olmayan bir kıyafetle (smokin vs.) verirdim ki iyice spor dışı bir görüntü verelim. Pilotlar azıcık akıllı olsa F1’i darmadağın ederler ama nerede?

    1. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
      Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

      Kardeş sen milyon doların ne anlama geldiğini biliyor musun? Eee daha ne konuşuyon sendikacı mısın nesin. Şimdi kalkıp bir düşün dicem belli ki sn onu çok beceremiyon.en iyisi sen git markete marketin hepsini aldığını düşün, sonraGel devam ederiz. Nedir yani..

  3. Hiç bir pilot bu V6 motorları (ya da güç ünitesi, her neyse) beğenmedi. Peki neden değiştirmiyorsunuz? Çünkü pilotların görüşlerini önemsemiyorsunuz…

  4. Hiç söz hakkı vermeseniz daha az aşağılamış olursunuz. Adamlar dalga geçilmiş gibi hissediyorlar tüm dediklerine rağmen baştakiler kafasına göre iş yapmaya devam ettikçe.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir