Button: "Kusursuz Oldukları Zaman Yenilmezler"

yazar:

kategori:

RB6’nın hızı nedeniyle zirveye oynayan takımların yenmek oldukları takım olarak Red Bull görülürken bu seon McLaren takımı şimdiye kadar daha çok yarış kazanmış durumda ve şampiyonaya liderlik ediyor.

Button, Türkiye ve Kanada’da arka arkaya alınan galibiyetlerin kendisine ve takım arkadaşına şampiyonada çok iyi bir ivme kazandırdığını söylüyor.

“Red Bull’un önde olmaması biraz şaşırtıcı. Her yarışta hızlılardı ama biz de özellikle son iki yarışta çok iyi iş çıkardık. Hızlıydık ve tüm hafta sonu işimizi çok iyi yaptık. Şampiyonada birinci ve ikinci sıradayız ve aramızda sadece üç puan var.”

“Arkamdaki Webber ile de arada üç puan var ve bu çok büyük bir fark değil ama Valensiya’ya giderken bu pozisyon gerçekten çok iyi. Orada Red Bull, Ferrari ve, Mercedes güçlü olacaktır ama bizim de çok iyi bir otomobilimiz var ve iyi bir ivme yakaladık.”

“Ardından Britanya GP’si geliyor. Oraya giderken takımın şampiyonada lider durumda olması iyi olur. Önümüzdeki yarış nasıl geçecek bilemiyorum ama Britanya’ya şampiyona lderi olarak gitmeyi isterim. Eminim ki Lewis de öyle düşünüyordur.”

McLaren’in performansı konusundaki bu güvene rağmen Button, Red Bull’un potansiyelini de göz ardı etmiyor.

“Red Bull hâlâ çok hızlı bir otomobile sahip. Vettel benim arkamdayken ne kadar hızlı olabildiklerini gördüm. Onların günü olduğunda, tüm işleri eksiksiz yaptıklarında yenilmez oluyorlar. Ama şanslıyız ki bu sezon birçok defa bazı durumlarda her şeyi bir araya getiremediler.”

“Onları unutup yolunuza devam edeceğinizi söyleyemezsiniz çünkü Red Bull hep orada. Sadece güçlü bir hafta sonu geçirip geçiremeyecekleri ile ilgili olay.”

“Bir sonraki yarış için büyük güncellemeleri olacakmış duyduğuma göre. Bu yüzden Valensiya’da da hızlı olacaklar. Oraya gittiğimizde birbirimize göre ne durumda olacağımızı göreceğiz.”

“Bizim de Britanya GP’si için heyecan veren ve pistin karakteristiğine uyan güncellemelerimiz olacak.”

Button, Brawn GP başarısının ardından McLaren takımındaki durumdan memnun olsa da performansında geliştirmesi gereken noktalar olduğunu da düşünüyor.

“Ben burada iyiyim, mutluyum. Son birkaç yarışta kendimi gerçekten evimde gibi hissettim. Yarış hızım iyi ama sıralamalarda harika değilim. Bu üzerinde çalışmam gereken bir nokta. Şu anda Lewis’ten biraz geride kaldım bu konuda.”

“Ama tabii ki Lewis inanılmaz bir iş çıkarıyor. Sıralamalarda ondan çok çok iyi olamazsınız. Sıralamalarda çok hızlıydı ama yarışta onu yakalayıp sonunda da geçmeye çalışmak hoş oldu. Lewis’i bu yaptıklarından dolayı tebrik etmeliyiz. Tüm hafta sonu harikaydı.”


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR dostum geçen sene uçak paralarını kendi cebinden karşılıyordu para derdi olsa o zaman bırakırdı , asıl para niyetinde olanlar şimdi rallide yarışıyor!(kimiciler vurmayın hemen kafama yemin bende çok istiyordum f1 de olmasını severim keratayı :)) az parayla yavaş bir araçla yarışmak başka çok parayla hızlı bir araçla yarışmak başka tabiki mclerini seçecek..

  2. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    sandro verone
    saygılar sunarım.

  3. sandro verone avatarı
    sandro verone

    @CAN BUNDY
    yorumun harika….
    burda böyle konuşabilen insanlarda mı var arkadaş…
    kesinlikle Lewis'in rakibi değil de Martin başka konuşuyor sanki…
    Harika…

  4. jenson button avatarı
    jenson button

    ya bu adam bi harika bence. onun tüm yaptıkları , geçen sezon olsun bu sezon da dahil , onu eleştirenlere kapak olsun emiiiiiiiiiiiiiiii…daha başka bişi demiyorum.

  5. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Yusuf hitay ne demek istiyorsun arkadasım acık ve net konus ben gercekleri yazdım sanırım burda yalnızım sizler mclaren taraftarı olabilirsiniz ama gercekler acıdır ne diyorsan sole acık konus bunlar gercekler gecen sene takımını cok oven ayın jenson simdi takımını sattı mclarene gecti döneklik yaptı neden brawn gp nin aracında kalmadı cunku mclaren daha guclu o bakımdan ve takımdan az para kazanan button mclarene gecip milyon dolarları cebine atıyor hatta gecen sene brawn gp para sorunu vardi ve kazandıgı parayı acıklamıslard ama cok ciddi bir rakam almıyordu ama mclren de para cok o bakımdan takımını sattı ve kendini dahah iyi bir gelecek sunmak icin bu yıla hazırlandı.Benim yorumlarım hakkıdna düzgün konusrsanız sevinirim herkesin bazı dusunleri vardır ben size saygı duyuyorsam sizde bana duyun yazdıgım cumlelert de baskası ilgilendir zaten goruyorum cogu yazanlar mclaren taraftarı ama sizi valencia susturucaz bundan suphe duymayın Ferrariciler sesinizi yukseltin biraz adamlar yaptigim yorumu kaldıramıyorlar Button tam bir fırsatcı pilot sempatik olabilir ama bir pilot olarak sevilcek bir insan değil sevilecek insan olsa takımnıı terk edip mclarene gitmezdi ilerki yarislarda sampiyonlukdan uzaklasınca button davranısı cok değişicek benced baskıyı artıracak lewise karsı yinede arkadaslar yanlıs bir cumle kurmussam af ola ama ben Su anda şu tabloyu goruyorum Sampiyonluk Çok karmaşık gecicek eğer valensia da ferrari cıkıs gösterirse durum değişebilir 5 pilot var su an sampiyonluk için cekisen Mclarenin düzlükdeki avantajı olmasa 0.3 sn kzanamazdı canada gorduk ferrariyi gecdi ama mavi bayrak kurbanı oldu alonso normal bir geçiş ile gecmesi zordu schumiye olanları gorduk zaten bakalım valensiada bizi neler bekliyor olucak.

  6. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Foto sanki 2001: a space odyssey'den.

    yazı içinse artık yorum yapamıyorum. Button mental olarak doruğa ulaşmış bir pilot. saygıyla eğiliyorum.

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    @Micha3L Schum4cheR

    harcanıyorsun buralarda arkadaşım 🙂

    cidden komik bir yazı olmuş , teker teker değinecektim ama gerek yok kalp kırmaya, ama bi hayli komik

  8. mercedesin şu anki en büyük sorunlarından birinin ağırlık dağılımı olduğunu düşünürsek çok çalışılamadığı bariz yoksa geçen yılın en kuvvetili aracı bu sene bu kadar aciz olamazdı şumiye de rosberge de savunma yaptırtmak durumunda burakmazdı

  9. brawnın bu sene elini kolunu bağlayan şey de basit 2010 aracına red bull kadar bütçe ayıramamış olması mercedes geldi ama geç kaldı bir sezonun aracı gelişirken bir sonraki sezonun aracı üzerinde de çalışmalar başlar brawn geçen sene şampiyon alabilmek için tüm gelirleri o yıla yatırdı şu anki araçta önden arkadan çekilerek uztılmış biraz da traşlanmış bgp01 den başkası değil
    ayrıca red bull aracının üstünlüğünü de öyle arkadan 260 derecelik açıyla bakıp karşılaştırarak basite indirgeyemezsin o kadar iyiysen göster kendini geç ferrariye göster hünerini

  10. arkadaşım noktalama işaretleri diye bir şey var türkçede. bikaç tane araya sıkıştırsan da biz de okuyabilsek diyorum.

  11. yani siz konuyu durduk yere sırf sataşma olsun diye hem de eften püften bir sebebe takarak (neymiş bizi rakip saymıyorsunuz şampiyonluk yarışında adımızı ağzınıza almıyosunuz ).
    niye halen takımınızı savunuyorsunuz bu konuda diye serzenişte bulunuyorsun ama neden gereksiz yere konuyu açıp birbirimizin kalbini kırıyoruz demiyorsunuz senle aynı takımı destekleyen ve bişeyler bulsam da lafımı söylesem modunda olan o şahıs konuyu açmasa diğer adam da savunmayacak dimi duymak istemediğin şeyleri söylemeyecek açma arkadaş açma konuyu açanı uyar önce
    aslında niye yazıyorum ki eğer birazcık olgun düşünsen sorunun kaynağını bulur olayı halledersin kabul et olsun bitsin dayatmasını da yapmak zorunda kalmazsın
    bir kişinin suçu sabit görülürse cezası kesilir o sırada o kişi cezasını uygun şekilde çeker kendi içinde hesaplaşır hatası varsa onu bulur birileri gidip ona ikide bir suçunu hatırlatmaz hatasını kabul ettirmeye çalışmaz sırf kendi egoları tatmin olsun diye
    ha ben zaten konuyu açmıyorum diyebilirsin ona tamam derim ama gelip de ilk sözünü konuyu açana söylersen gerçekten bu skandal konusundan sıkılmışsan ben savunmaktan sıkıldım ortaya çıkacak detayları bekliyorum kendimle hesaplaşmak için ama bi zahmet siz de kapanmış yarayı kazıyıp kaldırmazsanız tabi

  12. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bazı arkadaşlar anlatmak istediğimi anlamamışlar herhalde özellikle @Mclaren Team arkadasimiza sölüyorum
    Acıkladigin cumlede Adrian Newey le Brawn arasındaki farkı solemisin.Sana sadece şunu diyorum gecen sene 2009 aracı kım üretti de bu noktaya getirdi ross brawn değilmi evet o sende simdi bana diyorsunki brawn teknik adam strateji uzmanı diyorsun arkadasım dune kadar uzman olan adam bu sene neden kendini gosteremiyor sana anlatmak istedigim sey ross brawn takımı sattı ama satmasaydı parası olsaydı kendisi ayaklaını ustudne durup pilotu olarak schumi gelsedi 2009 daki araci ayni sekilde surseydi o zaman rekabetci bir aracla tekrar sahnede olcuakdi sana anlatmak istediğim nokta bu ma takımı sattı 2008 de 12 ay boyunca ugrasmıs oldugu arac 2009 sampiyon oluyorda 2010 da nasıl oluyorda bu arac yok oluyor aynı araci tasarlar red bull gibi rekabetci yapardı ama mercedes brawn istedigi gibi olmadı bunda rossun payı yok schumi ise su an aracdan memnunum diyor ama yinede ilk 5 de yer alıyor araç istediği gibi değil kendini bi dahaki seneye adepte etmiş durumda takım ise gelişmeye devam ediyoruz diyor ama istedikleri kadar gelişme yapsınlar o araç red bullun seviyesine yetisemez bu sezon ferrarinin büyük guncellemesi işe yararsa ki yarıcak bu sampiyonluk 3 takım arasında olucak sanslı olan alır sampiyonlugu tıpkı massa ile lewisin yasamıs oldugu cekisme gibi Ferrari Red BuLL bütün silahları alıcak ve geri dönecektir.

  13. Tek bir nokta kullanmadan bu kadar yazabildiği için Micha3L Schum4cheR'i,
    bu yazıyı okuyabilip cevap yazabildikleri için de diğer arkadaşları tebrik ediyorum. 🙂
    Button griddeki en mütevazi ve de samimi pilot sanırım. Geçen yıl da böyleydi aslında. Nedense bir çok kişi onu yanlış anlamış..

  14. burak bocek avatarı

    Komik halen casusluk konusu savunuluyor.Suçu her seferinde şöyle olduydu böyle olduydu deyip meşrulaştıran taraftarların olduğu tek yer Mclaren Team dir herhalde

  15. Micha3L Schum4cheR
    1-
    NEWEY tasarımcı belkide tarihin en iyisi
    BRAVN teknik sorumlu strateji dehası.
    bu iki adamı ne alaka birbiriyle kıyaslıyorsun?
    2-
    2009 da redbul tek katmanlı difizör ile brawn'a karşı mücadele verdi süspansiyon yapısı nedeniyle mclaren ve ferrariden sonra çift katman'a sahip oldu.
    3-
    brawn takımı sezon sonu sattı ve takım patronu olarak tüm yetki onda. sen izin verilmedi demişsin böyle bir mantık olabilirmi? barwn istediği aracı yapamadığı anda o takımda 1 gün bile kalmaz.

    yazın ile alakalı çok şey yazılabilir.
    belliki laf olsun diye yazmışın ama bunlar düşüncelerin ise kesinlikle f1'i yeniden okuman gerek..

  16. 01McLaren01 arkadaş Bu bahsettiğin ve içine Fernando'yu da dahil ettiğin olay çok çok çok büyük bir olaydır.F1 tarihine silinmemek üzere ve benzersiz bir şekilde geçmiştir.Fernando'nun burada ne gibi bir fonksiyonu olabilir.Belgeleri O mu çalmıştır yoksa O nun evinde italyan polisi mi bulmuştur.Fernando bu bilgileri ne yapsın.Kullandıysa eğer mp4 22 nasıl temiz çıktı.Yok mp4 22 temiz çıktıysa o zaman Fernando da bilgi ne arasın.Boş konuşmayın bu türde bir olay pilotu aşar..Bu tür işler milyon dolarlık takımlarda pilotlara kadar düşmez.Daha üstdüzey halledilir.

  17. Micha3L Schum4cheR:) ilginçtir sezon başladığından beri mc laren, hem pilotları hem patronu ferrariyi özellikle zikretmek istemiyorlar,dediğin gibi umarım valensiada yeni güncellemeler işe yararda rakip kimmiş görürler.

  18. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Button'a katılıyorum. RedBull takım halinde herşeyi iyi ve eksiksiz yaparsa duble onların oluyor Monako'da çok iyi olmayacakları söylendi ama duble yaptılar.
    Mclaren artık RedBull'un en ciddi rakibi bana göre.Button ve Lewis işlerini gerçekten hakkını vererek yapıyolar.Button aslında geçen sene megaloman bi insandı bence.bi muhabir griddeki en iyi pilotun kim olduğunu sorduğunda tabiki ben demesi ona karşı bende çok büyük antipati oluşturmuştu ama şimdi Raikkonen'in oturmasını istediğim koltukta olsada sempatik gelmeye başlıyo yavaş yavaş.Mclaren'deki tavırlarıyla, Lewis'le olan iyi ilişkileriyle ve saygılı mücadelesiyle kendini kanıtlıyo

  19. 01McLaren01  avatarı

    @Micha3L Schum4cheR hala aynı yerdesin, ferrari ve mclarende çalışan 2 kişinin yaptıkları fia,ferrari,alonso işbirliği çerçevesinde mclaren takımına ödetildi,takım çıkar sağlamış olsa araç incelemeden temiz çıkmaz.mclaren zaten hızlıydı ve o seneki ferrari ile tamamiyle ters özellikler taşıyordu, iyi oldukları pistler bile farklıydı. boş yorum yapmayın mühendisler arası veri alışverişi F1 tarihi kadar eskidir ve halende olmaktadır kimse kimseyi kandırmasın, olay dağlar kadar büyütülerek elde edilmeye çalışılan masa başı şampiyonluğu alınmıştır hepsi bu.aralarında gizli anlaşmalar yapan bu iki kurumdan nasıl bir sonuç çıkmasını beklerdiniz??safmısınız?hala inanmak mı istemiyorsunuz? geçen seneki difüzer mahkemesinde bile adam mosleyi arayıp lehlerinde karar çıkması için bastırıyor.stepney kırmızı sislerden bahsettiğinde inanmak istememiştiniz. sevindiğim yönü yıllar geçtikçe bu kirli çamaşırlar çıkıyor ve haklı söylemlerimiz doğrulanıyor.

  20. Micha3L Schum4cheR

    buttona sadece redbulldan bahsetmişsin ferrari gelicek size yarış nedir göstericek diyosun ozaman bende diyorumki
    gelişmeyen sizin takımınız gelişim gösteren bizim takımımız en hızlı araca sahip olan ise redbull yani bu durumda buttonın rakip olarak sadece redbullu dile getirmesi çok dogal.

  21. Micha3L Schum4cheR arkadaşım bir takım öncelikle en iyi olanı takip etmeli ki kendini onun da üstüne çıkarsın.button gayet haklı konuşmuş şu an alt edilmesi gereken bir takım varsa o takım redbulldur şu an o olacak bu olacak redbull ne ki demek yerine kesinlikle takımların redbullu nasıl geçmeliyiz demesi daha önemli jenson da burada kesinlikle haklı konuşmuş

  22. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    iyi güzelde button sadece red bulldan bahsediyorsun be kardesim ferrari gelicek size yaris nedir gosterecek bunu sana burdan soluyorum red bull dakı avantaj acık ara belli arka taraf ve hava basıncı Difozöre giren hava arkakanat sayesinde kolayca akıyor gidiyor birde süspansiyon yapısı cok iyi calısıyor araclari yanyana getir ve 260 derece acıyla bak aradaki farkın ne kadar oldugunu goriceksin Bu red bull u hızlı yapan ne bu aracı tasarlayan Adrian Newey 2010 adamı olarak adlandırılır bunu kimse karşı cıkamaz bu adam bu aracı yapıyorsa demekki griddeki en iyi uzman kişiye sahip 2009 da Ross Brawn Diyorduk simdi ne olduda Adrain oldu bunu sana söleyim nedenmi cunku 2009 da difüzör yapısı diye adlandırılan arka taraf Brawn aracına cok daha iyi oturdu ama red bull da buradan karlı cıktı oda aynısını kopyaladı ve sampiyonluk kendi aralarında oldu 2009 sonları geldigimizde tablo gozkuyor red bull mclaren guncellemelerle yaris kazandilar simdi yen ibir takım geldi mercedes ama bunu kopyalamak cok zor yeni bir takım icin zaman gerektiriyor 2009 avantaj saglayan red bull 2010 bomba gibi başladı eger 2009 brawn gp aynı aracla 2010 da devam etseydi ve schumi o araca gecseydi button değil schumi alırdı sampiyonlugu ve 8 ci sampiyonlugunu ilan ederdi her sey sunu gosteriyor paranız varsa iyi bir arac yaparsnız üretici değilsen ne kadar iyi bir arac da yapsan gucsuz konuma gelirsin o bakımdan ross Mercedes le anlasdı ama bu sefer kendi istedigi aracı yapamadı haliyle rekabet alt seviyede red bull o yuzden gecen senıeye oranla dahah iyi gelisdi ve hızlı adrian bu isin altın noktası ferrarinin buna yetişmesi için red bull altın köt noktalarını bilmesi gerek mc larenın ferrarinin bilgilerni nasıl aldıysa ferraride bir şekilde kendi senayosunu hazırlayıp bunu yapmak zorunda yoksa hız konusunda geride kalırız aracımızı mumkun oldugu kadarıyla her pistte sonuan kadar guncellememız gerek Mercedes ise sezonun ortasında 2011 aracına yonelecek ve bu red bull macerasını orada bitirecek bir arac cıkartacak kers le beraber ferrari buyuk cıkıs yapabilir bunu zaman gostercek alonso ferrarisiyle ve kersi cok iyi kullanan bir pilot olarak super rekabetci konumda olucaktir.Red bull u durdurmak icin onun altın noktasını bilmen gerekli nasıl Mc laren de F kanal varsa Red bull dada arka tarfın hava aksını saglayan farklı bir egzos yapısıyla değişik bir agırlık dagılımına sahip arac daha hafif oldugu icin daha hızlı konuma geliyor arac daki denge cok onemli Mc laren ve redbull da bunalr 2 side 2010 yılına farklı şeyelr katarak geldiler peki Ferrari bir üretici olarak ne getirdi Hiçbir şey ! ne kadar kötü bir durum O Bakımdan bu kötü duruma dur diyebilmek icin her pistte sonuna kadar zorlamak ve guncelleme yapmak birde alonso gibi pilotunuz varsa bu takımı 1 ci sinifa tasımak gerekir.

  23. Aslında Button bu kadar mütevazi olmasa bu sene de şampiyon olabilir; Formula 1'e efendilik-alçakgönüllülük sökmez, biraz bencil olmalı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir