Sato: F1 Eskisi Kadar İlgi Çekici Değil

yazar:

kategori:

Eski F1 pilotu Takuma Sato, Formula 1’in eskisi kadar ilgi çekici olmadığını düşünüyor.

39 yaşındaki Sato “Formula 1’i eskisi kadar ilgi çekici bulmuyorum. Ama bu anlaşılabilir. Çünkü sporun ekonomik durumu ve teknolojisi çok değişti. Fanlar bunu sevmiyor ama F1 her zaman teknolojiye aşıktı. Buna tamamen karşı değilim”

“IndyCar’da kötü bir sıralama geçirseniz bile yarışta kazanmanız mümkün. F1’de ise durum çok karmaşık”

“IndyCar daha eğlenceli ve daha heyecan verici. Mühendislerin yarattığı küçük detaylar var. Formula 1’de ise araçlar daha sofistike ve aerodinamik etki çok fazla. IndyCar’da oval yarışlar var ve bu yarışlarda aracınız mükemmel olmak zorunda”

“Ortalama hız çok yüksek ve fiziksel açından baktığımızda F1 ile çok benzer”

“Kesin olan şey Formula 1’in düzlüklerde çok hızlı olduğu. Ancak viraj güçlerine baktığımızda IndyCar’dan daha yavaş. Şuanda virajlarda 6G kuvvete maruz kalıyoruz. Bunu F1’de hiç görmedim.” dedi.

Sato, McLaren Honda için “Teknolojik açında ne olup bittiğinden haberim yok ama Honda’dayken çalıştığım bazı çocuklar ile temas halindeyim. Onlar çok çalıştıklarını söylüyorlar”

“Birkaç yıl beklemek zorundalar. Sonrasında güçlü olacaklarından eminim. Umarım bu yıl gelişirler. Ama asıl rekabet gelecek yıl olacaktır”

“Sonuçta farklı külterlerden oluşan iki şirket. Dil ve kültür sorunlarını aşmak zaman alıyor”

“Sonuçta her iki taraf içinde hedef aynı: ‘en iyi olmak’.” dedi.


Yorumlar

“Sato: F1 Eskisi Kadar İlgi Çekici Değil” için bir yanıt

  1. Şu lastikleri özleyenler var yav F1 tarihinin neredeyse en dandik, kalas görünümlü lastikleriydi aslında özlenen lastikler değil o dönemin araç, mücadele varlıkları.

    Bizde çok geç farkına vardık eu kültürünün dandik etkisinde kalarak belki ama Indy’nin mevcut varlığının ne kadar daha iyi olduğunu tekrar ortaya koymuş.
    Teknoloji karın doyurmuyor (bir bilişimci söylüyor daha güzel, kolay değil daha çetrefilli, iyi gitmediğinde çaresiz kılıyor)
    daha fazla garaj kültürü var, daha sıkı bir birine yakın mücadele var, izleyebilirseniz doyurucu hız kavgası var, tellerin dibinden rüzgarını hissetme var, çok daha ucuz olma var bunlar elle tutulabilenleri… bir de daha sesli, biraz bozulsa da daha sıradan, yarış aracı gibi olmak, zart zurt karışılmaması, max süratin daha yüksek olması, F1’in övünüp durmasına karşın ovallerde daha uzun süreli max G’nin olması felan var F1’in daha iyi ivmelenmesini gözle seçemiyoruz değil mi nasıl olsa 🙂
    Oval kolay gibi görünüyor ama çok daha zor geliyor çok daha ince hesap kitap var biz değişken pistlere alışık olduğumuzdan öyle geliyor bize izleyiciliğin dışında sim’ciler olarak da alışkanlıklarımızın dışında tadan biliyor. Tabi oval yapının dışında ki virajlarda felan eski F1’e göre daha basitmiş gibi görünüyor halen. Araçların dizaynı biraz o etkiyi veriyor bana.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir