Hamilton: 2017 Kuralları Hiçbir Şeyi Değiştirmeyecek

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, 2017 için düşünülen kural değişikliklerin hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini itiraf etti.

2017 yılı için daha hızlı ve agresif araçlar planlanıyor.

Hamilton “Sürücülerin karar verer sürecinde daha fazla yer alması gerektiğini söyledim. Şuan ortaya atılan fikirlerin hiç birisi bize ait değil ve hepsi farklı görüşler”

“Kişisel görüşüm öndeki aracı takip edebilmek ve geçişi arttırabilmek adına daha fazla mekanik yol tutuş ve daha az aero gerekiyor”

“Aeroyu arttırıp tur zamanlarını beş saniye geliştirebilirsiniz ama o zaman hiçbir şey değişmez. Sadece daha hızlı sürersiniz”

“Bu sporu ve yarışmayı seben birisi olarak konuşuyorum. Yapılması planlanan şeyler sporu daha iyi hale getirmez” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: 2017 Kuralları Hiçbir Şeyi Değiştirmeyecek” için 8 yanıt

  1. Fifa ya yapılan türden bir operasyonun fia ya yapılması elzem bir duruma geldi de geçiyor artık.

  2. Daha fazla aero aracın arkasında daha fazla kirli hava demektir.Kirli hava özellikle ön kanadın downforce seviyesini düşürüp araç takibini güçleştirir.Buda geçiş yapmayı zorlaştırır.

  3. Sad but true arkadaş adamın dedikleri doğruya doğru şimdi. Fia denen gerizekalı sürüsü oluşum dahil herkes sanıyor ki araçlar hızlanınca uçunca kaçınca aşırı zevkli bir şeyler izleyeceğiz yarışları gözümüzü kırpmadan izleyeceğiz falan felan fişmekan. Araçlar hızlanınca daha güzel bir seri falan olmayacak bu ya bir anlayın artık açın şu gözünüzü. 70’lerde 80’lerde araçlar şu andan 10 saniye daha mı hızlıydı da efsane dönemler olarak görülüyor onlar? Hayır, Lauda’nın Hunt’ın, Senna’nın Prost’un rekabetleri o dönemleri o kadar izlemeye değer kılıyor ve izleyenlerin gözünde efsaneleştiriyor. Şu sporu bir rahat bırakıp bir de düzgün bir motor kuralı getirseniz 2-3 sene içinde zaten rekabet sayesinde o efsane dediğimiz zamanları tekrar görmeye başlayacağız ama anlayan yok ki!

    Hadi her şeyi geçtim de be arkadaş, be ulan gerizekalı Fia adama sormazlar mı sen şimdi onboard veya yarış görüntüsü izlediğinde aralarında 4-5 saniye küsür fark bulunan Manor ile Mercedes’in tur zamanları arasındaki farkı çıplak gözle izleyip de 50 tane tabelaya sektör zamanına bakmadan anlayabiliyor musun? Hayır ,anlayan arkadaş varsa zaten gitsin kronometre olarak F1’e iş başvurusunda bulunsun kendini harcamasın, ve araçları 5 saniye hızlandırınca her şeyin düzeleceğini sanıyorsun. Allah akıl fikir versinden başka bir şey demek de gelmiyor insanın elinden bu durumda.

  4. 2017 kurallarından en çok şikayet eden hatta tek şikayet eden kişi hamilton olduğuna göre 2017 harika olacak demektir. bir tek halo dışında tabi.

  5. alo-official avatarı

    Karaoglan diyorki “boyle iyi kardesim araclari control etmek kolay gaza basip sampiyon oluyorum. Bu motorlarin f1 de kalacagi kesinlestigi icin bu kurallar altinda kimse bizden iyi motor yapamaz.”
    Digerlerleri ne diyordu, bu araclari surmek cok kolay f1 e aero geri gelmeli araclar cok yavas vs vs…
    sahsi gorusum f1 demek motor ve aeronun kombinasyonudur. Gecis yapmak kolay olmamali savunma yapma hakki da tanimalisiniz pilotlara.
    Bu aciklamalar kamuoyu olusturma cabalaridir. F1 bu haliyle cok zevksiz biseyler degismeli

    1. Senden çok daha isabetli, gerekli şeyler söylemiş 🙂
      Aero ile hızlandırmak isteyenler tamamen F1’in para tarafında olanlar kötü görünmesini istemiyorlar eksiklikleri saklamak istiyorlar.
      Aero araçların sürüşünü zorlaştırmaz aksine kolaylaştırır. 90’larda aero mu vardı onlar 2000’lere göre bile deli gibi zordu. Hızın da sürüş zorluğu ile direkt bir ilgisi yok deli gibi düzlük hızı olan makineler var ama kontrolleri nispeten çok kolay. Formula bmw, caterham 7 cup, superkart gibi araçlar yavaştır kapalı şasilere göre öyle aman aman şeyleri yok ama bunların sürüşü çok daha zor kendisinden 3-4 kat daha güçlülere göre bile zor işte bunu kastediyor Lewis gibi çokları.
      Aero savunma hakkını getirmez tam tersine törpüler. Salt mekanik tutuş olursa geçiş de savunma da bireysele bakar aynı aynı 90’lar ve öncesinde ki gibi, karting de ki gibi. Aero ile savunma hakkı tanımış olmazsın savunma kaabiliyeti varmış gibi gösterirsin sadece aynı trulli weber trenleri gibi… Yaklaşamayıp geçiş yapabilmeleri için bir aero ünitesi olan DRS getirdin, savunma hakkı sağlayabildin mi oyuncak gibi oynadılar öndekilerle.
      Bu araçların yavaş olmasının nedeni aero’ları değil 2007 (1. aero dönemi yeni wind tunnels 2. 2009) öncesine göre motorlarının dandik oluşu. Bütün herşeyleri elantrikli mgu ve turbo.. Hiçbir tek turbo tam devir bandında çalışamaz.
      🙂

  6. J.P.Montoya avatarı

    Adam doğru söylüyor. Dağılın beyler. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir