Epsilon: "2011 İçin Zaman Daralıyor"

yazar:

kategori:

FIA şu anda takımların gelecek senenin şampiyonasına yaptıkları başvuruları değerlendiriyor. Bu takımlar arasında da Epsilon, en önde gelenlerinden. Ama Villadelprat, kararın verilmesinde geç kalınmasının, hazırlıklar için gereken zamanı daralttığını ifade etti.

Villadelprat: “İyimserim ama biraz da endişeliyim. Çünkü FIA’nın açıklaması, Ağustos’un sonundan önce olmayacak.”

“Bu demek oluyor ki seçilecek takımı için F1 aracı hazırlama zamanı çok az olacak.”

“Bunun ötesinde şu anda öyle bir durumdayız ki, gelecek senenin şampiyonasına girip giremeyeceğimizi bilmeden yatırım yapıyoruz”

Epsilon’un 2011’de gridde yer alıp almayacağını bilmemesine rağmen Villadelprat, projenin iyi bir şekilde ilerlediğini ve uzun vadede hayatta kalacağını söyledi.

Villadelprat: “Bize yatırım yapmak isteyen önemli ve büyük uluslararası şirketlerle uzun süredir görüşme halindeyiz. İki hafta içinde neler yapabileceğimizi daha net görebileceğiz”

“Şu kesin: Programımız sadece bir yıl temelinde değil. İstediğim bütçe en azından ilk iki seneyi, 2011 ve 2012’yi kapsamalı. Tekrar ediyorum, bu minimum. Bir F1 takımı, seneden seneye mantığı ile yürütülemez”

Villadelprat ayrıca Virgin’in, 40 milyonluk bütçe sınırı için hevesini de anlamadığını belirtti.

Villadelprat: “Bir takımı geliştirme düşüncesi açısından başlangıç olarak 100 milyondan fazlasına ihtiyacınız var.”

“Elbette 40 milyonla da yarışabilirsiniz ama herhangi bir önemli gelişim yapmadan, sadece fazladan olduğunuz riskini yaşayarak. Her sene de sıfırdan başlamak zorunda kalırsınız”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir