Alonso’nun Kaburgasında Kırık Varmış

Fernando Alonso, Avustralya GP’deki kazasının ardından Bahreyn’de yarışamayacağının açıklanmasıyla, kaburgasında kırık olduğunu söyledi.

Bugünkü doktor kontrolünün ardından FIA, McLaren sürücüsü Alonso’nun yarışacak kadar fit olmadığını ve İspanyol şampiyonun Bahreyn’de yarışamayacağını açıkladı.

Basın mensuplarının karşısına çıkan Alonso, Çin’de yarışacağından da emin olmadığını kabul etti.

Alonso “Kaburgamda kırık var ve biraz acı çekiyorum. Uyumak kolay olmuyor.”

“Araca oturup orada ağrılarımın nasıl olduğunu görmek ve sürüşten keyif almak istiyorum. Bunun motor sporları olduğunu ve her araca bindiğinizde risk taşıdığınızı biliyorsunuz.”

“Çin’de yarışacağımdan % 100 emin değilim. Bu yüzden bir başka test daha olacak. Önümüzdeki 8-10 gün içerisinde bu olacak. O testin ardından FIA bugün olduğu gibi karar verecek.”

“Öncelikle güvenlik önemli ve umarım her şey yolundadır. Sıradaki testleri görmemiz lazım.” dedi.

Alonso ayrıca geçen hafta yapılan testlerde akciğeri ile göğsü arasında gaz olduğunu gördüklerini, bu yüzden araca binmenin riskli olacağını söyledi.

Alonso “Geçen hafta iyiydim. Pazar günü dizimde acı vardı ancak büyük bir sıkıntı yoktu. Doktorlardan pistten ayrılırken onay aldım.”

“Pazartesi günü genel olarak biraz sancım oldu ancak ciddi bir şey değildi. Tekrar İspanya’ya uçtum ve ağrım benzerdi ya da biraz daha kötüleştim bu yüzden daha detaylı bir test yaptırdım.”

“Ciğerimde biraz gaz vardı bu yüzden doktorum evde dinlenmemi ve her şeyin normal olmasını tavsiye etti. Pazartesi günü röntgeni tekrarladık ve gaz gitmişti ancak bu sefer de kaburgada çatlak olduğunu gördük.”

“Araçtaki pozisyonumuz nedeniyle bu riskli. Ciğerde sorun çıkma riski olur. Kırık bir kol değil, göğsümde kırık var. Ve orada önemli şeyler var.” dedi.

FIA’nın yarışma izni vermemesi için Alonso “Hayal kırıklığı yaşadım. Yarışmak istiyoruz, sporu seviyoruz. Bu yüzden buraya kadar gelip sürüş yapmayı dahi deneyemeyince üzülüyorsunuz ancak saygı duyuyorum.”

“Karara saygı duyuyorum. Evde acı içerisinde bazı sancılı günler geçirdim ancak bir şekilde acıyla da olsa aracımda çalışmak ve yarışmak istiyordum çünkü günün sonunda çok fazla düşünmezseniz acıyı kontrol edebilirsiniz.”

“Ancak biraz riskliydi.” dedi.

 


Yorumlar

“Alonso’nun Kaburgasında Kırık Varmış” için 19 yanıt

  1. Adrenalin etkisiyle acıların büyük bölümünü hissetmeyebiliyor insan. Bir belgeselde adam ayağının kırık olduğunu uzun bir zaman sonra fark etmişti. Alonso da muhtemelen adrenalin etkisiyle göğsündeki sıkıntıdan habersizdi kaza sonrası. Sancıları çekince durum fark edildi. Dönmek için acele etmemeli. Böyle bir kazayı bir daha yaşarsa bu sefer çatlak kaburga kırılıp iç organlarına hasar verebilir, hatta onu öldürebilir.

  2. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Gokhan Gonul de boyle bir sıkıntı yasamisti. 2 hafta kirik kaburgayla maca cikti. Sonrasinda tedavi gordu 4 hafta kadar oynayamadı. En son milli maclarda oynadi. Alonso da Çin’e kadar bekleyip orada yarisir bir sıkıntı cikmazsa.

    1. Alpay Rüzgar avatarı
      Alpay Rüzgar

      “doping” çıkmış 🙂

      1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
        14Sulonso [MP4-31H]

        Agri kesici vermisler adama ne dopingi 😀

  3. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Geçmiş olsun şampiyon .

  4. Cidden feci kaza yaptı. İzlerken o an poponu kaşıyıp, “lan yarış dışı kaldı” diyoruz ama fena kazaydı brolar.

  5. Çin’de sağlığına kavuşmuş olarak kokpite geri dönersin inşallah şampiyon..

  6. Arda Çınarlık avatarı
    Arda Çınarlık

    Alonso nun tam tanısı travmatik pnömotoraks (+/- pulmoner kontüzyon).
    Göğüs kafesinin sadece incinmesinde (yumuşak doku travmasında) bile tekrar spor yapabilecek kadar iyileşme süresi 6 hafta civarındadır. Hernekdr ertesi gün çekilen testlerde pnömotoraks tablosu geçmiş olsa da kırık bir kaburgayla hatta belki de eşlik eden bir akciğer hasarıyla, dakika soluk sayısının 30 lara ulaştığı bir sporu (normali 8-12) saatlerce yapabilmesi imkansız. Isınınca kas ağrıları azalır evet ama kırık bir kaburga söz konusuysa herhangi bir insan evladının ağrıya dayanması olanaksız, üstelik herhangi bir tekrar kaza olması durumunda bu sefer araçtan bukdr rahat inemeyebilir. Ben tıbbi görüşümle tam iyileşme süresini 3 ay diorum, bu über sporcuların azmini ve fitliğini hesaba katarsak iki aya çekilebilir bu süre. Yani reserve pilota gün doğdu…
    Bu seneki V1 Challenge izmir 1. Yarışında yaklaşık 120km ile kaza yaptım ve bir kaburgam sadece çatladı. 3 ay sonraki sıradaki yarışta hala her nefes alışımda bıçak saplanır gibi ağrıyordu. Kondüsyonumuz bu adamlarla kıyaslanamaz bile ama şampiyonun acısını ağrısını çok iyi anlıyorum.
    Aynı kazayı başka bir insan yapsa şuanda hala yoğun bakımdaydı…

    Geçmiş olsun şampiyon…

    1. Alonsomania avatarı

      Normalde by-pass ameliyatları bile bütün sternum kesilmişler 2 ayda iyileşiyor. Akciğerinde sorun kalmazsa 1 ay içinde yarışacağını düşünüyorum ben. Yumuşak doku travmasının (inflamasyon aşırı değilse) ağrıdan başka zararı yoktur yarışmasına engel olmaz

      1. Arda Çınarlık avatarı
        Arda Çınarlık

        Sternum solunum eforuna katkısı, kas bağlantıları vs açısından bence yanlış örnek. F1 araçlarındaki yoğun vibrasyon ve 2 saate uzayan %100lük eforun vücudun en ağrılı kas bölgesinde hasarı bulunan Alonso ya hiç yardımcı olacağını sanmıyorum. Belki birkaç tur, sıralamalar, evet ama tam yarış mesafesini ağrılara dayanarak geçebilmesi çok zor. Kot kırığının yanında lafı olmaz diyebileceğimiz dorsalji yüzünden Kimi lotustayken yarışlar kaçırdı ve sonunda dayanamayıp sezon içinde opere oldu. Yani demem o dur ki o basit(!) ağrılar f1 aracının içinde her turda yenen balyoz yumruklara dönüşür.
        Alonso herşeye rağmen yarışmak istiyorum dese bile fia doktorları yeni bir travma etkisini riske atar mı bunu da düşünmek lazım… Kaldı ki yanlış hatırlamıyorsam Alonso Poland Sendromundan muzdarip, bir taraf thoraxı travma kuvvetini azaltacak pektoral kaslardan mahrum. Belki bunun bile fia dan onay alamamasında bir etkisi olabilir…

  7. Onur Gentas avatarı

    Aracın halini görünce bu kadarına da şükretmek gerekir diye düşünüyorum. Geçmiş olsun tekrar.

  8. Çin’e yetişir mi ki acaba ? Kötü oldu bu ya.

  9. Luis garcia abad avatarı
    Luis garcia abad

    Kazanın sonuçları sandigimizdan daha vahimmis

    Geçmiş olsun matador

  10. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Ardı ardina bu kadar Alonso haberi girmeyin, adminler Alonso’cu diye damgayi yapistiriverirler. 🙂

  11. Kamurga 😀

  12. Uhh kötü olmus catlakta kırıkta kaburgada oldumu alcıyada alınamıyor gecmiş olsun diyelim inş kısa surede duzelir

    1. Alonsomania avatarı

      Alçıya almaya gerek yok zaten sabit bölge, iyileşmeyi etkilemiyor. Açık kırıklarda çivileyebiliyorlar, esnek çiviler var özel.

  13. gaz sıkışması dediği olayın Türkçe karşılığı:
    http://www.nefesdarligi.com/?p=849

  14. vay be geçmiş olsun reis

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir