Rosberg de Kanada'da 43 Tur Aynı Lastiklerle Gitmiş

yazar:

kategori:

Rosberg “Böyle bir durum yok. İlk bir kaç yarışta alabileceğimiz sonuçtan hava koşulları ve bunun gibi şeylerle daha iyi iş çıkardığımız için bundan faydalandık.”

“Aracımız hâlâ benzer seviyede ve Montreal’de de öyleydik. Lastiklerimiz çalışmıyordu ve diğerlerinin lastikleri iyi çalışıyordu bu yüzden aracımızın performansını göremediniz bile. Bu yüzden geçen hafta sonunu ciddiye alamazsınız. Valencia’yı bekleyip görmeliyiz.” dedi.

Kanada’daki sonucundan memnun olduğunu söyleyen Rosberg “Memnunum çünkü felaket bir sıralama ve ilk tur geçirdim. Şanssızdım çünkü her zaman önümde büyük bir karmaşa oldu. Ardından pozisyonlar kazandım ve iyi zorlayabildim. Oldukça hızlı olduğumu düşünüyorum. Lastikler en sonunda az az çalıştı ancak daha öncesinde zorlandık. Bu yüzden 6.lık iyi bir sonuç.” dedi.

Mercedes’te sadece Schumacher aynı lastiklerle uzun süre gitmedi. Nico da aynı şekilde 43 tur zorlamak zorunda kaldı.

Rosberg “Gerçekten çok zordu. Öncelikle kokpitte bir çok ayar var ve buna yardımcı olması için ön kanat ve diferansiyel ayarları gibi şeyler var. Son 30 turda hiç patinaj ya da arkadan kayma sorunum olmadı. Çok yumuşak bir şekilde sürdüm ve yardımcı oldu.”

“Çok akıcı bir şekilde sürmeme rağmen hep aynalara baktım ve her tur ilerledikçe lastikler parçalanmaya başladı. Özellikle Kubica ile yarışırken ya tam biterse diye endişeleniyordum. Ancak tuttuk ve iyiydi.” dedi.


Yorumlar

  1. ross amca bize galibiyet için savşabilecek güçte bi araba ver.hız bizde tecrübe bizde akıllı sürüş bizde.ver şu arabayı

  2. gokhan cinar avatarı

    çok yetenekli bir adam keşke şişirme yetenek vettel in yerinde rosberg olsaydı redbullda…

  3. rosberg elinden gelenin en iyisini yaptı.rbr-mclaren-ferrariler çok güçlüydü geçemezdi.renault ve force india ile bu pistte aynı güçte idi mercedes. dolayısıyla yarışta 16.lığa düştü 6.lığıa çıktı.renault ve force indiayı mağlup etti.en mükemmel sonuç canada da buydu rosbergte bu sonucu aldı.rosberg rekabetçi bi arabayı gereçekten hak ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir