Mercedes: "Dördüncü Takıma Motor Vermemiz Çok Zor"

yazar:

kategori:

Mercedes-Benz motor sporları patronu Norbert Haug, takım patronu Ross Brawn’ın bir takıma daha motor tedarik etme kararı için dikkatli bir şekilde düşünülmesi fikrine katıldı ve takımın gelecek sezon KERS için harcayacağı çabalarla birlikte bir takıma daha motor tedarik etmenin pek mümkün olmadığını belirtti.

Haug, “Gelecek yıl muhtemelen KERS’i kullanacağız, bu yüzden kapasitemizi buna odaklamalıyız. Dördüncü bir takıma daha motor tedarik etmek bizim için kesinlikle çok zor olur ama henüz kesin karar verilmiş değil. İş gücümüzü tedarik ettiğimiz motorlar için bölmek zorunda kalıyoruz. Aynı zamanda kuralların değişeceği 2013 için de hazırlanmak istiyoruz. Bu yüzden sanırım en iyi karar üç takım ile deva etmek. Nihai karar verilmedi ama büyük ihtimalle aynı şekilde devam edeceğiz.” diye konuştu.


Yorumlar

  1. samet  birol avatarı

    sonuç olarak mercedes baba:D the best or nothing

  2. ya ne kadar çok sallıyor herkes yok kers mclarene aitti filan.Ya kersi ne sanıyorsunuz anlamadım.Kers motoru yapan firma tarafından geliştirilir çünkü kers motorla alakalıdır.Kersi geçen sene mercedes başka kimseye vermedi ve sistem yanılmıyorsam 23 kiloydu sadece ve tur başına yarım saniye avantaj sağlıyordu.ayrıcada motor sözleşmesi 2015 e kadar devam ediyor.ondan sonrası meçhul kendi motorlarını yapmalarıda hali hazırda çok kolay bişey de değil.

  3. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    arkadaşlar KERS Mercedese ait …Norbert Haug geçen sene bir açıklamasında keşke herşey motorumuz ve kersimiz kadar kusursuz işleseydi demişti…zaten haberdeki açıklamalardanda bunu anlıyoruz…

  4. kers i mclaren kendi merkezinde geliştirdi arkadaşlar. yani kers mclaren e ait, mercedes e değil.
    bu arada redbull ferrari ile bir motor işbirliğine girebilir. tabii ki ferrari motor vermek isterse. en büyük rakibi şu anda. 2 takımla mücadele ediyor. rakibini güçlendirmek istemeyecektir.

  5. McLaren'in Mercedes'le olan motor anlaşması 2011'de bitiyordu. Geçen sene Brawn'ın satın alınmasından sonra bu tarihi 2015'e kadar uzattılar.

    KERS konusunda emin olmamakla birlikte elektronik kontrol kısmı MES'e ait diye biliyorum.

  6. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Mercedes ile Mclaren'in anlaşması 2015 'e kadar oldğunu biliyorum

  7. Cevaplar için teşşekür ediyorum .

  8. geçen sene kullanılan kers McLaren,Mercedes-Benz,Zytek ve Mercedes-BenzHPE işbirliği ile üretilmişti. sanırım lisans hakları mercedese ait. seneye mercedes kullanan takımlar sistemi kullanacaktır.

  9. mert merter avatarı

    Bildigim kadariyla Kers McLaren e ayit di yanilmiyorsam tabiki.

  10. mert merter avatarı

    Tirsmak veya korkmak deyil önemli olan rakibe avantaj kaptirmamak Mercedes in elinde olsa McLaren e de Motor vermez ama anlasmasi var 2013 de bitiyor anlasma 2013 kadar da Mercedes basa güresen bir takim yaratmak istiyor ayagina ReTBuL u McLAREN I DOLAMAK ISTEMIYO.,
    McLLaren ci olarak adamlara hak veriyorum biz McLaren de 2013 te kendi motorumuzu takma derdindeyiz .

  11. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    eski çalışanımız Adrian Newey'den tırım tırım tırsıyoruz.

    red bul da bir de merso ya sahip olursa çok çılgın şeyler yapabileceğinin herkes farkında. onun için böyle politik bir cevapla konuyu kapatıyoruz.

  12. Arkadaşalar geçen sene Mclarenin kullanıdığı KERS'i Mercedes firması mı yoksa Mclaren mi üretiyordu ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir