Vettel: Formula 1 Hibrit Teknolojisinden Kurtulmalı

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, araçları hızlandırmak yerine geleneksel motorlara dönmeyi gözden geçirmeleri gerektiğini söyledi.

Formula 1’de maliyetleri azaltmak adına 2014 yılında turbo V6 motorlu hibrit motorlara geçildi. Ama bu motorlar hem daha sessiz çalıştı hem de maliyeti arttırdı.

Yeni motorlar daha az yakıt tüketse de bunun taraftarlar için herhangi bir anlamı yok.

Vettel “Sorun tek tur hızı yani sıralamalar değil. Sorun yarış. 2009 ve 2010’un gerisindeyiz. Araçlar çok ağır. Daha fazla yakıta sahip olunca lastik aşınması daha fazla oluyor”

“Tüm bunları çözmek istiyorsak hibrit teknolojisinden kurtulup geleneksel motorlara dönmeliyiz. Şu anda uğraştığımız sorunların çoğunun sorumlusu bu” dedi.


Yorumlar

“Vettel: Formula 1 Hibrit Teknolojisinden Kurtulmalı” için 16 yanıt

  1. Yürü be vettel sen ve lewis (umarım) kurtuluşun öncüsü olacaksınız.

  2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Egzoz dan üfurmeli sistem güzeldi dimi ozamanda araçlara viraj giriş ve cikislarinda zart zurt ediyordu ona bisey demezsin ama F1 F1 olmak cikali seneler oldu daha dogrusu 2005ten sonrasi tam bir sirke döndü…

  3. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Dün lewis bugün vettel bombaladı tebrikler. yıldırana kadar devam böylece kamuoyuda oluşmuş oluyor. yürüyün be kim tutar sizi.

  4. SheriffBaris avatarı

    Bence şu an ki mevcut teknoloji yol otomobilleri ile teknoloji transferi açısından çok iyi. Günümüzün hiper otomobillerini turbo ya da hibrit olmadan nereye çıkarabiliyorsun ki? Böyle etkili bir gelişim sağlayacak seri var mı başka? Aslında rekabet olduktan sonra bir çok konuyu taraftarların önemsemeyeceği düşüncesindeyim.

  5. Vettel ve hamiltona destek gelmeli diger pilotlardan. Yoksa bir iki kişi ile kalır ve sonuca ulaşmaz bu durum. Sadece pilotlar değil takimlar da destek cikmali. Ama şu saçma siralamalara bile destek cikanlari görünce hic umudum kalmiyor. Sadece cesaret edip konuşan bir kac kişi dişina cikmiyor. Memnuniyetsizlikleri çoklu dille konusmalilar. Ama pilotlar toplantisinda bile vettel dişinda konuşan olmamis. Böyle olmaz.
    Ama Çoğu parali pilot olduğu için gerçek f1de aciklari disari cikar elestirilirler diye çoğu susuyorda olabilir.
    Sonuçta kaybeden yine biz taraftarlar oluyor

  6. Pilotlar eskiden yarış bitince Yorgunluktan bitkin ve kan ter içinde inerler tartı odasında sürekli sıvı içerler ve oturup istirahat ederlerdi şimdi pazar gezmesi sanki..
    Araç bir çok şeyi kendisi yapıyor zaten sen atari oynuyor gibi direksiyon salla yeter..

  7. MichaelJackson [RedBull RB12] avatarı
    MichaelJackson [RedBull RB12]

    Lewis ve Sebastian’a diğer 20 pilotun da destek olması gerekiyor. Hamilton’un dediğine göre pilotlar toplantısında tek konuşan kişi de Vettel’miş. Böyle olmamalı. Herkes konuşmalı ortak şeyler söylenmeli ve sorunlar tartışılmalı.2017’de rezalet duruma gelebilir spor halo falan da gelince.

    Geç kalınmadan tepki koymak gerekiyor.F1’in ruhunda rekabet ve motor sesi vardır ve şuanki ruh bu ikisinden de yoksun.Belki F1 şuan seyirciye sahip ama bu seyircilerin çoğu eski zamanlardan gelen seyirciler yani F1in F1 olduğu yıllardan.. Bu F1 yeni neslin ilgisini çekmiyor , böyle giderse 10 yıl sonra şuanki bütün pilotlar da emekli olunca seyirci kalmayacak sporda.

    Motor sesi eskisi gibi olmalı , pilotlar lanet kısıtlamalara tabî tutulmamalı sonuna kadar zorlamalı , araçları takip etmek kolaylaştırılmalı.Bunu ankete koysalar %90 oyu alırdı.Taraftarlara sormaları gerekiyor olması gereken F1’i…

  8. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Yine yayın yok. En ufak bir gelişme de yok….

  9. Hibriti ve yakıt akış limitini kaldırsalar motorlar gerçekten 1,000 HP üstünü görür.Bizde gerçek pilotları görürüz.Şu anda elektrikli frenler patinaj kontrolü amacıyla kullanılıyor.

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      1000 hp olsa ne olacak.Bu motor teknoloji super evet yanliz F1’in istedigi bu degil.Kurallari açsan bu motorlardan neler çikar nelerde.Reno ve Honda uyum saglayabilir mi.Uretici cekebilirmi.Imkansiz.Bu teknoloji kurallari açtin mi felaket halde para harcar.
      En iyisi V8 lere dönmek. Ya da 4 lt V6 turbo

      1. Kurallar açılsa acayip beygirler çıkar.En önemlisi viraj çıkışında arkayı kontrol etmek yetenek gerektirir.Şimdi araçlarda patinaj kontrolü var diyebiliriz.O nedenle bu kadar kolay kullanılıyor.

  10. Bu berbat düzeni bozmanın yolu pilotların baş kaldırması olmalıdır. Lewis ve Vettel’e diğer pilotlarında katılması lazım.Yeter artık her geçen gün daha kötüye gidiyor spor.

    1. Kesinlikle katiliyorum pilotlar olmazsa f1 olmaz yarisa cikmayip protesto bile edebilirler bence.

  11. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Yürü be küçük enişte !

  12. Pilotlar bu aralar ne güzel eleştiriyor spor görünümlü ticari pazarı.

  13. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Adamsın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir