2016 Bahreyn GP 1. Antrenman – Rosberg Açık Farkla Lider

2016 Formula 1 Şampiyonası’nın Bahreyn’de gerçekleştirilecek 2. yarışı öncesinde gerçekleştirilen ilk antrenman seansını Mercedes pilotu Nico Rosberg ilk sırada tamamladı.

1.5 saat süren ilk antrenman seansında ilk yarışın galibi Rosberg, 1.32.294 yaparak en hızlı isim olurken onu takım arkadaşı Lewis Hamilton yarım saniye geriden takip etti.

Mercedes pilotlarını Ferrari’den Kimi Raikkonen takip etti ancak en hızlı tur zamanı ile arasındaki fark 1.8 sn olarak ekranlara yansıdı.

Red Bull pilotları Daniel Ricciardo ve Daniil Kvyat 2 saniyenin üzerinde farkla 4 ve 5. olurken onların arkasında Force India’dan Nico Hulkenberg yer aldı.

Toro Rosso pilotları yine güçlü bir seans geçirdiler. Carlos Sainz 7. olurken onun hemen arkasında takım arkadaşı Max Verstappen yer aldı.

Haas’ın ilk yarışında 6. olarak çok iyi bir sonuç elde eden Romain Grosjean Bahreyn’de ilk seansta 9. sırada yer alırken ilk 10’u tamamlayan isim Williams’tan Felipe Massa oldu.

Ferrari pilotu Sebastian Vettel, tamamen orta sert lastiklerle piste çıktığı ilk seansta 11. olurken onu Williams’tan Bottas ve Haas’tan Gutierrez takip ettiler.

McLaren’de Jenson Button 14. olurken Fernando Alonso’nun yerine ilk yarışına çıkacak olan Stoffel Vandoorne 4 sn geride 18. oldu.

Bahreyn’de 2. antrenman seansı 18:00’da başlayacak.

derece-fp1


Yorumlar

“2016 Bahreyn GP 1. Antrenman – Rosberg Açık Farkla Lider” için 23 yanıt

  1. yani ferrari delirtti beni bugün , abi bi tane tur atabildiler temiz , ss ile virajlı sektörde önüne arac geldi vettelin yine , zaten 2 kerede hata yaptı heba oldu tur.

    1. al işte kimide trafikte atmış turu , berbart tur.

  2. Arrivabene reis 1 nisan şakası yapmış olabilir arkadaşlar çok takılmayın bu daha ilk antrenman.

  3. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Aman dikkat opebilirler 😀 😀

    1. Bizi sadece öpüyolar ya siz ? 😀

  4. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Mgpninki mühür değil istirampa ????

  5. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Bu derecelerin direkt olarak lastik seçimleriyle âlakalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Mercedes buraya 1 set medium, 6 set soft, 6 set süpersoft getirdi. Ferrari ise 3 medium 4 soft 6 süpersoft getirdi. Dolayısıyla aynı yakıt yüklerinde bile tur atsalar Mercedesin daha fazla zorlayacağı aşikâr. 2 set soft üstünlükleri var.

    Ancak şunu da belirteyim ki sıralama farkı en az 0.5-0.7 saniye olacak gibi görünmekte. Yarışla ilgili çıkarım yapamadım çünkü Ferrari sorun yaşadı. Fransız Canal + Sporttan gördüğüm kadarıyla da ön kanatta bir güncelleme yapılmış. Etkisi nasıl olacak bilemiyorum ama bana daha efektif göründü en azından görüntü olarak.

    Lastik seçimi olarak ise Ferrariyi eleştirdik ama Bahreyn ve Çin yarışı ile ilgili lastik seçimleri 24 Aralık 2015 tarihine kadar yapılmış. Yani bundan sonraki lastik seçimleri de sezonun 2. yarısına kadar kumar olacak. Çünkü önceden seçiliyor, sezonla ilgili bilgi edinilerek yapılan lastik seçimleri bundan 13 hafta sonraki yarış hangisiyse onda uygulanacak. O zamana kadar da Mercedes 9’da 9 falan yapar sanırım. Sezonun 2. yarısı da 2017 kurallarına odaklanılır Mercedesin üstünlüğü yine sürer. Yani lastik kumarından da bir cacık çıkmayacak.

    Yarış içinde soft veya medium lastikten en az 1’i zorunlu olarak kullanılmak durumunda. Ben bu pistte iyiyim yarışın hepsinde süpersoft kullanayım diyemiyorsun. Bu sene adına bizi heyecanlandırabilecek tek şey Nico Rosberg’in şampiyonluk savaşının içinde kalıp en azından pilotlar şampiyonasına farklılık getirmesi olacaktır. Şu veya bu şekilde şampiyon olursa da fena olmaz.

  6. Onur Çakır avatarı

    Gözlemlediğim kadarıyla Ferrari ağır depoyla çıktı.Ayrıca raikkonen ve vettelin farklı lastik kullandığı turlarda ikisinin yakıt yükünün eşit olduğunu düşünüyorum.Ferrari böylece iki hamur arasındaki gerçek farkı görmek istemiş olabilir ikinci antrenman seansında da tam tersini görebiliriz.Vettel soft raikkonen medium çalışabilir.Mercedesler tek medium lastiği yarışa saklıyor anlaşılan ferraride 1 set sıfır medium saklayıp diğer ikisini antrenmanda kullanıcak gibi.
    İki ferrari arasında hamur farkı olarak 1 saniye gibi gözüktü ferrari aslında medium yerine yarışta softta kullanıp fazla pistop yapabilir.

  7. Forza Bjk - Ferrari avatarı
    Forza Bjk – Ferrari

    Ferrari güncelleme yaptı mı ben göremedim
    Bende mi sorun var ?

    1. difizör ile sidepodun önündeki kanatcıklarda güncelleme var.

      1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
        Forza Bjk – Ferrari

        Tşk ederim 🙂

  8. İlk antreman böyle ise pole rekoru gelebilir diyorum.
    Record Pole: 1:29,848 min
    Date: 3 April 2005
    F1 Driver: Fernando Alonso
    F1 Car: Renault R25
    Speed: 216,846 km/h

    1. bencede rekor gelebilir.

    2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      Büyük ihtimal gelecektir çünkü bahreyn’de pist gelişimi çok fazla oluyor sıralamaya kadar o yüzden gayet mümkün bence ama geçemezse eğer 1.30.0xx gibi bir tur olacaktır maksimum

  9. Ferrari ağır çalıştı, Vettel 2 set med, Kimi 1 set med-1set soft kullandı.

    Mercedes iki yeni soft ve hafif araçla tur attı.Mercedes yüksek ihtimal yarışta Medium kullanacak.Ferrari yine Soft düşünüyor sanırım ama bir pilot ile Medium yapabilir.

  10. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Bu fark çok önemli değil ikinci ve üçüncü antremanı gözetlemek lazım. Az tur atmış bizimkiler. Pist kirli ve trafikli turlar. Neyse karalara bağlamak için erken güçlü sonuçlar alacaz inşallah

  11. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Dereceleri görünce biraz yamuldum tamam ilk antreman ama 1.8sn nedir be kardeşim.antremanları izleyen arkadaşlar neler olup bittiğini yazarlarsa memnum olurum.

    1. biz neredeyse hep önümüzde yavas bir arac varken tur attık ve med ile , bu fark gercekci olamaz ama mercedes cok güclü.

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        Eyvallah .neyse bakalım artık.

  12. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bence konuşmak için Yarış sonrasını beklemek gerek çünkü Sıralamada yine baya fark atacaktırlar ama yarış önemli olan o yüzden beklemek gerek..Daha ilk antremandan güç siralaması yapanlar var bu çok saçma bişey senelerdir F1 izlerim daha hiç bir zaman ilk antreman seansı yarış için güç sıralamasını açıklamaz

  13. Daha ilk seanstan geçen seneki pol turunu geçtiler. Bu sene araçlar baya hızlanmış.

  14. arkadaşlar birazdan dereceleri görünce şok olmayın mercoların tek turda inanılmaz hızlı olduğunu söyleyelim. sıralama hemen hemen aynı gibi. 1merco 2ferrari 3redbull 4tororosso 5williams 6hass gibi. ancak yarışta top speed önemli olacağı için mercedes motorlu aracları önce görebilirz

    1. force indiaları unutmuşum onlarda orta grupta 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir