Volkswagen Audi ve Montoya ile Formula 1’e Giriyor!

yazar:

kategori: ,

Volkswagen Grup, bünyesindeki Audi markası ile Formula 1’e gireceğini açıkladı. Basın bildirisinde 2017’de piste çıkacak motorun geliştirilmeye başlandığı belirtildi. 2017 kadrosu için anlaşılan ilk isim ise sürpriz şekilde Juan-Pablo Montoya.

Volkswagen AG’nin adı V6 turbo kuralları ile birlikte anılmış ancak motorların sıralı dört silindirden altı silindir yapıya dönüştürülmesi ile birlikte şirketin ilgisi azalmıştı. Şirketin başındaki büyük sorunu olan dizel emisyon skandalının motor sporları programını etkilemeyeceği açıklanmıştı.

Uzun süredir VW’in spora geri döneceği planlanıyordu ve Alman devi Ferrari’nin eski takım patronu Stefano Domenicali ile anlaşmış ve gerekli fizibilite çalışmasını yapmasını istemişti. Çalışmalarını tamamlayan Domenicali daha sonra Lamborghini’nin başına getirilmişti.

Dünya Dayanıklılık Şampiyonasından (WEC) yavaş yavaş uzaklaşan Audi Motorsport ise artık Formula 1’i hedefliyor ve geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni Le Mans aracını Formula 1’in test platformu olarak kullanacağını açıkladı.

Tecrübeli kadro

audi_motorsport-121212-13838

Audi spora yeni bir takım olarak girecek ve bu süreçte kendisine yardımcı olacak tecrübeli bir isim aradı ve eski Formula 1 pilotu ve 7 Grand Prix zaferi bulunan Juan-Pablo Montoya ile anlaştığını belirtti. Takım henüz ikinci pilotuna karar vermezken Ferrari’den ayrılması durumunda Kimi Raikkonen veya Jenson Button ile anlaşabileceği ima edildi.

Audi Motorsport şefi Dr. Wolfgang Ullrich: “Audi motor sporları tutkusunu yepyeni bir seviyeye taşıyor ve VW AG’nin tüm desteğini arkasına alarak yeni performanslı kurallar ile birlikte Formula 1’e adım atıyor.”

“Joest Racing ile olan birlikteliğimiz artık motor sporlarının zirvesi Formula 1’de devam edecek ve Volker Nossek proje şefi olarak bu rüyanın gerçeğe dönmesi için çalışmaya başladı bile.”

Takım menajeri Volker Nossek: “Bugün bizim için çok özel bir an. Audi fabrika takımı olarak Formula 1’de yer almaya karar verdi ve bu sezon WEC’de teknoloji testlerini yaparak ilk sezondan itibaren şampiyonluk hedefiyle piste çıkmakta kararlı.”

“Audi, Dünya Dayanıklılık Şampiyonasında gösterdiği performansı Formula 1’de de gösterebilecek kapasitededir ve kısa zamanda başarıya ulaşacağımızı düşünüyorum.”

“Şampiyonluk yolunda her şey profesyonel olmalı. Bu yüzden tecrübeli bir teknik kadro, tasarım ekibi ve tecrübeli pilotlara ihtiyacımız var. Juan-Pablo Formula 1’in en hızlı dönemlerinde yarışmış birisi ve 2017 araçlarını en iyi kullanabilecek pilot olduğuna inanıyoruz. Geçtiğimiz sezon IndyCar’a dönüşünde gösterdiği performans ve hız ile tekrar Formula 1’de yarışabileceğini kanıtladı.”

“Juan-Pablo’nun takım arkadaşı henüz kesinleşmiş değil ancak bu konuda sabırlı davranarak çıkabilecek fırsatları değerlendirmeyi planlıyoruz. Projemize güveniyoruz ve bize inanacak tecrübeli pilotlar için çok cazip bir takımız.”

Montoya: “Uzun yıllar sonra F1’e dönmek rüya gibi. Araçlar 2017’de tekrar hızlı olacak ve bu çocukların iyi bir araç üreteceklerinden şüphem yok. WEC’de inanılmaz sezonlar geçirdiler ve başından bu yana güçlü olacaklardır. Audi Formula 1’in son yıllarda gördüğü en ciddi proje.”

Red Bull – Audi Bağlantısı

Audi-F1-2

Audi’nin sıfırdan bir şasi yapmayacağı ve bir takımı satın alarak gireceği ihtimali yüksek ve Red Bull Racing en büyük aday konumunda. Renault motorundan istediği performansı alamayan Red Bull’un DTM ve diğer serilerde sponsoru olduğu Audi’ye güveneceği artık kesin gibi.

Audi önümüzdeki ay bir basın toplantısı düzenleyerek resmi bir lansman yapacak ve takım içerisinde görev alacak isimleri duyuracak. Bu toplantıda Red Bull Racing ortaklığının da açıklanması bekleniyor.

Volkswagen’in spora gireceği yıllardır söylenen bir dedikodu ve bunun uzun süre olmayacağına herkes ikna olmuş olmalı. Günün geç saatlerine kalmış olsa da böyle bir şey yapmazsak eksik kalacaktık!


Yorumlar

“Volkswagen Audi ve Montoya ile Formula 1’e Giriyor!” için 58 yanıt

  1. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Haber Eurosport ta çıkmış… Hahahahahah

    1. Adam direk copy paste yapmış, şaka olduğunu okumamış 😀 hahaha

      1. Arnoux-Ferrari avatarı
        Arnoux-Ferrari

        Şaka kısmınıda kopyalamış 😀 Yorumlarıda kopyalasaymış keşke 😀

  2. Montoya ve Vw kelimelerini görünce şaka olduğunu düşündüm.
    Ancak haberi okudukça acaba demeye başladım çok iyi kurgulanmış.
    Montoya yerine başka biri olsa belki başta bile şüphelenmezdim

  3. Ama iyi yedik şakayı yani öyle böyle değil 😀

  4. Hehe bomba olmuş ya:) yapılan saat 1 Nisan olduğunu unutturdu. Başlığı okudum reis Montoya yı sıkı takip ediyorum İndy Car da şampiyonluk kovalarken tekrar dedim ne alaka. Sonra WV yi okudum dedim bu adamlar daha yeni açıkladı F1 le ilgileniyoruz diye bu işte bir çakallık var ki direkt okumaya başladım WV nin dönüşü uzun süredir planlanıyordu da anladım şaka olduğunu ki altı okudum direkt. Yalnız sonradan baktım çok iyi kurgulanmış resimler içerik paylaşımları vs. çok iyiydi:) tebrikler valla bu heyecanı az da olsa yaşamak güzeldi:)

  5. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Haberi sevinçle okumaya başladım montoya kısmı gelince 2017’nin nasıl olacağını düşünmeye başladım kendi tahminlerimi yaptım haberin hepsini okudum sonuna geldim sonunda ki notu okudum kendimi nasıl kaptırdıysam hala anlamadım sonradan tebessüm 😀

  6. cgdsny_Ferr avatarı

    1- yok artık,
    2- yok artık,
    3- yok artık…
    diye diye bitti haber, yedirdiniz meselayı 🙂

  7. Haberin başlığını sağda görmek yetti günün 1 nisan olduğunu hatırlamaya 🙂 Montayaya gelmeye bile gerek yok VW ve F1 e giriş şaka gibi işte 🙂
    Uğraşıp epey uzatmışsınız 🙂 ben hepsini okuyamadım bile

  8. J.P.Montoya avatarı

    Arkadaş duygularımla oynadınız resmen. Kalbim küt küt atmaya başladı başlığı görünce. Bir çırpıda okudum sonuna gelince dünyam başıma yıkıldı 🙂

  9. red bull u alacaklarını zannetmiyom ancak bi red bull-audi takımı olabilir.fabrika takımı olarak ilk yıllarında basarılı olamazlar.montoya da yaşlandı artık burası f1 indcar degil oda 1-2 yıl sürer ayrılır.

  10. Haberi paylaşanı bilerek TRF1.net yapmışlar ki bir şahsa küfür etmeyelim. 🙂
    Yalnız şaş kaza ilk önce yorumlara bakmıştım, iyi ki de bakmışım yoksa ben de atlardım hemen.

  11. Yarın Audi Red Bull’u satın aldıklarını açıklıyormuş.Haberi nasıl yayınlarsınız bilmem.
    🙂

    1. çok kolay. direkt bunun tarihini güncelleriz 😀

  12. ne demek 1 nisan ???

  13. jpm’yi görünce heyecanlandım. yaşı var ama hızlı dedim, yanında rai ya da but’u okuyunca neden genç bir pilot koymuyorlar diğer koltuğa diye düşündüm. red bull’da yeni görevler filan okyunca acaba newey kalır mı, mer ya da fer kapar mı filan diye aklımdan geçirdim. adamlarda deli para olsa gerek, 2-3 yıla kadar mücadeleci olurlar, jpm ve rai ya da but’un geliştirdiği araçla bakalım hangi genç pilotun başına talih kuşu konacak diye düşündüm.
    düşündüm oğlu düşündüm de yorumlardan bir kısmını okuyana dek hala uyanamadım.
    helal olsun, elinize sağlık 🙂

  14. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    1 Nisan Şakalarının tadı kaçtı artık… 🙂

    1. böylesini gördün mü 🙂

      1. Görmediği için bünyede değişik tepkiler verdi. Bu yüzden bu yorum geldi. Diyorum. Var mı arttıran?

  15. TheTrueTifosy avatarı
    TheTrueTifosy

    Şakaya o kadar güldüm ki bahçeye ektiler

  16. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Oooo bombaya gelin??

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Müthiş trolleme olmuş tebrikler ????

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        Yalnız başta yemiştim inkâr etmiyorum ???

  17. evet gercek gibiydı yazı ama ben eminim bir gun girecektir vw yada audi olarak

  18. WV ve F1’i yan yana ilk gördüğüm an “şaka” dedim 🙂

  19. Görsellerle süslemeler, yazıyı ballandıra ballandıra anlatmalar 😀 Baya uğraşmışınız tebrikler 😀

  20. İnsanların duygularıyla oynuyorsunuz valla. JPM geri dönüyor diye nasılda sevinmiştim. Sevinçten ağlayacaktım nerdeyse.

  21. bende sonunda anladım şaka olduğunu harbi çok sevinmiştim ya

  22. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    2012 yada 13 senesinde Schumacher’in kaza yapan pilotdamalı bayrak sallasın ve yarış durdurulsun haberine fanatik,hurriyet gibi spor’u sadece futboldan ibaret sanan gazeteler yayınlamıştı. O habere gülüp geçmiştik ama bu şaka olmadı. Önce yorum sayısını gördüm ve herkesin sevinçten deliye döndüğünü düşündüm. Haberi hızlıca okudum ve inandım. Sonra notu okudum ve anlamadım. Sonra yorumları okumaya başladım. Keşke yorumları okumasaymışım 😀

  23. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Akşam akşam sazan.avi olduk iyi mi…

    Sağ alt tarafta, başkalarının attıkları yorumlara gözüm ilişene kadar haberi gerçek sandım. Neyse, akşam akşam iyi yedik, okuyup haberi gerçek sanan tüm herkese geçmiş olsun. 😀

  24. Ford diyordunuz wag çıktı diyecektim ki son kısımda uyandım 😀 ellerinize sağlık 😀

  25. Az kalsın Kimi için sazan gibi atlıyordum ama yedik harbiden güzel şaka TRF1 😀

  26. Yarın bunu kaynak gösterip yayınlayacak gazeteleri merak ediyorum 😀

  27. Keşke en alttaki yazıyı silseydiniz. Şakanın ciddiyeti bozulmuş.
    https://www.youtube.com/watch?v=tVo_wkxH9dU

  28. dün akşam nerdeyse sinirden ağlarken bu akşam kahkahalara boğuldum 😀 😀 😀

    Aldanan arkadaşlara geçmiş olsun 😀

  29. dedim bu adamlar yıllardan beridir f 1 girmek istemiyoruz derken..)

    neyse güzel şaka

    bu gün benim doğum günüm

    1. doğum günün kutlu olsun

  30. Deniz Bora Ünal avatarı
    Deniz Bora Ünal

    Arkadaşlar haberi F1 takip eden arkadaşlarınıza gönderin siz trollendiniz en azından onları da trolleyin.

  31. Ulan az daha sazana geliyordum yorumlara baktığım iyi oldu. 😀 1 Nisan’ı boş geçmeyin tabi.

  32. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Sitedeki çoğu sazanlarda böyle işte gerçek haberleri okumadan araştırmadan altına sallıyolar.Özelliklede Alonso ve Mclaren haberlerine saldırıyorlar

  33. Myn1fernando avatarı

    Ahahaha yorumlar efsane ya 😀

  34. Haber için 10 numara pilot bulmuşsunuz. 😀

  35. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Site yönetimine helal olsun 😀 😀 öyle bir zamanda girdiniz ki haberi okuyanlar heyecandan hemen inandı 😀

    Vay be 😀

    Şakanın da en iyisi TRF1 😀

  36. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    böyle şaka mı olur yaa ayıptır günahtır teknik resim ödevi ortasında

  37. şaka ulen şaka 1 nisan

  38. Deniz Bora Ünal avatarı
    Deniz Bora Ünal

    Tam sevinmiştim Montoya ile Raikonnen takım arkadaşı olacak diye sondaki dipnot ile günün 1 nisan olduğunu hatırlardım. İnsanların duyguları ile oynamayın 😀

  39. Vallahi yedim. Afiyet olsun :))

  40. 1 Nisan ??

  41. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    RedBull’u alırlarsa Toro Rosso’dan birisinin bileti kesilecek demektir.

    Montoya – Ricci ikilisi yarışır tahminimce.

    1. Deniz Bora Ünal avatarı
      Deniz Bora Ünal

      Ben eski Mclaren günlerinden Montoya-Raikkönen olmasını isterim. Ama bugün 1 nisanmış ?????

  42. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    bir kaç gün önce Jackie Stewart büyük bir marka demişti ve ben gibi çoğunluk Ford’u düşünmüştü. vw den .ok Montoya’ya seviniyorum o ayrı konu 😀

    1. Alpay Rüzgar avatarı
      Alpay Rüzgar

      vw’den çok* yanlış anlaşılmasın 😀

    2. Alpay Rüzgar avatarı
      Alpay Rüzgar

      abdullah yorumu acil silin 😀 😀 günü troll ü olduk yazıyı sonuna kadar okumadım ki 😀 😀 😀 (sil sil sil)

      1. Deniz Bora Ünal avatarı
        Deniz Bora Ünal

        Hahaha 🙂 bende son anda farkettim şu ince yazı ne diye okudum 🙂

  43. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
    MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

    Arkadaş bayağı da uğraşmışsınız uzun uzun yazarak 🙂

  44. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Vay vay vay. Montoya yarışacak ha? İnanılmaz bir durum. Gerçekten çok şaşırdım. Haydi hayırlısı.

    1. Myn1fernando avatarı

      Takım arkadaşı da Mercedesle bağlarını koparan Nicki Lauda olacakmış 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir