2016 Paul Ricard Sıralamalar – Sezonun İlk Pole Pozisyonu Lopez’in

yazar:

kategori:

FIA WTCC’de 2016 sezonunun açılış ayağı Fransa, Paul Ricard’daki sıralama turlarında pole pozisyonu son 2 senenin şampiyonu Jose Maria Lopez’in oldu.

Citröen Racing pilotu, tek zaman turu atılan Q3’te 2. ve 3. sektördeki performansıyla birlikte 1:28.950 ile ilk sırayı elde etti. Lopez’i Honda’dan Tiago Monteiro ve 4 kez şampiyon Yvan Muller takip ettiler. Muller, ilk sektörde en iyi isim olsa da diğer sektörlerde zaman kaybetti. Q3’e kalan diğer 2 isimden Tom Coronel fren pedalındaki sorun nedeniyle zaman turunu tamamlayamadan pite girerek ; Nicky Catsburg ise piste çıkacağı zamanı kaçırdığından tur zamanı kaydedemediler.

Paul Ricard 2016-Q3

5 pilotun Q3’e kalmak için mücadele ettiği Q2’de seriye geri dönen Volvo’da Thed Björk 6. sırada kalarak elenen ilk isim oldu. Björk’ü Michelisz, Bennani, Ekblöm, Huff, Valente ve Tarquini izledi. Yeni kurallar gereği artık 1. yarış için ilk 10’un ters çevrilecek olmasıyla Rob Huff polede yer alacak.

Paul Ricard 2016-Q2

Q1’de Tom Chilton, son anda Norbert Michelisz’e geçilerek takım arkadaşı Gregeoire Demustier ve Flippi, Munnich ve Ficza ile birlikte elendi. Daniel Nagy, teknik problemler nedeniyle tur atamadı ve Zengo Motorsports yarışa son çizgiden başlamış olacak.

Paul Ricard 2016-Q1


Yorumlar

“2016 Paul Ricard Sıralamalar – Sezonun İlk Pole Pozisyonu Lopez’in” için bir yanıt

  1. 80 kg ekstra ağırlık buna rağman pol. Citreon gene çok iyi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir