Ferrari Motor Gelişim Hakkını İspanya’da Kullanacak

yazar:

kategori:

Ferrari, güç ünitesindeki içten yanmalı motoru ve elektronikleri geliştirmek için İspanya GP’de gelişim haklarından kullanmayı planlıyor.

Bahreyn’de çıkan iddialara göre Ferrari turbosunda sorun yaşıyor olabilir. Ferrari’ye yakın kaynaklar türbinde sorun olduğunu belirtiyorlar.

Ferrari Avustralya’da Kimi Raikkonen’in aracında turbo sorunu yaşamıştı. Takım bu alanda zayıf olduğuna inanmıyor. Bunun aksine Ferrari, yeni Shell yakıtından maksimumu çıkarmak için içten yanmalı motorda ve elektronikte değişiklikler yaparak gelişeceğine inanıyor.

Bu alanlarda gelişim için İspanya GP işaret ediliyor.

Ferrari, turbüne giden sıcak egzozdaki akışı içten yanmalı motorda arttırarak güç kazanabileceğine, böylece motor performansının genel olarak artacağına inanıyor.

Avustralya’da Mercedes, Ferrari’nin düzlüklerde enerji kullanımında geride kaldığını fark etmiş. Bu sorun, turboya giden sıcak gaz eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir.

Bahreyn enerji geri dönüşümü açısından önemli bir yer. Tur zamanının tamamında enerji dönüşümü ile 2.5 sn kazanıldığı tahmin ediliyor. Bu yüzden bu hafta sonu Ferrari tam olarak ne kadar geride kaldığını anlayabilir.


Yorumlar

“Ferrari Motor Gelişim Hakkını İspanya’da Kullanacak” için 4 yanıt

  1. Bencede doğru olan bu sonrada dayanıklılıktan kazanırız güzel devam böle ama dayanıklı olmaması ferrarinin yarışta korku veriyor.

  2. Forza Bjk - Ferrari avatarı
    Forza Bjk – Ferrari

    Istediğimiz kadar yapsakta beceremiyoruz bu işi maalesef . 2017 dende umudum yok . Yeni kurallar ve yine sıvama dönemi malum . Redbulla birlessek en azından kazanabiliriz 🙁

    1. Biz kimseyle birleşmeyiz. Biz Ferrari’yiz. Herkesle savaşırız.

  3. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Şahsi fikrim elde ne kadar koz varsa sezonun ilk yarısı zorlayıp ortaya çıkarmak. Sezonun 2. yarısına vay Monza’da gelişim yapayım vay 3-4 Token’i sezon sonuna saklayım diye bekleyince havanda su dövmüş oluyoruz.

    Herkes yaz arasında 2017 projesini hızlandıracak. Dolayısıyla sezonun ilk yarısı fark ne kadarsa sezon boyu da bu fark korunacak. Ferrari yapabiliyorsa burunda bir daraltma ve kanatlarda biraz daha agresifleşme yapmalıdır. Lastik ısıtmak halen bir sorun.

    Downforce Red Bulla çok yaklaştı ama mekanik anlamda eksikler var. Bu da ön taraftan kaynaklı eksiklikler. Mekanik anlamda Mercedes’ten geride olmak bilinen bir gerçek. Araçların yeni dönemde downforce kazanımı düştüğü için Mercedes genelde mekanikten kazanıyor. Mekanikte 1 numara tartışmasız Mercedes 2 numara Red Bull 3 Ferrari. Downforceta 1- Red Bull 2- Ferrari. Ama Mercedes bunlardan geri kalmaz. Zaten yeni dönemde downforce kazancı da sınırlı. 1. veya 2. olsan en fazla 0.2 saniye farkettirir. Mekanik ise 0.4-0.5 saniye farkettiriyor.

    Sezon daha izlenebilir oluyor ama yine de sıkıcı. Çünkü %100 diyemesekte %90 Mercedes pilotlarından biri kazanır diyoruz. Bu sezonun tek farkı %10’luk soru işareti kısmı. %10’luk bilinmezden şampiyonluk çıkarmakta sinekten yağ çıkarmakla eşdeğer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir