Grosjean, Hulkenberg’in Kendisini 2. Seansta Elemesi Nedeniyle Minnettar

yazar:

kategori:

Romain Grosjean, Bahreyn’de sıralamalarda 3. seansa geçememesi nedeniyle mutlu olduğunu söyledi.

Eleme tarzı sıralama sisteminde, 2. seansta pilotlar genel olarak tek tur atarak yerlerine razı oldular. İlk hızlı turlarda Grosjean 8. sıradaydı ancak Force India’dan Hulkenberg son bir denemeyle kendisini geçmeyi başardı ve Grosjean 9. olarak 2. seansta elendi.

Yarış için ekstra bir set lastik saklayan ve istediği strateji ile başlayabilecek olan Grosjean “İyi bir sıralamaydı. O kadar yukarıda yer alabileceğimizi düşünmüyorduk.”

“Tabi ki hedefimiz 2. seanstı. Bu ilk yarışa göre önemli bir gelişme oldu. Yeni formatta yine batırmadık. Bu yüzden herkes mutlu.”

“9. sıra şu an için en iyi pozisyon. 3. seansa geçmek için bir tur daha atabilirdik ancak yarıştaki lastik kullanımı açısından bunun bir manası olmayacaktı.”

“Aslında orada oturdum ve birisinin beni geçmesini umdum. Böylece 8. sıradan 9.luğa gerileyecektim. Bu tuhaf olsa da böylece temiz lastikler kaldı.”

“O son turunu atarken onu izledim. İlk sektörünü gördüğümde ‘Hadi! Hadi!’ diyordum. Ardından 2. sektör iyiydi ve mutluydum.”

“Bu kötü bir şey çünkü piste çıkıp en iyi sonuç için mücadele etmek isterdik ancak lastik seçiminin serbest olacağını bildiğiniz için bunu istiyorsunuz.”

“7 dk boyunca araçta oturup elenmeyi beklemek doğru değil ve böyle olmamalı, bunu kabul ediyorum.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Grosjean, Hulkenberg’in Kendisini 2. Seansta Elemesi Nedeniyle Minnettar” için 2 yanıt

  1. Kesinlikle haklı, ben tura çıktığımızı gördüğüm anda umarım geliştiremez turu dedim. Absürt bir yorum gibi gelicek ama 11. sırayı 8.sıraya tercih ederdim. Umarım takımın iyi bir planı vardır ve istediğimizi alırız.

  2. 2016 sezonunda sıralamaları dün ilk kez izledim, yeni format. Eskisinden daha heyecanlı değil, daha iyi de değil. Grosjean’ın açıklamalarından da zaten anlaşılan bu.

    Israrla devam etmenin mantığı yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir