F1’in Patronları Sıralama Formatı Konusunda Sonuca Varamadılar!

yazar:

kategori:

Bu sabah Bahreyn’de sıralama formatının geleceğini görüşmek için bir araya gelen sporun patronları bir kez daha sonuca varamadılar.

11 takımın temsilcileri, FIA Başkanı Jean Todt, Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone ve Pirelli bu sabah Bahreyn’de sıralama formatının geleceğini görüşmek için toplandılar.

Bu sene spora giren eleme tarzı sıralama sisteminin beklenen etkili yaratma yerine daha da kötüye götürmesi büyük eleştirilere neden olmuştu.

Sıralama formatında tamam ya da devam demek için bir araya gelen taraflar yine anlaşamadılar ve önümüzdeki perşembe günü yeniden toplantı yapma kararı aldılar.

Toplantının ardından Bernie Ecclestone konuşmamayı tercih ederken Toto Wolff “Nasıl devam edeceğimiz konusunda bir sonuca varamadık. Bu konuyu kendi aramızda gelecek hafta bir kez daha konuşmaya karar verdik.” dedi.

Takımların 2015 formatına dönme taraftarı oldukları ancak Jean Todt ve Bernie Ecclestone’nun farklı bir çözüm için zorladıkları söyleniyor.

Sıralamalarda değişiklik olabilmesi için F1 Komisyonu’nda yer alan 26 üyenin hepsinin onay vermesi gerekiyor ancak bunu başarmak oldukça zor görünüyor.


Yorumlar

“F1’in Patronları Sıralama Formatı Konusunda Sonuca Varamadılar!” için 9 yanıt

  1. Bunaklar ne yapacaklarını şaşırdı. Serhan Acar’ın dediği gibi değiştirilmesi gereken saçma sapan bir sürü kural varken tutmuş en sağlıklı işleyen sıralama formatını değiştirmeye çalışıyorlar. Bunak Ec’in beynine oksijen gitmiyor artık.

  2. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    İşte bu kuralların değişememesinin en büyük sebebi şu ki bütün kişiler onaylayacak. Arkadaş dünyanın her yerinde çoğunluk diye bir şey var 14-12 den fazla yada 25-1 den neden ben 26 kişinin de oylarının hepsinin aynı olmasını bekleyeyim ki. Kurallar değişecek 10 takım onaylayacak bu olacak şu olacak. Önce baştan bir yönetmelik yazın sonra kuralları değiştirirsiniz.

  3. portakalı soydum pistin başına koydum en yakın geçene bir sıralama uydurdum… duma duma dum 😀

  4. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Yahu salak mısınız siz? Kaldırın işte şunu. Kim bu format devam etsin diyorsa ağır geri zekalıdır.

  5. Raikkonen’in yorumunun üstüne bu haberin çıkması isabet oldu.

  6. Allahta sizin belanizi versin o zaman. Gram beyin yok bu adamlarda.

  7. Alayı sopalık bunların.

  8. bunlar sonunda kurayla belirleme olayını gerçekleştirecekler gibi görünüyor 🙂

  9. Hepinizin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir