Raikkonen: Kazanacak Kadar Hızlı Değildik

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, ikincı sırada tamamladığı yarışın ardından galibiyet için yeterli hıza sahip olmadıklarını itiraf etti.

Fin pilot dördüncü sıradan başladığı yarışı ikinci sırada tamamladı ve bu yılki ilk podyumunu elde etti.

Raikkonen “İkincilik kötü bir sonuç değil. Kötü başlamama rağmen birkaç tur içerisinde bunu telafi etmeyi başardım. Mükemmel bir hıza sahiptik. Ama yine de kazanmak için yeterli değildi”

“Sonuçta ikinci olduk. Yavaş yavaş sonuçları iyileştiriyoruz. Burada özel birşey yapmamamıza rağmen daha iyiydik. Buradaki sekizinci podyumumu elde ettim. Bu iyi bir şey”

“Ne yazık ki Sebastian yarışa başlayamadı. Sorunun ne olduğunu bilmiyorum. Çalışmaya devam etmek zorundayız” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: Kazanacak Kadar Hızlı Değildik” için 27 yanıt

  1. Her zaman söylerim Button ne kadar iyi pilotsa bu da o kadar kötü pilot Ralliden dönmemesi gerekirdi ama iyi oldu önce alonso sonra vettel yaklaşık 150 puan fark attılar buna

    1. Button hiç iyi bir pilot değilse o zaman Raikkonen de hiç kötü olmayan bir pilot mu oluyor şimdi? Saçma sapan yorumları bırakın da biraz izleyip öğrenin. Siz annenizin karnındayken adam Schumacher’le Montoya’yla epik mücadeleler veriyordu. Tek pit stopluk yakıtla pol alıyordu. 17’den kalkıp yarış kazanıyordu. Ne Vettel ile Alonso gibi “pist sınırlarını aştı” diye diye ağlıyordu ne de Button gibi tek sıkımlık bir şampiyon oldu. Mekanik arızalar olmasa şu an 3 şampiyonluğu vardı net (2003-2005-2007). Yaşlandı diyebilirsiniz, motivasyonu yok diyebilirsiniz. Bunu tartışırız. Ama yok Raikkonen şöyle kötüdür, yok falanca şöyle geçti böyle tokatladı filan bırakın bu işleri. Bunlar 2014’te F1 izlemeye başlamış çocukların laflarıdır.

  2. starda kayıp yarışta siliktin rai..

    vettel olmayınca sahibini kaybetmiş evcil canlılar gibi ortalıkta dolanıp durmaktasın

    bu gün hızlıydınız ama senden bir şey göremedik vettel de olsa hami podyumun dışında idi..

  3. kiminin startta yavaş kalması büyük olasılıkla kazaya karışmasına engel oldu, bu sefer yavaş start ona yaradı yoksa bottaş onu götürürdü ,vettel geçen senede bahreyn de batırdı bunu takımı biliyordu, komplo üretmiyorum nasılki alonso belçika da, vettel belçika ve bahreyn de yarış dışı kaldıysa, aynı olaylar oldu, bu kadar tesadüf olamaz ,ayrıca bazı arkadaşlarda belirtmiş her pit stop ta kimi 3.5 saniye kaybediyor, vettel olmayınca kimi tam gaz ve zaman kaybı olmadan yarıştı, sonuç bu, iyide oldu, keşke startı iyi olsaydı ama bence büyük ihtimal bottas ona çarpardı yada karambolun içinde kalırdı, hamilton şanslıydı ,aracı ile yarışa devam etti, ilerleyen yarışlarda ferrari yi görürüz, birde sıralamalarda kimi zorlasa ne olacak en fazla 3 olur gerek yok bunada lastik koruyor çünkü

  4. Rai ne zaman podyuma çıksa gül suyu geliyor 😀

  5. Ferrari Vettel de olsa bu yarışı kazanamazdı kendimizi kandırmayalım en kötü ihtimal startta ön sıraya geçip pit stoplara kadar anca dayanabilirdik Rosberg yine geçip giderdi çünkü bu pistte hızlı olan çok rahat geçebiliyor öndekini.

  6. ferrari vettel yolda kalana kadar kimi yi görmüyor nedense…vettel patladıktan sonra kimi ye yoğunlaşıyorlar… yani bütün planlar stratejiler vettel için yapılıyor. buda kimi nin gerçek performansını göstermesine engel oluyor. iki pilotu eşit idare etmek çokmu zor allah aşkına..mercedes kadar olamıyorlar ya.. üzülüyorum kimi için…

  7. Deniz Bora Ünal avatarı
    Deniz Bora Ünal

    Benim RAI ile ilgili şöyle bir görüşüm var eğer galibiyete oynamıyorsa yarışı pek umursamadan başladığı yerde bitiriyor

  8. RestofworLD avatarı

    Nerede o Ferrari raikkonenin aracını bilerek komplo yapıyo gbisinden konuşan arkadaslar.Ferrari’nın ayrım yapmadıgını görmüşsünüzdür umarım bu yarış.Vettel rai’den daha hızlı olduğu bilinen bi gerçek ona bi sözüm yok tabi.FORZA FERRARİ….

    1. Bence Ferrari bu sefer yanlış araca komplo kurdu. Bu beceriksizliği beklerim ben Ferrari’den açıkçası. 😉

      1. RestofworLD avatarı

        güzel düşünce aslınad 🙂

    2. Ya güzel kardeşlerim, burada Vettel ile ilgili birşey diyen birtane Kimi fani görüyormusunuz?Olmayan birşey hakkında konuşmanın bir realitesi varmı?Gerek yok kendinizi yormanıza sezon uzun Vettel de çok iyi bir pilot izleyelim iyi olan kazansın adaletli bir şekilde.

      Ferrari de herşeyin Kiminin başına gelmesini sadece şans ile açıklayamayız.Vettel bir şanssızlık yaşadı çok nadiren olan birşey, ama antrenmanda araç bir S.O.S vermişti büyük ihtimal teşhisi yanlış koydular yada koyamadılar.Tekrar daha büyük şekilde nüksetti..

  9. vettel yoksa ancak geçersin yoksa başka şansın yok
    vettel yolda kalmasa yarış vettelindi

  10. Bir güncellemelik fark var yarışta ama ne zamana gelir o güncelleme orası muamma.

    1. Deniz Bora Ünal avatarı
      Deniz Bora Ünal

      Güncelleme ispanyada gelecekmiş

      1. Hesapta Avustralya’da yeni burun geliyordu. Bahreyn’de de ön kanat. Bu tarz haberlere güvenim kalmadı artık. Bekleyip göreceğiz.

        1. RestofworLD avatarı

          Bence kanat olayını bilerek getirmediler. Tahminim ispanyada hem turbo hemde kanat guncellenır dusunulen sadece turbodan motor verımıde artacağı için 0.5 sn ön kaattandan da tahminim 0.2 fln kazanç sağlanır içimden bir ses asıl kapışmanın ispanyadan sonra olacağı yönünde.

  11. Unstoppable avatarı

    Kusura bakma kimi eger startin ardindan en kötü 3.sirada kalabilsen kazanacak hıza sahiptiniz neyse en azından dedigin gibi özel bir şey yapmadığınız halde bu sonuç fena sayılmaz

  12. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Güzel bir yarıştı kimi bu performansını umarım ilerleyen yarislarda da gösterirsin inşallah

  13. Vettel ortalama 0.3 saniye daha hizli kimiden. Kalmasaydi ve normal bir startla çok zorlardi. En azindan daha keyifli olurdu. Rai berbat start aldiği için çok zorlayamadi. O arada rosberg arayi acti gitti çünkü.

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      RAİ nin sıralama turları kötüdür hele ki VET e göre orada bile 0.3 sn fark yok. Yarışta öyle bir fark olması imkansız.

      1. ForzaFerrari avatarı

        Yarış hızında toplamda 10 sn önde bitirir Vettel Rai den o da Rosberg ile kapışması anlamına geliyo

      2. Gecen seneki yarislarin tamamina bak. İkisinin bitirdiği yarislarda (sorunsuz olanlarda) en az vettel 10 12 sn fark var.

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Doğru o farklar var ancak hepsinde VET daha önce pite giriyor en az 1 tur önce pite girse ve 3 pit yapsalar ortalama 3 er saniyeden sırf 9 saniye eder ki 1 tur değil genelde 3-4 tur RAİ yi beklettiklerini hatırlıyoruz hep telsizden isyan eden bir RAİ vardı. Böyle mikro ama önemli olayları da hesaba katalım.

          1. Yani yarista önde olani daha önce aliyorlar bunu mercedeste yapiyor o yüzden takimi suclyamam. Raikkonen genelde ilk bölümde geri düşünce öndekilerden ayni stratejiyi uygulamanin bir mantigi kalmiyor. Takimda farklı strateji uyguluyor. Bahreynde oluyordu az kalsin gecen sene mesela .

            1. Raikkonen F1 Team avatarı
              Raikkonen F1 Team

              1 tur geç girmesini anlıyoruz da lastikleri bitik halde tur attırmanın mantığını bir türlü çözemedik maalesef.

              1. Aslında onu da yazdi zaten ilk bölümde geride kaliyor farklı strateji için bekletiyorlar. Lastik avantajii alsin diye birkaç turliguna iyi bir tempo yakalarsa ters lastikle sin bölümde daha gizli olsun. Hem bunun SC si var falan. Bence Ferrari geri kalmasina rağmen sürekli raikkonen için farklı stratejiler üretiyor. Bence sorun yok ortada.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir