Pilotlar Avustralya GP'nin Kalmasını İstiyorlar

yazar:

kategori:

Formula 1 pilotları Avustralya GP’nin takvimde kalmasından yana olduklarını belirttiler. Formula 1 Patronu Bernie Ecclestone gece yarışı için anlaşılmaması halinde 2010’dan sonra anlaşmayı yenilemeyeceklerini söylemişti daha önce.

Ancak çoğunun ilk yarışına Avustralya’da çıktığı pilotlardan bazıları Albert Park yarışının geleceğinin sağlama alınmasını istediklerini belirtti.

Fisichella "Bu ülkeyi gerçekten seviyorum. Şehirde çok fantastik bir atmosfer var. Melbourne’de mükemmel anılarım var. 1996’da burada ilk yarışıma çıkmıştım, 2005’te ise kazandım."

"Burası benim için özel bir yer ve gelecekte yarışların devam etmesi iyi olur." dedi.

Formula 1’de yarışan tek Avustralyalı pilot Mark Webber de yarışın burada tutulması için herşeyin yapılması gerektiğini söyledi.

Webber "Avustralya GP 20. yılını dolduruyor ve bir çok tarih var burada. Bir çok tarihi an yaşandı ve mükemmel pilotlar buraya yarışmaya geldi. Bunu aklımızda bulundurmalıyız ve yarışa sarılmalıyız."

"Organizasyonu burada tutmak için sıkı çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Lojistik olarak Avrupa’dan buraya gelmek için uzun yol var ancak herkes buraya geldiğinde ve yerleştiğinde müthiş organizasyon oluyor."

"Burası hem güvenli bir şehir hem de kullanışlı çünkü gittiğimiz her şehir güvenli olmuyor, bu yüzden burada rahatlayıp eğlenebiliriz." dedi.

Heikki Kovalainen henüz geçen sene ilk yarışına katıldı ancak buradaki yarışa ısındığını söyledi.

Kovalainen "Benim için mükemmel bir yer. Finlandiya’dan gelip biraz güneş görüyorum. "

"Benim için yarışa nerede başladıkları önemli değil ancak burası mükemmel bir ülke ve Avustralya’da yarışın kalmasını umuyorum." dedi.


Yorumlar

  1. sedat kökdağ avatarı
    sedat kökdağ

    bence albert park gitsin…yerine avusturya yarışı yeniden takvime girsin. A1 RİNG de yarış izlemek çok büyük zevkti. hatta hatırladığım kadarıyla bir yarışı 240 kamera ile izlettirmişlerdi…süperdi

  2. Avustralya yarışları güzel olur. Çok severim. Takvimde Avustralya yarışı bulunmalı bence. Ya Albert Parkta kalmalı o da olmazsa Adeleide a geçmeli. Ama Albert Park herkes için iyi olur. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir