Avustralya GP 3. Antreman: BMW Pilotları İlk İki Sırada

yazar:

kategori:

Melbourne’deki Avustralya Grand Prix’i görülmedik bir son antreman seansına tanık oldu ve BMW-Sauber pilotları ilk iki sırayı aldılar.

Ne Ferrari ne de McLaren pilotlarından hiçbirinin ilk on içerisinde yeralamadığı üçüncü ve son antreman seansının en hızlı ismi 1:25.613’lik derecesiyle Robert Kubica oldu.

Ferrari pilotları Felipe Massa ve Kimi Raikkonen 11. ve 14. sırada yeralırlarken, Fernando Alonso Renault adına seansı üçüncü sırada bitirmeyi başardı.

McLaren pilotları ise ancak 12. ve 20. sıralarda kendilerine yer bulabildiler. Günün sonunda Lewis Hamilton takım arkadaşı Heikki Kovalainen’den 0.9 saniye daha iyi bir derece elde etti.

Pist üzerindeki hareketlilik erken başladı ve Timo Glock 15. virajda çim alanı ziyaret etti. Toyota pilotu favori pilotların ilk yirmi dakika pistte çıkmamaları üzerinde elde ettiği dereceyle zaman çizelgesinin en üs basamağında yeraldı.

Felipe Massa 1:27.707’lik derecesiyle en hızlı tur zamanını Glock’un elinden aldı. Fakat Ferrari pilotunun derecesinin ömrü çok uzun sürmedi ve iki dakika içerisinde en hızlı tur tam beş kez el değiştirdi.

Fernando Alonso 0.3 saniye farkla Massa’nın derecesini geliştirmeyi başardı. Ardından Renault pilotu Raikkonen tarafından geçildi (0.043sn). Son olarak Williams’tan Nico Rosberg 1:27.196’lık derecesiyle en hızlı turun sahibi oldu.

Fakat Alman pilotun yaptığı derecenin sadece birkaç saniye sonrasında Alonso dereceyi 0.029 saniye geliştirerek liderliği tekrar geri aldı.

McLaren piste çıktığında ön taraftaki mücadeleye ortak olamadı. Hamilton dördüncü sırayı almadan önceki ilk hızlı turunda birinci virajda çim alanı ziyaret etti.

Seansın bitimine yirmi dakika kala liderlik tekrar el değiştirdi ve Raikkonen liderlik koltuğunu Alonso’dan devraldı. Raikkonen, Renault pilotundan sadece 0.004 saniyelik bir farkla hızlı olmayı başardı. Dünya şampiyonu pilot çim alanı ziyaret eden son isim oldu fakat herhangi bir sorun yaşamadan devam etti.

Torro Rosso pilotu Sebastian Vettel bitime 12 dakika kala herkes için sürpriz sayılacak bir dereceye imza attı ve Raikkonnen dereesinden yarım saniye daha iyi bir tur attı. Dakikalar sonra bu kez de Force India’pilotu Giancarlo Fisichella 0.035 saniye daha iyi bir derece elde etti ve Raikkonen’i geride bıraktı. Fisichella yumuşak lastiklere attığı bu turun sonunda ikinci sırayı elde etti. Cuma gününün yıldızı Mark Webber, Red Bull ile üçüncü sırada yeraldı.

Beş dakika sonra ön kısımda Vettel’in derecesi Rosberg tarafından geliştirildi. Alman pilot elde ettiği 1:26.171’lik derecesiyle yaklaşık yarım saniye daha iyi bir süre elde etti.

Rosberg ve Red Bull’dan David Coulthard ikilisi seansı Alonso’nun arkasında tamamladılar.

Practice 3


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir