Hamilton: Üst Üste Beş Yarış Kazanması Umrumda Değil

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Nico Rosberg’in üst üste kazandığı beş yarışın kendisi adına birşey ifade etmediğini söyledi.

Geçen yılın son üç yarışını kazanan Rosberg, bu yıl gerçekleştirilen ilk iki yarışta da zafere ulaştı.

Hamilton “Son beş yarışı kazanmış olması umrumda değil”

“Bir sezonda arka arkaya beş yarış kazanırsanız o zaman iş farklı olur. Ama üç yarış başka bir sezonda iki yarış başka bir sezonda kazanırsanız bunun psikolojik anlamda bir etkisi olmaz”

“Bunun psikolojik bir oyun olduğu kesin. Bu bir savaş. Yaşım ve artan deneyimim sayesinde psikolojik olarak şimdiye kadar hiç olmadığım kadar sağlamım.”

“İlk iki yarışta genelde çok olumlu hissettim. İki pole aldım ve dahasın istiyorum. Herşey iyi gidiyor. Daha iyi olmaya çalışacağım”

“Kimse kaybetmeyi sevmez. Fabrikadaki çocuklarda öyle. Mühendislerde benim gibi harika işler çıkarttı. Hızlıydık ama kazanamadık. Hepimiz acı çekiyoruz. Ama önümüzde uzun bir yol var” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: Üst Üste Beş Yarış Kazanması Umrumda Değil” için 22 yanıt

  1. Keşke 3 araba yarıştırılsaydı vettel rosberg alonso mücadelesi izleseydik geri kalanlar çok sıradan kalıyor ama carlos sainz magnussen ve vandoorne kesinlikle şampiyonluk adaylarım gelecek için

  2. Bana sanki bu sene merso NR için daha çok çalışıp bi şampiyonluk da ona verecek gibi geliyor. Bi kaç yarış sonra Ham’da ağlamaya başlar. Ferrari’de tam performansa geçebilirse işi daha zor olacak.

  3. Kaybederse zaten mental güçsüzlükten kaybeder. Hız olarak Rosberg’den daha iyi olduğunu herkes biliyor. Birkaç yarış daha böyle giderse Massa’nın sidepodlarında alır soluğu yine.

  4. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Kalkış problemi kaltığı anda tekrar zirveye döner.

  5. Hamilton paniklemiş normal kariyerinde bu kadar aciz bu duruma düşmedi Alonsoyla bile mücadelesinde bu kadar çökmedi Geliyoruz .

    1. ooo bu arkadaş en son 2014te atıp tutuyordu sonra o sezon son yarıştan sonra yok olmuştu 2015te göremedik kendisini şimdi yeniden türemiş 😀

  6. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Yaş ve artan deneyim diyorsunda kaç yıldır start yapıyorsun iki yarıştır heyecan mı desem beceriksizlik mi desem ne desem kaldıramıyorsun ”ilk çelişki”

    Bir diğeride;
    Yarışı kazanması için illaki ilk virajı lider veya ikinci dönmesi gerekiyor hmm Vettele söylenenler üstüne düşündüğüm de büyük çelişki.

    1. 2. paragraf çok güzel olmuş abi ellerıne sağlık

    2. Araç hasarlı araç bu ilk neden. Diğeri de ben de yarışta düşündüm bu Hamilton’ın tarzı değil. Adam ne lastik ne araç ne vites kutusu ne motor takar zorlar. Yukarıda da dediği gibi işi çözmüş. Vettel kalmış zaten zorlayıpta aynı aracı süren takım arkadaşını 15 sn arkadan yakalamak için zorlamaya gerek yok. Yeni formula 1 maalesef böyle. İstikrar çok önemli aracı da korumak gerekli. Zaten Ferrari ve Mercedes pilotları aksilik olmadığı sürece ilk 4 te. Ancak bu 4 lüden biri sorun yaşarsa çok geri kalır. Örn: Gro 18 Kimi 18 Vet 15 puan da.

    3. nazmiduman34 avatarı

      Artık gerilerden gelip galibiyet alanları görmeyi beklememek lazım. Hamiltonun şu sözleri her şeyi özetliyor
      “Son yarışta Toro Rosso aracını geçemedim ancak geçemez değildim. Şöyle düşünün 100 dolarım vardı ve bunu 40 turda harcamam gerekiyordu. Orada 90 doları o aracı geçmek için harcasaydım, o zaman yarış sonunu göremezdim.

      İnsanlar bunu düşünmüyorlar, benim yarış sonuna kadar yarıştığımı görmek istiyorlar. Onlar benim terlememi ve harika manevralar yapmamı istiyorlar.”

      Lastikler artık eskisi gibi tekerlek tekerleğe mücadeleye dayanmıyorlar, o yüzden hamilton gibi mücadeleyi seven, agresif ve geçiş yeteneği olan bir pilot bile gerçek sürüşünü yapamıyor.

  7. Startları halletmesi lazım. 2 yarıştır takım arkadaşına geçiliyor.

  8. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Rosberg, ilk iki yarışı şansla kazandı. Hamilton ilk virajı ilk iki içinde döndüğü her yarış Rosberg’i çiğ çiğ yer.

    1. Alonsoda iki dünya şampiyonluğunu şansla kazandı senin düşünce yapına göre

  9. Yarış temposunda bir sorun yok.Pole’leri alıyor.Tek sıkıntın kalkışlar onu da çözeceksin, çözecekler illaki.

    1. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      İspanya yarışına kadar bu sorun sürer gibi geliyor bana kalkış sorunu. Ferrari kalkışlar da iyi ama dayanalıkları hala soru işareti…

    2. Sezonun heyecanı ve reyting için bi iki yarış daha böyle gider bence Dido. 2014teki gibi kovalayan lewis olunca daha izlenilebilir oluyor:) Gerçi Çinde kötü kalksa bile temastan kaçındığı sürece Rosberg’i haklar:)

      1. Aynen kovalayan Lewisi izlemek daha keyifli oluyor 🙂 Rosberg bu arada iyi morallensin demorilize olmasın ki bizimki hırs yapıp ekşın yapsın yarışlar da 😀

  10. Masterdragon2016 avatarı
    Masterdragon2016

    Millet bunların açıklamalarına kanıyor ya ben buna şaşırıyorum.
    Besbelli bir tiyatro oynanıyor şimdi Hamilton bu sezona önde başlasa kimse izlemezdi bu açık ve net zaten şampiyon belli denirdi.
    Şimdi olay nedir Bernie Mercedes ile toplantı yaptı ve şunu söyledi beyler size taviz verdik ama bu böyle gitmez F1 de izleyici ve reklam gelirlerimiz kayboluyor sizden ricam sahte bir savaş yaratmanız ve Rosbergi sezona hızlı şekilde başlatmanız.
    Bizim tilki güya Rosberg iyi başladı Hamiltonun façası bitti algısı yaratıp seyirciyi çekme peşinde.
    Yiyen varmı var bu sitedeki çoğu insan bu yemi yuttu birde seviniyor yarışlar iyi başladı diye.Ben olsam izlemem ki izlemiyorum zaten sonuç belli sadece karakterler geçici süre yer değiştirdi. Ferrarinin yanlarına yaklaşması falan filan yalan Hamilton geçen seneki tempoda sürse değişen bir şey olmaz yine Rosberg e 10 saniye Vettele 30 saniye takar gider.

    O yüzden Hamilton şunu söylüyor 5 yarış kazanması umrumda değil çünkü sezon sonu ipleri tekrardan ben alacağım.

    Yani Mercedes Rosbergi bilerek önde tutuyor biliyorki Hamilton zaten havada karada götürücek Rosbergi geçen sene çocuğu piste gömdü bu sene ne olduda değişti 🙂

    1. Ferrari’nin her yarışta motor patlatması da bu tiyatroya dahil mi?Dahilse yarışları izlemenin bir anlamı yok.

      1. Masterdragon2016 avatarı
        Masterdragon2016

        Aynen zaten olay belli oluyor bakın bu mesajı saklayın israr ediyorum.Avrupa sezonunda gerçekten Hamilton direk yükselişe geçicek ve yine aynı şey olucak sezon ortasına kadar ikiliyi sanki yakınmış veya Rosberg ultra pilot moduna geçmiş gibi göstericekler.

        Sonrası malum.

        Ferrariye gelince yaklaştığı cidden hikaye adamlar sıralama formatında 1.8 saniye fark atıyor insanmısın diyorsun baktığında adamlara.Sonra yarış temposu aniden normal seviyeye geliyor hatta yakın gibi oluyor ama ne hikmetse 2 yarıştada 10-15 saniye farkla alıyorlar.
        Hamilton bu rolünü bıraktığında 3.cü ile fark 25 saniye olucak neden denirse son 2 sezondur zaten Hamilton açık ara Rosberg ile olan farkı git gide açtı.Birinci ve ikinci oldukları her yarış max 15 saniye vardı.

        Hatta Hamilton geçen sene 1.ci sırada iken Rosberg ile Vettel 2.cilik için savaşıyordu sonra ne oldu Mercedes vanayı rosberg e bir açtı Hamiltonu ikinciliğe aldı ve Rosberg ikinciliği garantiledi.

        Yani olay bu kadar net iken bu seneyi niye şaşırarak izliyor insanlar anlamış değilim.
        2017 de kimi şampiyon yapıcaklar acaba adaylara sıra geldikçe oluyor bakalım 🙂

  11. nazmiduman34 avatarı

    Hamilton yeni arcı sevdi, sıralamalarda pole ‘leri alabiliyor, şu starlardaki sorunlarını halledip ilk virajları önde dönmeye başladığı zaman bu iş bitmiş demektir. Şu ilk iki yarışta ilk virajda bu kadar gerilere düşmeseydi yarışların birini mutlaka kazanırdı zaten. Adam artık ustalaştı, ne yapması gerektiğini öğrenmiş.

  12. gittikçe antipatikleşiyor bu da

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir