Steiner: Bugün Formula 1’de Yarışmanın Tek Yolu Bu

yazar:

kategori:

Guenther Steiner Haas’a yapılan eleştirilere cevap verdi.

Haas sezona rüya gibi bir başlangıç yapmış ve herkesi şaşırtmıştı.

Ancak başta Williams ve Ecclestone olmak üzere pek çok isim Haas’ın Ferrari ile yaptığı ortaklığı eleştiriyor.

Steiner “Düzenlemelerin her kelimesini tek tek okuduk ve mümkün olan herşeyi Ferrari’nin sağlayabileceğini gördük. Mühendislerimiz aracın tasarımıyla ilgilendi. Dallara ise monokok başta olmak üzere pek çok kısmı geliştirdi”

“Eğer bizim gibi küçük bir ekipseniz Formula 1’e başlamanın tek yolu bu. Son zamanlarda her şeyi tek başına yapanların ne durumda olduğunu unutmamalıyız. Onlar kısa sürede buradan gittiler” dedi.


Yorumlar

“Steiner: Bugün Formula 1’de Yarışmanın Tek Yolu Bu” için 16 yanıt

  1. Kalanına karışmam 🙂 “Mühendislerimiz aracın tasarımıyla ilgilendi. Dallara ise monokok başta olmak üzere pek çok kısmı geliştirdi” bu dediği şey F1 ve motorsporları için gayet de yeterlidir. Kaç zamandır bunu diyoruz zaten.

    Teknolojiymiş falan filan otomobilciler yapınca iyi yarışlarda yapınca mı kötü oluyor derim 🙂 VW audi perf., bugatti, lambo yu tek yerden hallediyor… Ferrari Maserati, Alfa’ı aynı şekilde tek yerden hallediyor yanlışsa kimsenin bunlara da prim yaptırmaması lazım o zaman.

    Haricen değerlendirme dışı bırakılan 3. , 4. araç olayı o daha mı iyi olacaktı direk ana üretici markaların clone araçları yada herşeyi hazır paketlerin 3rd parti satışı olsaydı haas’ın yaptığından daha mı hoş görünecekti ciddi risk gördüklerinden belki de ciddi ciddi değerlendirdi bu adamlar bunları öyle mikrofon önü konuşmayla kalmadı. Onlar küçüklerin batacaklarını bizden daha iyi biliyorlar ortamda dönen paraların hepsine vakıflar. Bile bile lades var belki de bilemeyiz. Bu gidişat ile 5 yıl daha zor dayanır bu takımlar. Hepi topu 8 araçla formula sezonu düzenleyebilirler mi sanıyoruz. İsteseler de istemeselerde tedbir almazlarsa haas’ın uyguladığı şeklin de önünü açmazlarsa olacakları biliyoruz.

  2. Adam açık ve net anlatmış gerçekleri. Beğenmiyorsanız kural koyuculara kızın bu adamlara değil. Elemanlar son derece profesyonel bir şekilde girdiler F1’e ve meyvelerini topluyorlar.

  3. Batuhan #JB17 avatarı
    Batuhan #JB17

    Kurallar açık ve net. Adamlar şuanki kuralları çok iyi okumuşlar ve neyi nereden tedarik edeceklerini çok iyi biliyorlar. 2017’de kurallar değişirse onu o zaman düşünürler, sonuçta bütçe belli ve ilerisi için fazla açılmak istemiyorlar.
    Ayrıca Manor da Williams’tan aero desteği alıyor ama iş Haas’a gelince wohohoho. Meyve veren ağaç taşlanır!

  4. ileride bir gün ferrari ile ters giderlerse ve ferrari desteğini keserse ne olacak o zaman, fırtına gibi gelip o şekilde ayrılacaklar mı. Hazırlık ve başlangıç yıllarında böyle devam etsinler ancak ilerleyen zamanlarda muhakkak kendileride birşeyler ortaya koymalılar. her ne kadar yaptıkları kurallara aykırı olmazsa da etik değil. Bence Haasta yapılan eleştirileri dikkatte alarak tutunduktan sonra kendi formullerini uygulama yoluna gidebilirler.

  5. Neden eleştiriliyor anlamıyorum. Kurallar sayesinde takımlar şampiyon oluyor artık. Fanatikliği bıraksın herkes. HAAS da bugün spora girip, bir şeyler başarmak isteyen ufak takımın yapabileceği en mantıklı hareketi yapmış. F1’i aptal salak kurallarla yontan yönetimin sonucudur HAAS gibi takımlar. Ben destekliyorum. Takım sayısı çok olsun.

  6. Ferrari&Haas avatarı

    Adamsiniz en iyisini yapıyorsunuz. Ferrari fanlari olarak yaninizdayiz.

    Sene sonunda williamsin önünde bitirin de iyice cildirsinlar

  7. Ferrari ne yapsa doğrudur.
    Ferrari’nin yaptıklarının doğru olmadığı durumda birinci madde uygulanır.

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Yanlış yağtığı bir şey mi var ? Herşey açık daha neyin davasını gütüyon.
      Sizin gibi motor kurallarını yazmadık gizli lastik testleri yapmadık.Avanttajımız gitmesin diye kurallar koydurmadık.

      1. Kuralları veto etme yetkisi olan Mercedes değil mi?Yani işinize gelmeyen kuralları veto edebiliyorsunuz.
        Rüşvetçi bunak diye nitelenen Bernie Mercedes aleyhinde bir şey söyleyince havada kapıyorsunuz.
        Motor kurallarında Mercedes motoru iki litre olur. Ferrari durmadan motor patlatır falan yazmıyor değil mi?Düz dört silindir motor Ferrari’nin karşı çıkması ve Mercedes’in ona destek vermesi ile V6’ya döndü.
        Yenilince hemen lastik testine sığınıyorsunuz.Whiting ile yazışılmış.Zaten ordan ortaya çıkıyor.Legalliği tartışılır.Ama Fia verebileceği cezayı verdi zaten.Adil mi değil mi tartışılır.Casusluk skandalı nedeniyle Mclaren’in derisini yüzmedikleri kaldı.Aynı şekilde Mclaren verilerini çalmaktan suçlu bulunan renoya ceza vermediler.Arabayı duvara çarptırınca bile kınama cezası verdiler.
        Avantajımız gitmesin diye konulduğu ileri sürelen kurallar seneye kalkıyor.Bakalım o zaman ne tür mazeretler ileri sürülecek. Renonun ki hazır bile.Bizim motor bölümünde o kadar adam çalışmıyor.O kadar bütçemiz yok vs.
        Her şeyin kurallara uygun olması doğru olduğu anlamına gelmez. Haas Mercedes’ten parça alıp bunu yapsaydı aynı şeyleri yazardım.Ki gidişat o yönde. Mercedes Manor için bunu sormuştu.Seneye dört beş üretici kalabilir.

  8. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Kimse sizi zorla F1’e sokmadı. Bu şartlar size fazla geliyorsa, o zaman hiç girmezdiniz F1’e, olur biterdi. Şimdi başarılı oluyorsunuz da ne oluyor, F1 taraftarlarının yarısı arkanızdan sövüyor işte. Bir Manor kadar değer görmüyorsunuz.

  9. Muammer UYAR avatarı

    Bu yaklaşım tarzlarıyla istatistiksel anlamda başarılı olacaklar.Görünen bu.Yalnız bu şekilde devam ederlerken F1 camiasından ne kadar saygı ve sempati kazanacaklar burası soru işareti.

  10. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Çıldıran çıldırsın kaçak göçek iş yapmıyoruz haas’a parça veriyoruz imkanlar dahilinde bizde onun karşılığında rüzgar tünelini vs. kullanıyoruz. Haas da akıllıca hareket edip bilmediği diyarlarda danışacak ve kendilerine yol gösterecek bir ekiple ortaklık kurdu.

  11. Belki tek yol bu olabilr ancak f1 bu degil olmamalida.
    Bu tarzla ancak uretici takimlarin piyonu deenme tahtasi olursunuz.

  12. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Bazıları anlamak istemiyorlar ama sıkıntı yok.
    Ferrari parça verir üstüne rüzgar tünelinizi kullanır oh mis alan memnun veren memnun.

  13. Kaç gündür anlatılan şeyi doğrulamış bay Steiner.
    Bile bile lades deyip batmayı göze almadıkları iyi olmuş.
    F1 amerikaya ihtiyacı var ve haasın başarısı buna kapı açabilir.
    Bu sene böyle devam.

  14. “Eğer bizim gibi küçük bir ekipseniz Formula 1’e başlamanın tek yolu bu. Son zamanlarda her şeyi tek başına yapanların ne durumda olduğun unutmamalıyız. Onlar kısa sürede buradan gittiler”

    Güzel söylüyor da bütün parçaları temin etmek ne kadar doğru ki ? Mutlaka kendi parçalarını tasarlamaları, üretmeleri lazım. O zaman ben de destek olurum bu ekibe. Ama şuan kazandıkları başarılar bana gerçekçi gelmiyor. Günü kurtarıyorlar yani.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir