Stewart: Alonso Gridin En İyisi

yazar:

kategori:

Jackie Stewart, Fernando Alonso’ya destek verdi.

Alonso kaburgasındaki çatlak nedeniyle Bahreyn’de yarışamazken yerine yarışan Vandoorne harika bir hafta sonu geçirdi ve ilk puanını aldı.

İspanyol pilotun emekli olacağı yönünde söylentiler var ancak Alonso bunu her defasında yalanlıyor.

Efsane F1 pilotu Stewart “”Herbert’in söylediklerini okudum. Alonso’nun yeniden yarışmaması gerektiğini söylüyor. Ama ben buna katılmıyorum, bunu kabul etmiyorum”

“Umarım Çin GP’sinde döner. Bir ya da iki yarış kaybetmek onun için önemli değil ama takım için önemli”

“Alonso griddeki en iyi sürücülerden birisi hatta en iyisi. Zihinsel açıdan büyük bir güç. Her zaman kazanmak için yarışıyor. O komple bir pilot” dedi.


Yorumlar

“Stewart: Alonso Gridin En İyisi” için 53 yanıt

  1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Hepiniz neyin davasındasınız ya 🙂 Kim neyi en iyi görmek istiyorsa görsün.

    Kendi düşüncem şuan Alonso en iyi pilot felan değil.

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Diğer arkadaşların fikirlerine saygı duyuyorum.Evet şampiyon olduğu yıllar iyiydi.Ama Ferrari kariyerinde onun yerine Hamilton veya Vettel olsaydı en az onun kadar başarılı olabilirdi.O yüzden tamamen bu fikirler 5 – 6 yıldır ”Bürokrasi” sonucu üzgünüm.

    1. Ben buradayım merak etmeyin.Bakın yıllardır F1 izlerim, 27 yaşındayım yaklaşık 98 99 yılından beri takip ediyorum, 2002 den beri düzenli izliyorum.F1’de herşey biranda değişir, insanların düşünceleri, söylemleri bunlara fazla takılmamak lazım.Önemli olan icraatler somut deliller.Yok o bunu demiş, öbürü başka birşey demiş mahalle bayanları gibi bunları tartışmayalım.

      Alonso iyi pilottur, bir şampiyondur, saygıyı hakediyor, sonuçta bir şampiyon.Ancak Alonso hiçbir zaman asla ve asla en iyiler arasında olamaz.İnsanlar da böyle bir algı yaratılması tamamen politikaların sonucu.Bu adamın akıl hocası Britore gibi bir Lağım çukuru varın siz düşünün içindeki maddeleri..

      Hani Wolff diyor ya F1’in %90 politika diye, işte Alonso’nun da %90 politikadan ibaret.Politikalarını işletemeyeceği takımda başarılı OLAMAZ.Yeteneği hızı değil, kendini hızlı göstermek için izlediği-ürettiği politikalar.Geçen sene de bunu somut bir şekilde gördük, bu senede görmeye devam edeceğiz…

      1. Politika bürokrasi falan değil dostum yetenek bu. Otoriteler ve pilotlar bunu söylüyor. Ekranın karşısından atıp tutmakla olmaz yani o işler. Saçma komplo teorileri üretmeye gerek yok. Gerçeklerle yüzleşmek lazım. Schumacher’den sonra bu jenerasyondaki en yetenekli pilot Alonso. O bırakana kadarda o kalacak gibi görünüyor. Belki sonrasında Vettel gelir ama onun da kanıtlaması gereken çok şey var daha bir fırın ekmek yemesi lazım.

        1. İnsanların dediklerini bu kadar kaale aliyorsan işine geldiği gibi değil objektif değerlendireceksin, bak senin için haberim var.Bizzat kendi ağzından seni yalanlıyor..

          http://www.trf1.net/formula1_haberler/144989-alonso-en-yetenekli-pilot-degilim-ama-cok-calisiyorum.html

          1. Demek ki bu onun alçak gönüllü olduğunu gösteriyor. Ayrıca başkalarının kendisi hakkında düşündükleri daha önemli. bu kişiler önemli insanlar, sıradan insanlar değil. Jackie Stewert, Niki Lauda, Hamilton, Massa, Coulthard ve sayamadığım bir sürü isim. Bu sitedeki herhangi birinin fikrinden çok daha önemli çok daha gerçekçi fikirler yani. Bir değil iki değil çoğu kişi böyle düşünüyorsa ben o düşüncelere saygı duyarım.

            1. yeter vurmayın adam öldü 🙂

  2. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Günmüzde yarışan F1 pilotlarının bana göre sıralaması:
    Alonso = Vettel = Hamilton >Rosberg > Kimi >Button > Riccardo >Massa

  3. Alonso en iyisi bu gerçek 2012de aracı taşıdı 2014te raikkoneni paramparça etti 2010da ferrari yüzünden son yarış şampiyonluğu kaçırdı 2007de ikinci pilotluğa itilirken bile tam anlamıyla yenilmedi gerçekten harika pilot prost ve senna kalitesinde

  4. Olay şuna benziyor 50 bin TL bütçeniz var hangi aracı alırsınız ? Polo, Fiesta, i20, Fabia, Clio…. F1 de şampiyon olmuş pilotların hepsi iyi pilottur hepsinin birbirinden üstün olan özellikleri muhakkak olacak. Biri tek tur da biri yarış temposunda biri sosyal ilişkilerinde takım içindeki durumunda vs diye gider. Alonso da Hamilton da Vettel kafaya oynuyorsa Kimi ve Button bunların bir tık altındadır bu bir gerçek. Bu sporda populer olmakta önemli ben sansasyon yaratmadan popularite elde etmiş şampiyon pilot görmedim bu ilk üç isimin muhakkat bir vukuatı var biraz sakin sessiz kalanlar ise polüler olmayan şampiyonlar. Kısacası takım ihtiyacı olan pilota yoğunlaşıyor şimdi Mercedes Hamilton olmasada şampiyon olurdu ama maksat Hamiltonun popularitesini kullanıp taraftar çekmekti Rosberg her türlü bu şampiyon pilotları geçip şampiyon olur bu araçla. Ferrarinin yeni bir havaya ihtiyacı vardı ve Vetteli aldı Mclaren Honda Alonso yu adını kullanmak için aldı bu böyledir komple momple hikaye araç iyi olucak arkadaş birazda tipin yerinde olucak yoksa şampiyon olamazsın bu sporda.

    1. E hiçbiri 🙂 Z3 yada e46 ci yani düdükleri değil gerçek şampiyonları 😀

  5. Nedense eşit şartlarda yarıştığı hiçbir takımda bu en iyi Alonso’yu göremiyoruz.Bence Alonso’dan olsa olsa en iyi 1. pilot olur.

    Hayır hala bunu diyenler var, gerçekçi olalım bu adam Hamilton’u ilk senesinde yenememiş, yani Hamilton’un tıfıl zamanlarında, çaylak hatalarına rağmen yenememiş bir pilot.Ferrari kariyerini ele alamayız, her zaman derim bir pilotun kıstas yeri asla Ferrari değildir.Nitekim de Ferrari dışına çıkan 1.pilotların gerçek durumlarını görüyoruz.

    Şuan Hamilton ile aynı takımda olsa yine yenilir.Ben bir tane komple pilot bilirim oda Michael Schumacher.Sıralaması Hamilton gibi, yarış hızı Kimi gibi, hırsı Alonso gibi, takımı motive etmesi ve aracı geliştirmesi kendi gibi işte bunların hepsini topladığınız zaman anca bir tane Michael Schumacher yapıyor.Alonso’yu da en iyi pilot listesine koyanlara gülüyorum 😀

    1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      Yav kardes Allahini seversen sen yorum yapma su Alonso haberlerine.

      1. Alonso her zaman Kimi’den daha iyi olmuştur. Bu da onun ağırına gidiyor sürekli eleştirmeye çalışıyor Alonso’yu ama nafile. İstediği kadar gömmeye çalışsın pek dikkate almamak lazım böyle kişileri. Önemli insanlar, istatistikler ve tablolar kimin daha iyi olduğunu ortaya koymuş. Ben Kimi Schumi kapışmalarından çok Alonso Schumi kapışmalarını hatırlıyorum. Bu da bu tarz kişileri tabiri caizse çıldırtıyor 🙂

        1. Ben okumuyorum yorumlarini sizde oyle yapin :))

        2. Alın size büyük yetenek Alonso,

          https://www.youtube.com/watch?v=dZrCVbU6pWQ

          55 sn’de büyük yetenek Alonso kendini işaret ederek işte bu şikenin sahibi benim der gibi kendini işaret ediyor.Gerçi haberi yokmuş yersen…

          1. Yaw sen niye bu kadar içerlendin 🙂 Ben Alonso Kimi’den daha iyi bir pilot diyorum bunu destekleyecek kanıtlarımız da var. Sen çıkmış Nelson Piquet Jr. kazasını falan atıyorsun. Allah akıl sağlığı nasip etsin ne diyim 😀 Çok kafa yorma bu işlere olduğu gibi kabul et pilotunu.

    2. Schumacherrari avatarı
      Schumacherrari

      alonso genel olarak baktığımızda kendi takım arkadaşlarına üstünlük sağlamış trulli, fisichella, massa, minardideki takım arkadaşı adını bilmiyorum ve raikkonene. hamilton ve buttona ise kaybetmiş , hamilton o zaman çaylak ve tecrübesiz olmasına rağmen yani hamilton alonsodan daha iyi diyebiliriz aynı araçta alonsodan daha hızlıydı ve şampiyonluğu hamilton kaçırdı.alonsonun ilk 10 a girmesinin bana kalırsa tek nedeni 2006 yılında schumachere karşı aldığı şampiyonluk. aşağıda bir arkadaş paylaşmış the greatest drivers top 40 bu linkte alonso 9.olarak gözüküyor.

  6. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Şöyle bir durum var. Benim taraftarı olarak Alonso hakkında kişisel görüşüm de benzer olduğu halde taraftar gözüyle baktığımı düşünüp araç farklarından dolayı da bu düşüncemin büyük ihtimal yanlış olabileceğini her zaman düşünmüşümdür. Fakat Jackie Stewart diyorsa işler değişir. Stewart, “ev telefonu fabrikası aç akıllı telefonun modası geçti” dese hiç düşünmem tüm mal varlığımı yatırırım.

  7. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Eğri oturalım ama doğru konuşalım.2012 deki performansı kesinlikle zirve idi.ben de geçen seneye kadar en iyisi olduğunu düşünüyordum ama yaş yavaş yavaş kemale eriyor ama bence hala vettel ve hami ile rahat kapışır altındaki araba iyi olsa.kimiyi başka bir yere koyuyorum çünkü yaşı neredeyse 37.Bir makalede sporcuların fiziksel performanslarının 28-32 yaşları arasında tepe noktasına ulaştığını okumuştum.doğal olarak kiminin saydığım üçlü ile kapışabilmesine bir yerde fiziksel performansı izin vermiyor zihinsel olarak çok iyi durumda olsa bile.Açıkçası alo son demlerinde zaten f1 in gidişatı da vettel-hami savaşlarının önünü açıyor gibi önümüzdeki 4 belki 5 sene içinde.

  8. Alonso> Vettel >Rosberg>Ryiccardio>Hamilton>Massa

  9. Alonso nun en iyi olduğu fikrine katılabilirim kendisini bende çok severim, Ferrari ye başarıyla hizmet etmiş renk katmış bir pilottur. Ancak ona en yakın pilotun Lewis olduğu fikrine maalesef katılmıyorum. Alonso nun Ferrari ile kaçırdığı şampiyonluklar bile daha değerlidir şu son 2 şampiyonluktan. Ne ara algınız değişti anlamıyorum ama şampiyonluk için mücadele bile etmedi nasıl Alonso dan sonra en iyi pilot? Emin olun şampiyonluk kokan bir araç kullansaydı son 2 yılda burada belkide kimi raikkonen i konuşuyor olurduk.

    1. Dogru noktaya parmak basmissin.Ham’in son 2 sampiyonlugu sampiyonluk olamaz.sadece kagit uzerinde.Pistte tek basina kendiyle yarisan adamdi resmen tabii bunda toto wolf’un de katkisi buyuk.Rosberg’i de biraz onlar geri de biraktirmadilar degil,tipki 2007’de mclaren’in vatandasi olan Hamilton’a yaptigi gibi.Kimi suan mercedes’te olsa eminim ki Ham’den cok daha iyi puanlar cikarir ama suanki gibi adil olurlarsa! Hamilton’da konsantrasyon eksikligi var,Kimi’de boyle birsey yok. Adamin umrunda degil. Anlik yasiyor bu da onun icin buyuk avantaj.Ama bu sene Hic kimsenin beklemedigi rosberg onun hakkindab gelecektir.kisacasi Hamilton desteksiz yarisamayan bir pilot.

  10. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Bence şu an en iyi olarak Fernando’nun yerine koyabileceğimiz tek pilot Lewis. Onun dışındaki pilotların, ilerleyen dönemlerde dahi Fernando’nun standartlarına çıkabileceğini düşünmüyorum.

  11. Alonso’ya laf demem zaten. Pilotluğuna laf diyecek kadar “klavye mastürbatörü” değilim. Komple bir pilot lafına da katılıyorum. Pist üstünde savaşır bu adam. Ben pilotluğunu bilirim ve ona göre konuşurum. Karakteri, davranışları falan umrumda değil. Ailesi, arkadaşları düşünsün bunu.

    1. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      Lewis 17, Kimi 22, Vettel’de 26.sırada.

      1. Orada ilginç bir detay daha var. Her pilotun altında sizce sırası daha mı yukarı daha mı aşağı olmalı diye soruyor? Sonuçlar şöyle (parantez içindeki ilk sayı, sırası daha ileride olmalı diyenlerin yüzdesi, diğer sayı da sırası daha geride olmalı diyenlerin yüzdesi);

        30. Button (44-54)
        26. Vettel (62-38)
        24. Hunt (71-29)
        22. Raikkonen (75-25)
        17. Hamilton (32-68)
        9. Alonso (60-40)
        7. Lauda (70-30)
        4. Prost (62-38)
        2. Schumacher (48-52)
        1. Senna (74-26)

        Özet geçmek gerekirse insanlar Schumacher ve Senna’nın ilk 2 olduğuna hem fikir. Vettel, Alonso ve Prost’un sırasıyla 26, 9 ve 4’ten biraz daha yukarıda olmasını isterlerken Hunt, Raikkonen ve Lauda gibi pilotların sırasıyla 24, 22 ve 7’den çok daha yukarıda olmaları gerektiğini düşünüyorlar. İnsanlar Hamilton’ın ise 17’den daha geride olması gerektiğini düşünürlerken Button’ı da 30’un biraz daha dışında görüyorlar. Tüm bunlara göre (pilotların sıraları ve daha ileri-geri olmalı diyenlerin yüzdeleri) tahmini olarak bu pilotlardan birkaç grup yaparsak şöyle bir şey mantıklı olabilir;
        1. Grup: Schumacher, Senna, Prost (ilk 3)
        2. Grup: Lauda (ilk 5)
        3. Grup: Alonso, Raikkonen (ilk 10)
        4. Grup: Hunt (ilk 15)
        5. Grup: Vettel (ilk 20)
        6. Grup: Hamilton (ilk 25)

        X. Grup: Button (ilk 35)

        Bu benim kişisel fikrim değil, insanların oylarına göre yaptığım tahmini sıra. Bence Vettel ve Hamilton daha ileride, Lauda ise daha geride olmalı (benim yaptığım tahmini sıralamalara göre, sitenin kendi sıralamalarına göre değil). @M1CHAEL senin de fikrini almak isterim. 😉

        1. Alonso.ElNano avatarı
          Alonso.ElNano

          Herkes günümüz pilotlarının hangi sırada olduğunu direk öğrensin diye ben, yukarıda sıralamayı paylaştım. Ama tam olarak senin gibi düşünmesem de yine de senin fikir ve düşüncelerine saygı duyuyorum. 🙂

        2. Çekmeyin beni böyle kısır tartışmalara 🙂 Bak özellikle böyle haber altı tartışmalarda yorumum yok diyeceğim varsa da der kaçarım uğraşmam 🙂 yaş kemale eriyor artık.
          Benim görüşüm az çok belli pek de değişecek gibi değil hani Fernando hakkında da bellidir 🙂
          Zor bu işler orta yol bulmakta zor. Kıssadan; onlar 1. grupsa jimleri fancioları nereye sokacağız.
          Niki 2. groupsa hani nerede yanında kiler. Artı o 2. groupsa fernando, kimiye 3. grubu galaksi ötesinde veririm anca arada bir sürü olağanüstü adamlar bunlara gelinceye kadar. Kimi 3 ise Hunt nasıl 4 oluyor Sebastian nasıl 5 oluyor. Hunt 4 ise Kimi 3 ise Lewis’e 6 demek zaten ayıp olur.
          🙂 yani karmaşa…
          Velhasıl değmez fernando için o kadar karmaşaya mevcut gridin en dolusudur doğrudur (kimi pilotlar yaş aldıkça devleşir (zirvedeki kimi asıllar yaş aldıkça geriler)) ama herşeyi max’a yakın olan şuan zaten kimse yok tarihi dizsende ilk 10’a zor girer sürüyle acayip adam var.

          1. Başkan sen uzun zamandır sporun içindesin diye fikrini almak istedim. Ben sadece insanların görüşlerini derledim. İnsanlar böyle görüyor demekki. Raikkonen’i Hunt’tan üstün tutuyorlar, Hamilton’ı filan ise geride görüyorlar.

            1. Eyvallah. O anketlerde geneli ifade etmeyebilir mesela ben katıldığımı pek hatırlamıyorum.
              Ben katılsamda katılmasam da bir süredir bu en iyi konularına pek takmıyorum sadece epey zaman önce kimin çok taraftarı var meselesine takmıştım orada da yanıldığımı gördüm bana kapak oldu yetti.:)
              O durumların biraz da pilotun görülüp görülmemesi ile alakalı olduğunu düşünürüm ömrümüz geçti ama totale bakınca çok az kişiyi gördük nesil itibariyle görmüşüz öyle olunca bazıları belki fazla yüceltilir bazıların hakkı tam karşılanamaz. Misal çok kere Senna, Prost hakkında fikir beyan edince genele uygun, kabul edilebilir kaçmıyordu (insanlar görsel ve havadisler, kendilerine sunulan, edinebildikleri üzerinden yaklaşır) eh bizde çocukluk haliyle ucundan gördük sonuçta ne kadar realite olabilir ki. İnş. anlatabilmişimdir. Birde zaman içerisinde ilerlemesiyle eskiyi şimdinin halinden daha çetin, başarılı ve kıymetli görüyorum, görmeye başlama seviyesi arttı.
              Bugün herşey daha kolay misal Schumacher 70-80 ‘lerde yarışsaydı o kadar puan toplamasına imkan yok. Eh öyle olunca şimdinin çoğu yetenek görülen pilotunun da onun gibi vakitlerde alalade kalabileceğini düşünmeye başlarım. Velhasıl 50 lerde uzaya çıkmakla, şimdilerde çıkmak arasında fark var. 60 larda atmosferden atlamakla şimdilerde atlamak arasında fark var. 70’lerde 1000hp bariyerini aşmakla şimdilerde aşmak arasında fark var. 70 lerde 800 km/h bariyerini aşmakla şimdilerde 900 km/h bariyerini aşmak arasında da fark var. 1900’lerde genele göre otomobil üretmek arasında nasıl fark varsa 50-60 larda yarışmak arasında da fark var. Eskilerde Pele olmak ile şimdilerde Ronaldo olmak arasında da fark var. Eskilerde spartaküs olabilmekle şimdilerde olamamak arasında da fark var 😀
              Velhasıl Hunt’ı izleyemedim ama sıralı puan ver deseler idol kişilik haliyle pek benzemese bile Kimi’e 10 vereceksem Hunt’a 5 veremem hani aralarında öyle istatistiğe de vuran öyle onu karşılayacak fark yok. Mansell’e çok verirken Lewis’e de ucundan veriyor olmazdım hani.
              Mesela Fernando ve Lewis’in yetenekleri dışında başka handikapları var daha iyi olmalarını engelleyen biri sezonu tam olarak yönetemiyor diğeri günü tam olarak yönetemiyor. Belki bunları daha iyi yapıp da hızını daha iyiymiş gibi gösterenlerde vardır. Belki de pek istatistik yapma imkanı yakalayamayan Gill tarihin en hızlısıdır nerden bileceğiz.
              öyle işte 🙂 İnsanlar görür ama kimi zaman gördüler diye de o mesele öyle olmaz. Çokca yanılabiliyoruz.

        3. Alonsomania avatarı

          ben bu istatistiklerden insanların Schumi nin 2. liği hak etmediğini düşündüğünü yorumlarım. yüzde 52 çoğunluktur.

          (Senna Schumi ikilisi favorimdir, kesinlikle ilk 2 deler benim gözümde ama bu yazıdan senin dediğin çıkmıyor bana göre)

          1. %52 çoğunluk %48 azınlıksa ben sana ne desem boş kardeş. Sen %50’ye %50 bulmayı bekliyorsun herhalde.

    2. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Tam emin değilim ama bu sıralama her yıl oylama ile falan güncelleniyordu galiba çünkü vettel 30 larda idi sanki öyle hatırlıyorum.yani vettel ferrari ile şampiyon olur veya hami kazanmaya devam eder alo yerinde sayarsa (ki mclarenin şimdiki durumu bunu gösteriyor) vettel ve hami ileri gidebilir.

      1. Alonso.ElNano avatarı
        Alonso.ElNano

        Bu oylama ne zaman yapıldı bilmiyorum ama bir kaç yıldan bu yana bu sıralama sabit. Hiç değişmedi.

  12. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Facebook’tan yorum atan imam hatipli kardeş noktayı koymuş beyler. Dağılabilirsiniz.

    1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      Hahahah 😀 😀

  13. Tüm zamanların en iyi pilotlar listemde ilk 10 a giren aktif yarışan tek pilot. Ama geçen seneki performansını buna dahil etmem.

  14. Kesinlikle tüm zamanların en iyi 10-15 pilotundan biridir.

    1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      Daha da daraltalım en iyi 5.

      1. RestofworLD avatarı

        onuda daralt en iyiside olsun bitsin :D(şaka tabikide komedyen arkadaşa destek oluyom 🙂 )

        1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
          14Sulonso [MP4-31H]

          Sahi sen şu McLaren Q2’ye kalamaz, puan bile alamaz diyen arkadaş değil miydin? Bence o yazdığın daha komikti. Bu şaka olmamış 🙂

          1. RestofworLD avatarı

            evet dogru oydum inkar yok bizde yazdıgımızın arkasındayız.

      2. Senna, Schumi, Prost, Fangio, Lauda falan varken zor ya. Ama ilk 10’a çok rahat girer.

        1. Schumacherrari avatarı
          Schumacherrari

          ilk 10 bile aslında zor alonso için. schumi fangio senna prost jim clark lauda ascari stewart jack brabham mansell veya nelson piquet gibi pilotlar varken alonso ilk 10 içinde yer almaz bence. ama kesinlikle ilk 15 içinde yer alır.

          1. Yukarıda bir link var o sıralama doğru bence. 8. 9. sıra uygun olur. Yanlış takımlarda dolaşmasaydı zamanında Red Bull’un teklifini değerlendirseydi 6 şampiyonluğu vardı şimdi.

            1. Schumacherrari avatarı
              Schumacherrari

              2006 yılında alonsonun schumachere karşı aldığı şampiyonluk alonsoyu efsaneler arasına soktu bir anlamda yoksa giremezdi o listeye.

              1. Aynen zaten F1’in en güzel zamanlarıydı.

  15. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    “Gridin en iyisi” kesinlikle öyle…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir