Ferrari İçin Tehlike Çanları Çalıyor

yazar:

kategori:

İlk iki yarışta iki kez yolda kalan Ferrari için tehlike çanları çalıyor.

Kimi Raikkonen Avustralya’da turbo sorunu ile yolda kalırken, Vettel Bahreyn’de enjeksiyon sorunu ile yolda kaldı.

Globo’ya konuşan Stewart “Eğer Mercedes’e yaklaşmak istiyorsanız denemek zorundasınız. Performansınızı arttırmak içi bazen risk alırsınız ve bu dayanıklılık sorunlarına yol açar. Formula 1 böyledir” dedi.

İtalyan Tuttosport Ferrari için tehlike çanlarının çaldığını yazdı. Gazeteye göre Arrivabene’nin isteğiyle beraber takım sorunları çözebilmek adına cumartesi ve pazar günleri de çalışacak.

Ancak Montezemolo Ferrari’nin durumundan endişelenmiyor.

Luca di Montezemolo “Sekizinci çizgide hiç motor sorunu yaşamamaktansa ikinci çizgide olup motor sorun uyaşamak daha iyi. Michael Schumacher 1996 yılında Magny Cours’da formasyon turu esnasında motor patlattı ama Spa ve Monza’da kazandı” dedi.

Bahreyn’de yaşanan sorunun enjeksiyondan kaynaklandığını yaza Leo Turrini “Maranello durumu düzeltebileceğine inanıyor.” ifadelerini kullandı.


Yorumlar

“Ferrari İçin Tehlike Çanları Çalıyor” için 12 yanıt

  1. Bana biraz tatava yapılıyor gibi geliyor. 2 yarış sonra motor sorunları düzelir, hız baki kalır. Dayanıklı olup yavaş olmaktansa dayanıksız olup hızlı olmak daha iyidir. Ferrari belki de cidden dayanıklılık sorunlarından ötürü motoru tam kapasite çalıştırmıyordur. Bekleyip göreceğiz.

  2. cgdsny_Ferr avatarı

    Merco’lar neden bu kadar fazla yol giderek test yapıyor bir türlü anlamıyorum? 🙂

    1. Mercedes motoru geçen yıl üç kez patladı.Bir motoru en az dört yarış kullanmanız gerekiyor.O nedenle güç ve hız kadar dayanıklılıkta önemli.Bundan emin olmak için o kadar turladılar.

  3. Enriqopalazio avatarı
    Enriqopalazio

    diğer sitenin forumunda t-dvl’nin söylediği gibi ferrari bu sene aracın arka kısmını daraltıp mclarenin 0 beden konseptine yakın bir tasarım yaptı. muhtemelen aracının soğutma avantajını kullanmak istedi ama honda’nın yaşadığı sorunlara benzer şeylere yol açtı bu durum. şimdiden geçmiş olsun bence.

    1. Ferrari’nin Bahreyn’de yaşadığı problemin temel nedeninin içten yanmalı motordaki enjektörlerden birisinin hasar almış olması ve bu hasarın temel nedeninin de ilk defa Bahreyn’de denenmiş olan agresif sıralama turu modu olduğu söyleniyor.Bu mod ile beraber 0.45 saniye kazandıkları söyleniyor.

      Bu agresif mod,enjektörlerden birisine hasar vermiş ve HCCI modelinin tam verim ile çalışmasını engelleyip en sonunda da iflas etmiş.Bu agresif mod Sauber ve Haas’da olmadığı için sorun yaşamadıkları tahmin ediliyor.

      Yani aracın arka tarafını dar tasarlamak ile pek bağlantısı yok gibi,kaldı ki Ferrari aracının soğutma sistemini incelersek her iki sidepodda 2 şer soğutucu,1 tane şaside,1 tane de turbonun üstüde toplam 6 soğutucu olduğunu görebiliriz.

  4. RestofworLD avatarı

    Güncelleme dien arkadaşlara kon bulundu bunu çevirebilme imkanı varsa adminlerin güzel bir haber olabilir http://www.formula1.com/content/fom-website/en/latest/technical/2016/4/analysis—ferraris-rear-diffuser-evolution.html

  5. Ferrari bu yıl olmasa bile gelecek yıl şampiyonluk için favorilerden biri olacaktır. Her 4 yılı bir takım domine eder değişen kurallarla ve vettelin etkisiyle önümüzdeki 3 yıl vettelin olacak 8. şampiyonluğunu kazandığı an gene ferrari duraklama yıllarına döner

  6. Sezon sonunda da gümüşleri patlatacağız. In Ferrari We Believe.

    1. Bence parlatacaksınız.
      🙂

      1. No no no no. Parlayan tek yıldız Ferrari’dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir