Renault ve Mercedes Yeni Difüzörü Hazırladı

yazar:

kategori:

Takımlar egzozdan çıkan havanın difüzör yoluyla dışarı atılmasının avantaj kazandırdığını fark etmesinin ardından son haftalarda bu konuda çalışmaya başlamışlardı.

Red Bull Racing ise bu sistemi kış testlerinden bu yana otomobilinde kullanıyor. Ferrari de geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdiğ medya gününde Fiorano’da sistemi ilk kez denedi ve bu hafta sonu kullanmaya hazırlanıyor.

Autosport‘un haberine göre Renault ve Mercedes GP takımları da Valensiya hafta sonunda sistemi kullanamak için hazırladı. Ancak tüm hafta sonu kullanmak yerine sadece cuma günü test amaçlı sistemi kullanabilecekleri düşünülüyor.

McLaren ve Williams takımları da aynı sistemi Britanya Grand Prix’sinde hazır etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtmişti.


Yorumlar

  1. erhan aydın avatarı

    hani denir ya "her yarış için enaz 0.3 sn araç geliştirilmeli".şimdi bu egsoz sistemiyle 0.5 sn gelişim bekleniyor beklenmesine ama bu arada rakiplerinizde 0.3 sn gelişirse çok da gelişmiş olmazsınız.çünkü şu an sadece egsoz sistemine odaklanmak diğer yönleri geliştirememk demek değilmi?ama teni araç öncekine göre gelişime daha çabuk yanıtveriyorsa işte bu enbüyük gelişim olur.

  2. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    RedBull'un acilen daha iyi fikirler üretip hızlanmaları gerek diğer takımlar farkı kapattı diyebiliriz.Mclaren zaten kapatmıştı.şimdi Ferrari,Renault,Mercedes geliyor ve diğer takımlarda gelecek.Adrian Newey, Christian Horner da bunları düşünüyodur bence.yeniliklerle gelmeliler Valencia'ya.

  3. Ahmet  Çelik avatarı

    Red bull şu an uzatmaları oynuyor.eğer diğer takımlar egzozu kopyalarsa(başarılı bir şekilde) red bull avantalını kaybedicektir.red bull onlar egzoz ile oyalanırken yeni bir şeyle bulması lazım.şu an üzerlerinde ciddi bir baskı var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir