Coulthard: Alonso Daha Fazlasını Hakediyor

yazar:

kategori:

David Coulthard, Fernando Alonso’nun daha fazla başarı hakettiğini söyledi.

İspanyol pilot, F1 tarihinin en iyi pilotları arasında gösterilse de genelde yanlış zamanda yanlış takımda oluyor. Bunun son örneği McLaren.

Coulthard “Kazansın ya da kazanmasınFernando Formula 1 tarihinin en iyi sürücülerinden birisi. Aracı hızlı olmasa bile her zaman yeteneklerini göstereceğini biliyorsunuz”

“Takım yeterince rekabetçi olsaydı Fernando yeniden şampiyon olabilirdi. Onu daha fazla şampiyonluk kazanırken görmek istiyorum. Daha fazla başarıyı hakediyor ama hayat böyledir. Her zaman hakettiğinizi alamazsınız. Alonso üst düzeyde sürüyor ama aracı buna izin vermiyor”

“McLaren’in bu yıl podyum göreceğinden şüpheliyim. Takım önemli bir gelişim kaydedecek ama normal şartlarda büyük başarılar elde etmeleri zor. Bahreyn’de Stoffel’in yaptığı gibi düzenli puanlar almalılar” dedi.


Yorumlar

“Coulthard: Alonso Daha Fazlasını Hakediyor” için 39 yanıt

  1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Kendimi tutamadım yazacağım.Olduğunca objektif yaklaşacağım.
    Alonsoya yeteneksiz diyen kadar kimiye yeteneksiz diyende tam bir basiretsizliğin içinde.

    20 yıl için de yetenek anlamın da 2 kişi yazmış Erendost kardeişimiz,abimiz.Haklı değil.Hiç 20 yılı saymadan günümüzden örnek var.F1’e yetenek anlamında şuan Vettel var.Keza Hamilton ile alt serilerde savaşan ve ikisinin neler yaptıkları ortada.Vettelide hafife alan arkadaşlarımız var genel de bu adamın her defasında hakkını yiyorlar.Nitekim Erendost abimiz,kardeşimiz de onlardan birisi.olmuş.

    Kimi en büyük pilotlar arasında yer alan bir pilottur.Ona yapılanlar ve ayrılışı sonrası tekrar dönüşü kimse kolay kolay başaramaz bu şartlar altında hiç bir şeyi.Alonso her zaman mücadelenin içinde kaldı ve ön tarafta yer aldı.Kimi ise ayrılıp döndükten sonra mücadelede yer alamadı.Her zaman söylerim Alonso ne kadar kafasını kullanıp doğru şeyler yapamadıysa Kimide en az onun kadar kullanamadı ve doğru şeyleri yapamadı.Ve her zaman Kimiye kızdım.Destekleyen birisi olarak onun adına üzülüyorum.

    Nitekim şuan komple bir pilot ve F1’in en iyi iki pol sürücüsünden biri olan Vettelden artık 0.100 lere indirebiliyor farkı.Vettelden geride kalmasının sebebi kesinlikle yaş itibari iledir.Yani bırakıp dönmüş olmasına rağmen Kimi her zaman yarış hayvanıdır.Eleştireceğim yönü artık eskisindende çok rahat olmasıdır.Startta parmağından debrajdan kaydırması gibi.Ama kimi bir kaç yarış kazansın içinden ayı çıkar.

    Sonuç olarak Kimi ile Alonso en iyi sürücülerden birisidir.Boşuna kandırmasın kimse kimseyi.

    Velhasıll konuuu nerelerdennn nereleree geldi eyy ahali neler yazdırıyorsunuz bize kendinize gelin 🙂

    1. Şundan dolayı bu iki pilotu örnek gösterdim.Kimi sadece 23 yarış tecrübesiyle F1’e girdi.Hatta ilk zamanlar herkes karşı çıkmıştı, Süper lisans verilmemesi gerekiyor tarzında eleştiriler olmuştu.Sauber ile test pilotluğu konusunda anlaşmıştı, teslerden sonra Sauberin dikkatini çekerek yarış koltuğunu almıştı.İlk yarışında da puan almış bir pilottur.

      Lewis ise yarıştığı serilerde özellikle son senesinde ayrı bir ligdeydi, çok dikkat çekici performanslarla geldi.Lewis de bir projeydi, ancak hızı yıllardır görülmemiş bir noktadaydı.

      Vettel kesinlikle çok yetenekli, çok çalışkan, ama gerçek bir proje.Çok sağlam ilerleyerek aşama aşama hazırlanarak geldi.Kubica’nın kazasından sonra Amerikada ilk yarışına çıkmıştı ve şaşırtıcıydı.Ben onun tabikide çok yetenekli olduğunu düşünüyorum, mükemmel bir pilot, ama özel bir yetenek olduğunu düşünmüyorum.Fakat totalde diğerlerinden ayıran farklı özellikleri var.Şuanda da gridde bu özellikteki tek pilot Vettel.Takım liderliği, takıma olan pozitif etkisi, araç geliştirmede ki yön tayini, sıralama turlarındaki inanılmaz hızı gibi gibi..

  2. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Fernando Alonso formula 1 tarihinin gelmiş geçmiş en büyük yarışçılarından bir tanesi. Tüm Zamanların en iyilerinden modern Zamanın gördüğü en iyi 2 yarışçıdan bir tanesi. Çifte dünya şampiyonu ve kazandığı şampiyonluklardan daha fazlasını kazanmayı hak eden birisi. Ama kesinlikle kararları yanlıştı Bunu Alonso’yu destekleyen seven birisi olarak söylüyorum. Ama bu onun dünyanın en iyi yarışçısı olduğunu değiştirmez.

  3. Dilerim Alonso en kısa zamanda yıllardır beklediği ,arzuladığı , çok istediği o rekabetçi araca sahip olur. İşte o andan itibaren Lewis’de dahil tüm pilotlar korksun Alonso’dan.

    1. 2007 Yılında korkması gereken tarafın kim olduğu belli olmuştu, tekrar mı çekeceğiz filmi?

      Araç hem rekabetçi hem de Lewis ile aynı takımdaydı.Farklı şeyler mi izledik?

      İşte bunlar hep algı yönetimi..

      1. Ne lewis 2007 de ki lewis ne alonso 2007 de ki alonso ayni film olmayacagi kesin

      2. 2007’nin üzerinden çok sular aktı. Alonso eski toy Alonso değil. Lewis eski çaylak değil.
        Alonso istediği araca kavuştuktan sonra Lewis öyle kolay lokmada alamaz şampiyonlugu.

        1. Şunu unutmayın, hız doğuştan gelen, çalışarak geliştirilen birşey değildir.Yetenek işidir.Lewis, Alonso’dan çok daha yetenekli pilottur.Bunu daha ilk senesinde gösterdi.Alonso o zamanda sıralamada hızlı değildi, şimdi de hızlı değil.Sıralamada çok hızlı olan Lewis karşısında 2007 de de şansı olmamıştı, bugün olsa yine şansı olmaz.Kaldı ki Lewis’in ezici hızı karşısında nasıl 2007 de dağıldıysa, bugün aynı takımda yarışsalar yine dağılır.

          Son 20 yılda F1’e girmiş yetenek anlamında özel iki pilot vardır, biri Lewis, diğeri Kimi’dir.İkisinin de F1’e girişi sansasyoneldir.Alonso hiçbir zaman sansasyonel başarılara imza atmamıştır, elinde tutabileceği Ferrari yıllarından başka hiçbirşey yoktur.Oda Ferrari 1.pilotluğu ve Ferrari’nin statüsünden dolayıdır.Kimin kimi taşıdığı Alonso Ferrari’den ayrıldıktan hemen sonra belli olmuş, Ferrari Alonso yıllarında hiçbir zaman gelişemediği kadar gelişip, tarihin en dominant aracını tahtından indirmeye yakınlaşmıştır.

          Bundan gayrisi sinek vızıltısı olmamış olmayacak şeylerdir.Yok olonso hepinizi dovor, altında iyi orobo olsun goron bokolom, falan filan.

          Son olarak gerçeklerin mutlaka ortaya çıkma gibi bir huyu vardır.Ferrari’den ayrıldıktan sonra, Ferrari’deki başarılarını çok ararsınız demiştim, geçen sene araca bahane buldunuz bu sene neye bahane bulacaksınız göreceğiz bakalım.Sene sonunda yine konuşuruz omo olonso on oyoso diye…

          1. Kardeş Kimi nereden yetenek oluyor ? 3-5 sene parlayıp söndü adam. Hala bir numarasını göremedik. 2014 yılında kötü dediğin Alonso dağıttı senin yeteneği. 2015’de yeni gelen Vettel dağıttı büyük ihtimalle bu sene de dağıtacak. Acıyorum şamaroğlanına dönüp iki paralık olmasa diye. Kimi Alonso’nun dengi olabilecek bir pilot değil. Alonso’nun dengi Hamiltondur. Kimi’nin dengi ise Button, Massa falan. Bu adamı senin kadar abartan yoktur yani. Alonso’nun başarısızlığı sadece yanlış takımlarda dolaşması oldu.

            1. 😀 F1’i 2010 yılında izlemeye başlayınca böyle oluyor işte.Şimdi sen Rosberg Schumiyi 3 sene yendi o zaman Schumi yetenekli değilde dersin bu güzel kafanla.

              2014’de Kimi’nin teknik sorunlarının yanında, sürekli sorunlar yaşaması, takımında Alonso’yu stratejik anlamda koruması farkı devasa gösterdi.

              Alonso diyince aklıma 2005 Türkiye geliyor.Takıma ağlayıp duruyordu, Fisichella yol versin yarışı kazanacağım diye.Fisichella yol verdi, bizim küçük enişte Kimi’den 20 sn mi ne yemişti.Kimi’nin Alonso’ya 20 sn attığı araba ile Montoya ortalıkta geziniyordu.

              Kimi farklı bir pilot, farklı bir karakter.En başta F1’i bırakıp geri dönmüş gridde ki tek pilot.Yine de döndükten sonra başardıkları bizi tatmin etti…

              1. 2015’e ne dersin onda da Vettel’i mi korudular ? Son şampiyonlarına saygısı yok mu bu adamların ? 😀 Kabul et bu adamın vadesi doldu. 2000’li yıllarda yeteneğini konuşturdu ama pili çabuk bitti.

          2. Yorumunuza saygı duyuyorum ancak sizinle aynı fikirde değilim Alonso konusunda malesef iyi akşamlar.

  4. Onur Gentas avatarı

    Borsa da bir hisseye yatırım yaparsınız sonra 3-4 sene kağıt olduğu yerde kalır, saç baş yoldurtur insana. Sonra sabredemeyip başka hisseye geçersiniz ve sattığınız hisse yükselmeye başlar. Şu an Alonso’nun durumu da aynen böyle. Ben açıkçası burada Alonso’da bir kabahat göremiyorum. Şansı yaver gitmedi ne yazık ki, böyle bir yetenek muhtemelen 2 şampiyonlukla kariyerini tamamlayacak. Eminim için için yiyordur kendini.

    McLaren’e geçmesini bende destekledim fakat bu kadar büyük bir çuvallama da beklemiyordum açıkçası.

  5. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Baba bunlar ne yapmaya çalışıyor anlamadım.Padokta galiba kavga çıkıcak yakında 🙂
    Alonso daha fazlasını hak etmeli.Bence bütün pilotlar etmeli.Ama ne yazikki bir kişi ön plana çıkıyor.
    Doğru yerde olmak bunun kararını vermek herkesin kendi elinde.Nitekim Hamiltonu eleştirdiler Mercedes için.Ama ne kadar doğru bir karar olduğunu gösterdi.Aldığı şampiyonluklar da her ne kadar Mercedesin illegal olayları olsada anası sütü gibi helal.
    Alonso için yazılacak çok şey var.Fanları bazı şeyleri kabul etmese de bazı gerçekler var.Daha fazla kazanamamasının sebebide o gerçeklerdir.
    Neyse umarım ön tarafta yarışmaya döner.

    1. Hayır neden bu kadar reklamı yapılıyor onu anlayamadım. Sene sonu mclarenden ayrılacakta rekabetçi bir koltuk bulması için mi yapılıyor açıkcası çok uzak bir ihtimal değil.

      1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

        Alonsonun öyle şeyleri ihtiyacı yok.Çünkü ona hayır diyecek takım yok şuan.
        Mercedes bu yıl kaybedeceğininin kokusunu alsın bak yazın bunu bir kenera Rosbergi şutlayıp Alonsoyu %100 getirirler.Hamiltonu anında silerler.

  6. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    https://www.youtube.com/watch?v=BTreSj2UEeA

    Son yıllarda yarıştığı araçlara rağmen Fernando’nun ne kadar sağlam istatistiklere sahip olduğunu bu video’da görebilirsiniz.

    1. 2013 Hindistan da 1567 mi 1657 mi ne yazdırıp kaskına başaramadığı şeyleri de biliyoruz. Video da verilen bilgilerde ortalama her pilotun yaptığı şeyler.

      1. Alonso.ElNano avatarı
        Alonso.ElNano

        Aşağıda ve bu yorumda normal şeyler yazdım. Eğer amacın saldırmaksa iş değişir.

  7. Başarı ve saygı hak edilmez öyle hediye edilmez söke söke alınır.
    Doğru zamanda doğru yerde olmak tesadüf müdür ki o zaman Niki’nin, Senna’nın, Prost’un, Schumacher’in hele ki bazen risk alarak yaptıkları gidişleri şansa dönüştürmüş olursun bu birini yücelteyim derken diğerlerini düşürmek olmaz mı.
    Karar vermek, sonucu doğru olan şeyi seçmek önemli bak yanlış zamanda yanlış yerde olduğu için Kubica’nın F1 kariyeri bitti, Williams’ın yanlış tercihleriyle Senna öldü, Hakeza Michael ne halde, Jules hakeza yanlış zamanda yanlış yerde birşey yaptığı için öldü, Fernando yanlış kararların, yanlış zamanda yanlış söylemlerin cezasını çekti, bizim bi türk yanlış zamanda yanlış şeyle arkadaşının mabadına kompresör hortumu tutup katili oldu… Bazen komik gibi oluyor yapılan tercihler ama sonuçları ağır oluyor. Aklıma bir de mektup kutusuna girip kurşunlanarak ölen adamcağız geldi. Velhasıl biraz da kader konusu tabi kulun yaratıcıya karşı olan pozisyonu da olabilir bilemeyiz. Anlayan anlar.

    Jenson’u Felipe’i kariyeri ne kadar büyüttüyse Fernando’u da o kadar geri de tutmuştur dense katılırım buna ama abartmanın da alemi yok hani 🙂 İnsanın hayatı elinde olmadığı kadar da elinde hani.

  8. Yahu bu eski pilotlar fernando’yu da çok büyütüyorlar,aşırı abartıyorlar!hani buradaki bazı taraftarlar alonso’yu sevmezken bu yıllarca onunla yarışmış,takım arkadaşlığı yapmış yemiş içmiş yatmış adamlar bilmiyor da bu adamın nasıl bir pilot olduğunu bizim sitedekiler biliyorlar. 🙂 Lauda gibi teknik bilgisi üst seviye bir efsane ‘en iyi feedback verenlerden biri de alonso’dur’ diyor; schumi’nin menajeri Weber bile bu adamın en iyisi olduğunu söylüyorsa(ki bunda schumi’nin bizzat kendi sözlerinin de byük katkısı olmuştur) o zaman durun bi düşünün be kardeşim.Nokta!

    1. Af edersin de Lauda ne zaman Alonso’nun geri bildirimini ölçme fırsatı bulmuş Alonso Mercedes te mi geri bildirim vermiş Lauda ya ?

      1. yani o da sallamış öyle mi ? :)))))))))))) Bu adamlar emin ol senden daha iyi biliyorlar kimin ne olduğunu.Oturduğun yerden okumakla olmuyor bazı şeyler güzel dostum!

  9. kemakinen35 avatarı

    ( bizim jenerasyon icin söylüyorum ) aytron senna-schumacher ikilisinden sonra siralamam alonso-prost- hakkinen-raikkonnen-mansell-hamilton ve vettel . eger sakatlanmasa ve altinda saglam bir araba olsaydi kubica ! bir schumi hayrani olarak (simdi alonso ) alonso kadar gicik eden-zorlayan baska bir pilot görmedim . alonso kesinlikle ilk onda hemde senn -schumi´nin hemen arkasinda !

  10. Fernando alonso tarihin en iyi formula 1 pilotlarının arasında falan değil.

    1. Kim en iyi pilotları arasında peki? Ben F1 tarihinde 15 tane pilot sayamıyorum Alonso’dan iyi. Bu soruyu Alonso’yu hiç sevmeyen bir F1 fanı olarak söylüyorum. İnsanlar popülere karşı durarak sahte bir orijinallik yaratıyorlar kendilerince ama bazen böyle net ifadeler kendilerini komik duruma düşürüyor.

      1. Dostum nasıl sayamıyorsun allah aşkına ? Tamam iyi pilotta bu kadarda ilahlaştırmayın ne yapmış hangi başarıyı elde etmiş hangi rekoru kırmış hangi rekora yakınlaşmış gelecekte hangi rekoru egale edebilecek durumda ve seviyede ? Alonso’nun yaptığı işi Button da yapıyor. Sen Alonso dan başka 15 tane pilot sayamıyorsan yanlış zamanda dünyaya teşrif etmişsin.

        1. kemakinen35 avatarı

          button mu alonsonun yaptigi isi yapiyor ! herkes biliyorki ( veriler incelendiginde gecen sene ve bu testler ) alonso button arasinda 0,300 var en azindan ! neyse alonsonun altinda yarisacak bir araba oldugunda görecegiz neler olacak ! altinda en iyi araba ve 1 saniye cepte olan araba ile alinmis poller ve kirilmis rekorlar göstermez en iyi pilotlari ! damon hill -villeneuve -gecmsite vettel ve su an hamilton ! hepsi dünya sampiyonu ama hicbir alonso gibi bir sampiyonluk almadi ! bir düsünün hala tartisiliyorsa ( mclaren gibi geride olan bir araca sahip olmasina ragmen ) gridin en iyisi diye ! alonsonun adi ilk ona yazilir .

          1. Vettelin aldığı 2012 şampiyonluğu alonsonun tüm kariyerine yeterde artar

            1. Vettel’in Alonso seviyesine gelebilmesi için 40 fırın ekmek yemesi gerekir.

              1. Ben Alonso’nun geçilemeyecek bir seviyede olduğunu düşünmüyorum. Çünkü çoktan devri bitti üstüne bir çok pilot geldi geçti.

              2. Alonso.ElNano avatarı
                Alonso.ElNano

                @1vettel1 Devri geçtiği için şu an McLaren’den 40 milyon euro kazanıyor, dostum. Sen de haklısın.

              3. Saçma sapan bir yorum işte, schumacherden başka pilot desteklemedim benim için asıl olan ferraridir ancak vettel gayette alonso seviyesinde hatta 4 şampiyonluk ile ondan şuan daha üstte olan bir pilot.

              4. @scuferrari Vettel önce Ricciardo ile olan hesabını kapatsın. Eleman ilk senesinde 70 küsür puan farkı takınca pılını pırtısını toplayıp kaçtı. 4 şampiyonluk yaşadığı takımdan bu kadar çabuk kaçmak komik. Ayrıca Vettel Ferrari’ye gelmeden önce kimse haz etmiyordu şimdi tapmaya başlamışsınız.

            2. button ile fernando’yu kıyaslıyorsan boşver sen seb izlemeye devam et.ha dua et seneye kimi’nin yerine ric gelmesin aman ha. Gerçi gerek kalmıcak,kimi bu sene seb’i altedecektir. Yeterki kimi’de şu şansızlıklar olmasın.Seb hiç bir zaman arkalarda yarışamayacsk pilot olduğu için yani.ona verceksin en iyi arabayı,ondan iyi kimse götüremez finishe bu knuda da onun hakkını vermeliyiz. Bol şans.

              1. Alonso Abu Dhabi de pitten başlayıp Podyuma çıkan Seb in şapkasını atmasını çok iyi bilir onun için konuşma bence.

    2. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      Alonso’yu seçmicez de, seni mi seçicez pikaçu ?

    3. Tabii canım alonsonun büyüklüğü kupalarla şampiyonluklarla ölçülmez, onun asaleti yeter isterseniz 20 şampiyonluk kazanın bir alonso olamazsınız. Darağacında olsak bile son sözümüz alons.. Bi dakika ya…

  11. 2015 Macaristan gibi karışık bir yarış olursa belki podyum gelir. Ya da yağmurlu bir yarışta da gelebilir. Bizimkiler seviyor zor şartları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir