Horner “Haas’ın Rekabetçi Olması F1 İçin İyi”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, Haas’ın olağan üstü bir şekilde spora girmesinin eleştirilere rağmen iyi bir şey olduğunu söyledi.

Formula 1’de ikinci yarışını geride bırakan Haas, Ferrari ile olan ortak çalışmasının meyvelerini en iyi şekilde aldı. İlk yarışında 6., 2. yarışında 5. olan Haas şu anda takımlar şampiyonasında 5. sırada.

Haas’ın büyük ölçüde Ferrari’nin müşteri takımı şeklinde spora girmesi nedeniyle bu başarılar diğer takımların eleştirilerine de sebep oluyor.

Hotner “Dürüst olmak gerekirse bunun kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bu 600 kişiye iş vermeden ya da 200 milyon euro harcamadan da rekabetçi olabileceğinizi gösteriyor.”

“Bazı takımların yaşadıkları sorunlara baktığınızda, F1’in DNA’sına uygun olmadığı yönünde argümanlar olsa da, sağlıklı yarış açısından daha iyi bir durum. Grosjean gibi pilotlara gridin arkasını doldurmalarındansa yarışabilmeleri için şans veriliyor.”

“Yarışta hızlılardı. Stratejileri onlar için iyi çalıştı.”

“Agresiflerdi. Yumuşak lastik kullandılar ve 3 pit stop yaptılar. Sağlam bir araba. Geçen seneki Ferrari hala oldukça iyi görünüyor.” dedi.

 

 

 

 


Yorumlar

“Horner “Haas’ın Rekabetçi Olması F1 İçin İyi”” için 12 yanıt

  1. İşte bu kadar ya, aklın yolu bir. Yanlız yarın birgün HAAS hiç sanmıyorum ama olur da REDBULL u tehdit ederse o zaman ne diyecek çok merak ediyorum 😀

    1. Ferrari bu sekilde motor gumletmeye devam ederse tehdit ettikleri takim Ferrari olur.Dogrusu bunu gormeyi cok isterim.Sirf tepkileri gormek icin tabii.
      Malum Red Bull’un elini guclendirmemek icin Mercedes ve Ferrari motor vermekten kacinmisti.

      1. Anlıyorum sizin için çok zor bi durum ama bu sene HAAS gerçeğini kabul etmek zorundasınız. Maalesef, eğer rüyalarında görebileceksen bunu denemeni tavsiye ederim. Ve bir gün Ferrari motorlu bir takım Ferrari’yi geçerse ona da şapka çıkarmayı bilirim buna emin olabilirsin 🙂

  2. Olması gerektiği gibi yaklaşmış patronları toro rossonun da sahibi olan üreticilere benzemeyen ve onların tahakkümünü yaşamış olan kişi. 🙂

  3. Ferrari&Haas avatarı

    Sasirdim acikcasi horner dan böyle bir aciklama gelmesine. willams patronlari gibi elestirmemis. Son paragraf gerçekten güzel olmuş güldüm. Lastik kullanimi da bir cok takimdan daha iyiydi. Belki mercedes ve FERRARI den sonra Rebdull ile beraber en iyi lastik kullanan araç olabilir.

  4. Herşeyi geçtim Lastik kullanımıda mı bu kadar iyi olur yani bakıyorum Force’ye Sauber’e McLaren’e Haas’dan fazlasıyla gerideler. Bu kadar olmaz herşeyi kopyalanıp vermişler ellerine.

  5. geçen seneki ferrari hala oldukça iyi görünüyor ne demek ya 😀 yarıldım

  6. “Geçen seneki Ferrari hala oldukça iyi görünüyor.”

    Bilmediğimiz bir şey değil ki. 2016 motorlu 2015 Ferrari aracı. 😀

    1. Alpay Rüzgar avatarı
      Alpay Rüzgar

      Ferrari SLX 1.6 ie 😀

  7. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    İşte bu önemli

    “Agresiflerdi. Yumuşak lastik kullandılar ve 3 pit stop yaptılar. Sağlam bir araba. Geçen seneki Ferrari hala oldukça iyi görünüyor.” dedi.

    Yanlız herkes grosjean’a hata yaptı deyip duruyolardı adam spa 2015 hariç son zamanlarda en iyi sonuçlardan birini aldı ve Haas gerçekten güzel araç yapmış Ferrari ile olan yakın bağları onlara artı olarak geri döndü ama bu iş nereye kadar bilemeyiz.Sonuçta herkes şampiyon olmak ister.Haas Ferrari tarafından herhangi bir müdaheleye uğrarsa o zaman işler değişir.Bence gayet iyi iş çıkarıyolar bütçeleri ne kadar bilmiyorum ama eğer biraz kesenin ağzını açarlarsa ve gutierrezde alışırsa en iyi 4. takım olabilirler.Sezon sonuna doğru neler olacak görelim.

  8. éGeçen seneki Ferrari hala oldukça iyi görünüyor.” diyen Horner Hass’ın Ferrarinin 2015 SF15T şasisini kullandıklarını mı anlatmaya çalışıyor.

  9. Bence de 2016 motorlu Sf 15 t 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir