Vural Ak: Formula 1 2017’de Türkiye’ye Dönecek

125 milyon dolara 11 yıllığına İstanbul Park’ın işletmesini alan Vural Ak, “Ödediğimiz işletme bedeli ve yaptığımız 110 milyon TL ekstra yatırım 30 yıldan önce çıkmaz. Ama biz çürümekte olan milli serveti yeniden ekonomiye kazandırdık. Biz almasak ya bir AVM ya da outlet center olup ucuza don gömlek satarlardı” dedi. Ak, İstanbul’daki Formula 1 yarışlarının Ağustos 2017’de geri döneceğini de ifade etti.

İSTANBUL Park’ın işletmesini 2013 yılında 11 yıllığına 125 milyon dolara devralan Intercity’nin sahibi Vural Ak, geçen 2 yılı değerlendirip, planlarını açıkladı. Pistin aylık kirası ve işletme maliyetinin 3 milyon Türk Lirasını geçtiğini söyleyen Ak, sadece pistten kazanarak bu bedeli karşılamanın imkansız olduğunu söyledi.

“Sabah dükkânı açtığımızda günlük 100 bin TL eksi ile açıyoruz ve bu 365 gün geçerli” diye konuşan Ak, pistteki yoğunluğun arttığını ve 2015 yılında 200 günün üzerinde kullanıldığını söylüyor. Ancak yoğunluğun artmasına rağmen maliyetin ancak önumuzdeki 3 yıl içinde çıkmaya başlayacağını ifade eden Vural Ak şunları söyledi:

OTOMOBİL MERKEZİ OLDU
“O zamana kadar cebimizden ödemeye devam edeceğiz. Ama önemli değil. Bizim amacımız çürümekte olan bu milli serveti devralıp yeniden ekonomiye kazandırmak ve trafik kültürüne ve güvenliğine katkıda bulunmayı sağlamaktı. Bunu da başarıyoruz. Biz almasak diğer taliplilerden biri alsaydı burası da ya bir AVM ya da outlet center olup ucuza don gömlek satarlardı. Şimdi ise ilk yapıldığından çok daha güzel, tertemiz, içinde her gün yüzlerce kişinin çalıştığı çok büyük bir otomobil merkezi oldu ve her ay dünya çapında organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Ana kapıdan girdiğiniz anda başka bir dünyaya girmiş gibi oluyorsunuz. Burada gerçekleşen toplam ticaretten devletin milyarlarca TL vergi kazancı oluyor. Sonuçta olmayan yeni bir katma değer yaratmış oluyoruz. Bu da bize yeter.”

PARA 30 YILDA DÖNER
Aylık 3 milyon TL kira ve genel işletme giderlerine ek olarak bugüne kadar 110 milyon TL’yi aşan ekstra yatırım yaptıklarını da belirten Ak, “Bu bahsettiğimiz işler için gerekli olanlar, pistin ve tesisin eskimiş ve bozulan yerlerinin revizyonu ve modernleşmesiydi. Henüz yatırım aşamasındayız önümüzdeki 30 senede çıkarırız inşallah” dedi. Amaçlarının İstanbul Park’ı Türkiye’nin otomobil ve motor sporları merkezi yapmak olduğunu hatırlatan Vural Ak şöyle devam etti: “Trafik terörüne çare olmak ve yeni geliştirilen araçları deneme ve geliştirme imkânı tanımak istiyorduk. Bunları başardık ve planladığımız gibi gidiyor. İstanbul Park aktiviteleri; pisti devraldığımız günden bu yana her ay bir hafta sonu herkese açık serbest kullanım günü yapıyoruz. İstediğiniz araçla gelip serbestçe gazlıyorsunuz. Biz tüm güvenlik önlemlerini sanki büyük bir yarış varmış gibi alıyoruz tabi. Caddelerde tehlikeli araç kullanmayın gelin pistte gazlayın diyoruz ve ücreti son derece sembolik bir rakama indirdik. Sadece 100TL ödeyip bir seans boyunca dünyanın en iyi pistinde araç kullanıyorsunuz.

AĞUSTOS 2017’DE FORMULA DÖNÜYOR

Devletten destek alamadıkları için Formula 1’i çok istemelerine rağmen bugüne kadar Türkiye geri getirememenin üzüntüsünü yaşayan Vural Ak, ama bunun için çözüm yolunun bulduklarını aktardı. F1’in patronu Bernie Ecclestone ile bir kaç defa görüştüğünü aktaran Ak son durumla ilgili şunları söyledi: “Ecclestone de yarışın tekrar İstanbul’a gelmesini çok istiyor. Bu yarışın düzenlendiği şehir ve ülke en az 15 gün boyunca yaklaşık 1 milyar insanın önüne geliyor ve bahse konu oluyor. Bu kadar büyük bir reklam ve tanıtım başka bir vasıta ile yapılamaz. Özellikle son dönemde ülkemizde gerçekleşen olumsuz olayları sadece haber yapan dünyanın, bizi modern ve büyük spor ve kültür organizasyonlarıyla da anması eskisinden daha lazım hale geldi. Katar F1’e yıllık 90 milyon dolar diğer ülkeler ise 40 ila 60 milyon dolar verirken bizden istenen 25 milyon dolar. İstanbul’da 7 yıl boyunca yapılan yarışları bizzat gelerek seyreden yabancıların yaklaşık o hafta boyunca 100 milyon dolar harcadığı tespit edildi. Bu bedelin sadece KDV si bile bu işi geri getirmeye yeter. Çok zor bir hesap değil.” Bunun milli bir görev olduğunu devletten destek beklemek yerine birkaç büyük firmayla sponsorluk konusunda görüştüklerini kaydeden Ak, “Artık Türkiye 10 sene önceki Türkiye değil. Şirketler de büyüdü ekonomimiz de. Bu yükseklikte bir bütçeyi kaldırabilecek birçok firma var artık. Görüşmelerimiz bu çerçevede de sürüyor ve güzel gelişmeler var. Ağustos 2017 için Formula 1 takviminde yerimiz hazır” dedi.

Kaynak: Hürriyet.com.tr


Yorumlar

“Vural Ak: Formula 1 2017’de Türkiye’ye Dönecek” için 54 yanıt

  1. Biliyorum belki çok ütopik veya her F1’e gönül verenin sahip olmadığı birşey ama;
    sanal medyada sürekli fan sayfalarının trend&topic çalışmaları oluyor. F1’e gönül vermiş birçok site, okuyucularını, yorumcularını bilgilendirip; özellikle twitter içinde ses duyursa belki bu şekilde hükümet veya ilgili kişilere ulaşmak daha etkili olur. Belki de çok iyimserim bilemiyorum 🙁

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Böyle ütopik değilde şuanlık Ülkenin başında bir çok sorun var.Terörü kazıdığımız gün vey mülteci sorunu çözüldüğü gün turist çekmek veya Ülkeyi daha kalkınma haline sokan işlere girilebilir.Yani F1 anca öyle gelebilir Türkiyeye diye düşünüyorum.

  2. Formula 1 başta avrupa olmak üzere tüm dünyada popülaritesini yitiriyorken ülkemizde yükselişe geçmesini beklemek hayalcilik olur.

  3. gelir gelmez veya reklam yapıyor ,bu konular değilde, adamın dediği avm v.s olur ucuza don gömlek satarlar lafı iyi oturmuş, o kadar para harca çürüsün gitsin işin özeti bu, oysaki çok zor değil ucuz fiyat verip ,gerekli önlemleri sağlayıp, al motorunu al aracını gel yarış demek !

  4. PR çalışması en basit açıklamasıyla,bir çok arkadaş zaten çok güzel açıklamış neden İstanbul’da olamayacağını ve bunların reklam amaçlı hareketler olduğunu,yani bu adam otomobil tutkunu biri olabilir ama bu bu 1 değil 2 değil 3 değil,her sene yapmasın artık,veya PR firmasını değiştirsin bayatlaşmaya başlıyor bu hikaye.Ama gene de Rallycross olsun 2 sene önce Ferrari Cup olsun 3-5 organizasyon yapıyorlar.Buna da müteşekkir olmak lazım…

  5. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    1-) Samimi değil. Neden? Çünkü gerçekten F1’i tekrar Türkiye’ye getirmek isteyen biri, ya hakları konusunda elini taşın altına koyar ve özellikle açık kanalda yayınlanması sağlayacak ve halkın tekrardan ilgisini cezbedecek hamlelerde bulunurdu.

    2-) F1 in en büyük dominant yetiştiren ve şu an markalarda 1 numara olan Almanya’nın takvimden çıkartıldığı, Cuma’dan Pazar’a 200 bin kapalı gişe yapan ve Formula 1’in yarısı olan Ferrari’nin vatanı İtalya’nın akıbetinin tartışıldıği yerde organizasyonu Türkiye’ye tekrar mı vereceklermiş? Buna ancak uzaktan takip edenler inanır. Zaten her sene periyodık olarak yapılan bu tip haberlerin de gayesi bu.

    3-) Türkiye’de özellikle 2000-2005 periyodunda ucundan köşesinden herkes F1’e bulaşmış ve sorsanız en az 3-5 pilotun ismini sayabiliyordu. O dönemim şartları başkaydı, insanlara pazar günü 15:00’de evde oturmak zul gelmiyordu. Ama şimdi pazar günü -özellikle İstanbul’da- birilerini evde arayın ki bulasınız. Millet hiçbir şey yapamasa AVM’ye gidiyor. Trendler ve eğilimler çok değişti.

    4-) Türkiye’ye özellikle Rusya ve Yunanistan’dan çok turist geliyordu. Rusya’nın artık pisti var, Yunan halkının ise parası yok. Bir mucize oldu da geldi diyelim, katılım oranı tarihin en büyük fiyaskolarından olur.

    Özetle Vural Bey bu tip demeçleri bırakıp, en iyisi koleksiyonundaki araçlarla tur denemelerine devam etsin…

  6. Klasikleşti bu açıklamalar, yemiyoruz. Ülke bomba cenneti mübarek, nerede ne zaman patlayacağı belli olmuyor. Daha ucuza don gömlek satan AVM denen yerlere giderken bile korkuyoruz, yurtdışından F1 izlemek için turist murist gelmez bu ülkeye. Türklerin otomobil sporundan anladığı şey saçma sapan egzoz takıp kulakları tacize uğratmak olduğundan hayal falan kurmaya gerek yok arkadaşlar. F1 malesef geri dönmeyecek. Ben şahsen paramı biriktirip Spa-Monza-Silverstone üçlüsünde yarış izlemeyi düşünüyorum. F1 hakikaten fazla bu ülkeye.

    1. para biriktirmekten bahsediyorsunuz, fakat hiç hesapladınız mı ne kadar tutacağını, ben 2 ay önce diğer siteden duyurmuştum f1 yurtdışında izlemeye gidecek var mı veya daha önce giden var mı diye, bir Allahın kulu çıkmadı, bende kendimce araştırdım, Monaco, spa, Almanya, abudabi, ve azerbaycan vs. rakamlar çok çok pahalı, nerden baksan konaklamasız 4 bin TL den aşağı kurtarmıyor, sonra düşündüm yurtdışında bu kadar vermeye hazırım Türkiyede olsa paddok cluba gidip Bay E ile izliyor olabilecem. Ben zamanında İstanbul parka sadece iki kere gidebildim. şuan kendime kızıyorum neden her sene gitmedim diye. Kaçan her zaman kıymetli oluyor…

      1. Aynen öyle maalesef. Türkiye’ye gelse tüm hafta pistte yatarım ben. 🙂 Ama 3-4 bin TL Avrupa’da F1 izlemek için aşırı büyük bir rakam değil. Fiyatlar Avrupa’da aslında uygun ama kur farkı yüzünden x3,5 yapınca pahalı oluyor işte. Elbette ki her sene yapmak için fazla pahalı bir aktivite ama en azından ömrü hayatımda Tifosilerle Monza’da yarış izledim demek için 4 bin TL’yi verebilirim ben.

        1. Azerbaycan düşünmüştüm, gidiş geliş uçak bileti 500 lira civarında, yarış bileti 200- 400 euro, üç günlük konaklama da 300 euro desek, gene 2000 lira para çıkıyor. Bir seferlik verilebilir.

          1. Bakü konaklama için oldukça pahalı bir kent 300 euroya çıkamayabilirsiniz işin içinden

  7. Vural ak bunu daha öncede söylemişti Türkiye ye 2014 sezonunda F1 geri geliyor diye, ama ne oldu olmadı o yüzden pek inandırıcı gelmiyor son dakikada her şey değişebilir 25 milyon dolara yarış vereceğini zannetmiyorum ben Bernie nin aradan 4 sene geçmiş aynı fiyat sabit mi kalacak HAYIR o yüzden görüşmeler sürüyor diyor ama sonuç olarak yine bir sıkıntı çıkacak ve yarış olmayacak olursa büyük sürpriz derim yarışa her zaman ki gibi yerimizi alırız 2011 den bu yana çok zaman geçti özledik umarım biz yanılmayız VURAL AK BİZİ şaşırtır..

  8. Bakın madde madde yazıyorum ki anlaşılsın.

    1- Devlet burayı artık özel teşebbüse devretmiştir. Yani Bernie 30 istiyor, yarısını devlet versin olayı bitti. Paran varsa koyarsın. Devlet kardan pay mı alıyor ki işletme giderine ortak olsun? İşletme hakkını alan organizasyon masrafını öder.

    2- Formula 1 2005’teki Formula 1 değil. Birçok ülke ve pist var ve rekabet son derece arttı. Dolayısıyla yeni ve taraftar potansiyeli fazla yerler dururken kimse tribünlerin dörtte birini zor dolduran İstanbul’da yarış yapmak istemez.

    3- Tribünlerin dolmadığı ve dolmayacağı bilindiğinden, bunu daha da uzatıp her sene önümüze tekrar koymanın manası yok. Türkiye’deki herhangi bir müteşebbis için karlı bir iş değil Formula 1. Bunu görmek için kahin olmaya gerek yok. Hayır işi değil ki bu adam çıksın alın 100 milyon dolar yapın yarışı desin.

    4- Türkiye Formula 1 için iyi bir pazar değil, devlet pisti yaparken kendi pazarımız zamanla oluşur diye düşünmüş olabilir ama olmadı. Zorlamanın manası yok. Şu anki hali gayet iyi pistin. Fazlasını beklememek lazım.

    1. Valla anlaşılsın diye yazıyorsunuz ama bilmemekten kaynaklanınca bazı şeyler olmuyor malesef.

      1. Yok öyle bir dünya bu her hafta onlarca kez oynanan futbol müsabakası yada kendi kendine çevrimi olabilecek şampiyonlar ligi maçı değil öyle (turizm geliri saklı). Adam pistin sahibi değil kiracısı mülk onun değil ona tahsis sadece kaldı ki geri çevrimi olamayacak bir paraya ihale ettiler ve kilitlemeye kalktılar insanlara o da yanlıştı. Sen yaparken “dolandırarakta” ne harcarsan harca ihale ederken toplum yararı da, gelecek etkinliği de düşünülür bazı şeylerde kafeterya, bağ bahçe kiralamıyorsun. Tabi o da ülkede adam gibi bir federasyon ve bunun kültür birikimi olmamasından kaynaklı o ayrı. Geçtik…
      İşletme giderine ortak olur bal gibi geliri devlet, hükümet elde ediyor çünkü “bizzat gelerek seyreden yabancıların yaklaşık o hafta boyunca 100 milyon dolar harcadığı tespit edildi” adam diyor sana… Şehre iş toplantısına gelen adam bile kapalı çarşıya bir uğrar. Yılda 17-22 tanelik organizasyon, yerinde en fazla seyircisi olan birkaç spor organizasyonundan birisi (futbol tribünleri hikaye yanında) buna hükümet kasasına katma değerini geç hali hazırda bütün ülkelerde hükümet yada yerel idareler tarafından desteklenir. Çünkü zaten F1 organizasyonunu hiçbir pist kendi başına kaldırabilecek kapasitede değil hepsi yerel idarelerden bütçe alıyor (yarış zamanı kalkınma, pazar geri dönüşü de sağladığı için) pist işletmek öyle sanıldığı gibi kârlı bir iş değil (dünyanın en pahalı m2’e asfalt maliyeti..) (almanların hız sınırsız otobanlarının yıllık maliyetine bakın anlarsınız) standart organizasyonları ancak karşılayabiliyor pist yöneticileri, kârlar çoğu zaman zarar hanesindedir dolaylı gelirlerle ayakta kalırlar. Dünyanın en ilgi gören, yoğun organizasyon içeren sayılı alanlarından birisi olan nordschleife pistinin işletmesi yerel idareden kısmi destek almasına rağmen battı birkaç yıl önce… Monza öyle kendi kendini çeviremez Serez, Ülkü gibi pistler ancak döner kendi kendine.
      İşte o yüzden adamı doğru yönlerde eleştirelim.

      2. 3.’e sonuna kadar katılırım. Sadece 3.’e eklemek gerekirse bu adam o parayı F1’i büyük organizasyonları yaptırabilirim diye vermiştir mutlak yoksa biz biliyoruz da sektörünün devi, koca holdingi idare eden adam bilmiyor mu bu işin kökten zarar olduğunu. Heves de yetmiyor bazı şeylere (çoğu grup işin başında daha bıraktı özellikle rakamların çıtasını görünce) ama adamın bu işi yapmaya hevesi, inancı da vardı anlaşılan. Onun cebini kurtarmak değil tabi ki derdimiz ama madem “babayiğit” usulü çıktı bu adam keşke düşündüklerini getirebilse kâr elde edebilseydi ama öyle bir türkiye yok tabi.

      4. Türkiye aslında hedef kitle yönünden kötü bir pazar değildi.. Heryerde olduğu gibi trde de zenginler ile fakirlerin uçurumu arttı her birkaç senede Ferrari kotaları artıyordu bu ülkede. Her sene daha fazla lüks tüketim malzemesi satılıyor (baldırı çıplakların iphone, galaxy s’lerine nispetle:) ) yani Ferrari, Mclaren, Mercedes gibi üreticiler bunu pompalıyordu (ferrari’nin müşterilerine aynı hafta sonunda show yapma imkanı sunması) Bernie de bunu iyi biliyor gemisini burada yaptırmış bir adam bu. F1’in lastikleri de burada üretiliyor yani bir pazar var iyi kötü ama bizim zenginlerimiz de fakir ruhlu, iş yok bunlarda o ayrı. 🙂
      Pist de devlet politikası değildi malum birkaç kişinin gayretiyle bir şahsın öncülüğünde önceki kriz hükümeti ve akp ikna edilerek girişildi. Devlet elinde yapımı bile fiyasko oluyordu herşeyi ucu ucuna yetiştirebilmişler. Velhasıl ülkenin iyiye gitmeyip geriye gittiği F1’in, şampiyonlar liginin lüks kaldığı ayrı bir gerçeklik malesef.
      İşte bu yüzden akın akın kaçıyor insanlar bu ülkeden 🙂

  9. Vural ak`a ancak su soylenir. “kekimi ye beni yeme”

  10. gelsin türkiyeye gitmeyen namert…

  11. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Gelirse gideriz. Sanmıyorum ama olura çok güzel olur tabi. Çok ufak bir ihtimaldir bence

  12. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Spor Kültürü olmayan sadece Futbol’la yatıp kalkan yıllarca Dünyanın en büyük Gazoz derbisi diye milleti soyan bir ülkeye Formula 1 . 1000 Gömlek büyük gelir kusura bakmasın. Şimdi herkes diyor Formula 1 gelse giderim diye. Burda yorum yazanların %90 bile gitmez yarış izlemeye kusura bakmayın ama gerçek bu…

  13. emredeicide avatarı

    asrın lideri f1 ile anlaşmayı bıraktığı zaman, biz kendi f1 imizi yapacağız demişti.bu lafı halka yutturmak kolay ama f1den biraz anlayan biri “ağam bizimle eğleniy” der.

    1. asrın lideri ülkede yanıyor
      hangi asırmış bu liderin asrı

  14. Her sene bildiğin aynı haberi yapıyorlar. Ki artık bu haberi yapmalarının amacı F1’i hadi getirelim olmadığına eminim.

    1. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
      Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

      En mantıklı yorum.Herseneyi bırak sene sonu ve başında duyuyoruz bu vedatın demelerini,İstanbul Park zenginlerden Harun taştana kaldı dolanıyor orada sözüm ona 8 çiziyor,herneyse ilerleyen zamanlarda 2 bin kişi için F1 getirmeye değmez deyecek haberiniz ola.. 🙂

  15. Bu adam her 3 yılda bir bu tur açıklamalar yapıyor
    Gündeme gelmek reklam yapmak için mi bilmem ancak
    Bişey olduğu yok

  16. Vural (B)ak hiçbir zaman gerçekçi olmamış her zaman 2. el oto pazarı haline getirdiği İstanbul Park’ı takvime sokma ümitleriyle PR çalışmalarında kullanmıştır. Hemen gaza gelmeyin, üzülürsünüz. Zaten zararda olan bir işletme, F1’den kar elde edemeyeceği de açık zaten bu seyirci ile. Böyle konuşarak reklam yapıyor başka bir şey değil. Devlet istese tabi ki çerez parası 25 milyon. 100 milyon yapsalar bile fark etmez, koca devlet için para değil bunlar. Fakat yöneticilerde F1’i anlayacak vizyon olacak. Senin spor bakanına sor bakalım hiç izlemiş mi bir yarış?

  17. bence pist adamın elinde patladı, devletde destek vermiyor, bunlar sadece yardım çığlıkları, f1 mevcut takviminde oldukça zor görünüyor, bazı arkadaşlar olumsuz şartlardan gerçekleşmeyeceğini belirtmiş fakat ecclestone istediği parayı verdikten sonra moğalistanda, somalide, asyanın afrikanın en ücra köşesinde bile yarış düzenleyebilir 🙂

  18. Açıklama özeti; Ağustos 2017 için yerimiz hazır demiş Vural Bey, sıkıntı Türkiye’nin ve İstanbul’un lokasyon ve tarih açısından her zaman yerinin olması. Bernie açık şekilde 25’i halledin organizasyonu burada yapalım diyor, umuyoruz maddi konular yıllar sonra halledilmiş olur bizlerde İntercity İstanbul Park’ta yerimizi alırız.

  19. Seneye getirsen bile taraftar mı kaldı sanki.Kiminle formula 1 muhabbetine girsem 2009-2010 dan öteye gidemiyoruz.

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Kalan taraftarlarin çoğuda kendi destekledikleri pilotu çok iyi karsidakini fis diyerek surekli karsilastirma yaptiklati icin gerçekten hrm dedigine hemde bu yönden güzel bir yorum olmus.

  20. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
    Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

    Hiç okumadan ;ha s… Diyorum

  21. Onur Gentas avatarı

    Memlekete turist bile gelmiyor artık kaldı ki bu durum muhtemelen bir kaç sene daha sürecek. Spor organizasyonları birer birer alınıyor bizden ve bu ortamda formula 1 gibi bir organizasyonun parayı versek bile bize gelmeyeceğini görememek için kör olmak lazım.

  22. 2 sene once okudugum liseye baslamamin sebeplerinden biri Istanbul Park’a yakin olmasiydi. Umarim seneye okul sirasinda olur da okuldan cikip giderim veya dersler sirasinda sesleri dinlerim.

    1. Deniz Bora Ünal avatarı
      Deniz Bora Ünal

      Benim bildiğim haftasonu okul olmuyor. Sen ancak cuma günkü antrenman seansını duyarsın.

      1. Duyabilirse tabi.

      2. cuma gunu icindi zaten de o zamana hafta sonu da okula alirlar bizi 🙂

  23. Nirvana Racing avatarı
    Nirvana Racing

    Ah nerde o günler.

  24. Dediği gibi bir türkiye yok artık eskiden de hayaldi artık iyice…

    En başında demiştik Vural beye parası fena patlayacak bu iş diye öyle de oldu işte hobi niyetine pist sahibi olmuş oldu öyle düşünsün 🙂
    Ödedikleri, harcadıklarına göre sonra ki bi 10 yıl daha para almamaları lazım anca…

  25. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Hiç umudum yok ama inşallah olur diyelim.

    25 Milyon $ Türkiye için çerez parası. Vurak Ak’ın hükümetle arası iyi. Belki ikna edebilir.

    Hükümet bu işe girmeden Türkiye’de Formula 1 için para verecek az şirket var. THY, Turkcell, Beko gibi dünyaca ünlü markalar belki birşeyler yapabilir ama hükümet desteği şart.

  26. Muammer UYAR avatarı

    Ne 25 Milyon Doları be?.O fiyat 2012 de devam etmemiz için istenen fiyattı.Şuan en az 50 Milyon Dolar ı gözden çıkarıp ayrıyetten Bay E nin gönlünü yapmamız lazım.

  27. Yusuf Hitay avatarı

    he canım he.

  28. Yayın haklarının bile alınmadığı bir ülkede, Formula 1 yarışlarının yapılacağını düşünmek tatlı bir hayalden başka birşey değil. Olursa harika olur, olmazsa da şaşırmam. Hemen hemen her yıl aynı açıklamalar

  29. Myn1fernando avatarı

    Biz parayı verip piste girersek 22 yarış olur takvimde.Daha girmeye çalışan çok pist var.Hiç sanmıyorum. O tren bir kere kaçtı 🙁

  30. Klasikleşen İstanbulpark ve Vural Ak açıklamaları..Üç ayda bir yapılan PR çalışması.Pisti pazarlama hareketi..Boşuna umutlanmayın.Olmaz

  31. Vural Ak herzaman olduğu gibi İstanbul Parkta yapılacak bir organizasyon öncesi yine reklamını yaptı.
    Hiiç Kusura bakmasın Ak bey ama onu gelsin benim külahıma anlatsın

  32. İnş. bakalım hayırlısı diyelim f1 pistimiz olarak gelmesi lazım tabıkı

  33. 2016da da donmuyor muydu?

  34. Hadi inşaallah diyelim ama cok zor, adam PR çalışması yapiyor..

  35. Umarım geri döner çok özledik. Türkiye’de çok sağlam yerli markalar var onlar sponsor olabilir. Devlet de potansiyeli görürse gelecek yıllarda destek olabilir. Getirsinler artık F1’i.

  36. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Umutlanmayin beyler

  37. MARLon BROndo avatarı
    MARLon BROndo

    seyirci gelmez maalesef.

  38. Ferrari&Haas avatarı

    Mükemmel konuşmuş. Hadi bakalım başkan bir umut ışığı yaktın, umarım sonu güzel olur.

  39. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    2017’de geri gelsin parayı biriktirip bütün haftasonu istanbul’da kalacağım ki adana’dan gelecem eğer takvime girersek

  40. adam gerçekten doğru konuşmuş helal olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir