Haas Yeni Takımların F1’e Gelmesini Bekliyor

yazar:

kategori:

Haas’ın Takım Patronu Gunther Steiner, Formula 1’de geçirdikleri ilk sezonda gösterdikleri performansın yeni takımların F1’e gelmesinin önünü açacağını düşünüyor.

Büyük ölçüde Ferrari ortaklığı sayesinde Formula 1’e çok rahat bir başlangıç yapan Haas, ilk 2 yarışta 6 ve 5. oldu.

Steiner “Yeni takımların gelmesini bekliyoruz. Bu projenin çok başarılı olmasını bu sayede ihtiyacımız olan yeni takımların F1’e gelmesini umuyoruz.” dedi.

Haas, takımların ortak kullanıma izin verilen tüm parçaları Ferrari’den alırken aynı zamanda Ferrari’nin rüzgar tünelini kullanıyor ve en son versiyon motorunu alıyor.

Bu modeli ilk kullanan takım Haas oldu ve Steiner, bu yaklaşımın doğru olduğunu kanıtladıklarını söyledi.

Steiner “Biz her zaman aynı şeyi yapmak istemediğimizi söyledik çünkü bunu başarmak çok zor.”

“Çok zor olduğu için biz ve Gene Haas bunu yapamazdı.”

“Kendinize başarmak için şans tanımıyorsanız niçin bunu yaparsınız ki? Biz yaklaşımımızdan dolayı mutluyuz.”

“Diğerlerinin neler düşündüğünü bilmiyoruz. Herkes kendisine bakıp, diğerlerini eleştirmeden nerede olduklarına bakmalı.”

“Kurallar herkes için aynı. Biz diğerlerinin yapabileceğinden daha farklı bir şey yapmadık.” dedi.

 


Yorumlar

“Haas Yeni Takımların F1’e Gelmesini Bekliyor” için 8 yanıt

  1. Deniz Bora Ünal avatarı
    Deniz Bora Ünal

    Kurallar herkese aynı başka takımlar da böyle ortaklıklar kurabilir. Ayrıca hazır çorbaların tadı çorba yapmayı bimeyenlerinkinden daha lezzetli.

  2. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Şunlara bile konuşma fırsatı verdiler ya helal olsun. Sanki bir şey başarmış gibi çıkmış konuşuyor.
    HA-ZIR ÇOR-BA-SI-NIZ!

  3. Enriqopalazio avatarı
    Enriqopalazio

    Copy-Paste araçla elde edilen başarı benim için bir anlam ifade etmiyor.

    1. copy paste olmayan araclar kullanilip caterham gibi gridde yer kaplayan araclar olacagina boyle araclar olsun ve azicik mucadele gorsun F1.

      1. Enriqopalazio avatarı
        Enriqopalazio

        Copy paste olmayıp mücadeleye katkı yapan araçlar da var. force india ve sauber buna güzel örnek. hatta sauber de ferrari destekli bir takım ama dozunu tutturuyor, özgün teknolojiler ortaya koyuyor. her giren caterham gibi olmuyor. f1’e dün girip bugün 5. olmak özellikle geliştirmenin ve testlerin bu derece kısıtlı olduğu, güç ünitesi teknolojisinin bu derece karmaşık olduğu bir dönemde çok suni duruyor açıkçası. marketlerdeki kıpkırmızı, elma boyutundaki çilekler gibi… çok iştah açıcı görünüyor ama bir tanesini ısırdığınızda içinin boş, tadının saman gibi olduğunu görüyorsunuz. haas’ın başarıları da öyle. kıpkırmızı ama tadı çilekten çok samana benziyor!

        1. Kaç yıldır F1’de eski heyecan yok diye yakınıyoruz. Her değişiklik daha da kötüye götürüyor sporu, Haas kopya ile veya orjinal mücadele ortamı yaratıyorsa ben desteklerim. Bir ara GP2 gibi tüm araçlar benzer olsun diyenler vardı pilotajı görmek için şimdiki araçlar ne kadar pilotaj ne kadar bilgisayar yardımlı bilmiyorum ama tekerlek tekerleğe mücadele gelecekse eskisi gibi pite biraz erken giren farkı kapatma şansı bulup atak yapabilecekse desteklerim. Yarışın başında 1-2 tur sonra oluşan sıralama pit hatası, güvenlik aracı durumu gibi koşullar dışında değişmeyecekse bu sporun bir anlamı kalmaz. Eskisi gibi yakıt olayı da eklense keşke F1e. Bu sporun amacı da araçları limitlerinde kullanmak, yarışın başında herkes sonunu düşünüp kontrollü davranıyor. Geçen yarışta Lewis çok zorlamadım çünkü diğer koşulları düşündüm dedi. Dicem budur.

        2. Force india ve sauber yıllardır bu spordalar force india da takım satın alarak girdi sıfırdan başlayan bi operasyon değil. O nedenle caterham gbi takımlarla kıyaslayamazsın

          1. Enriqopalazio avatarı
            Enriqopalazio

            caterham’la kıyaslamadım. haas ve caterham’ı kıyaslamak haksızlık olur zaten çünkü haas 100-110 milyon dolar bütçeyle girdi. caterham ise fıa’nın bütçeleri 55-60 milyon’da sınırlayacağız vaatlerine kanıp girdi. yani muhtemelen karşılayabileceği rakamlar o civarlardaydı. takım satılırken de ona buna 25-30 milyon falan borcu vardı. yani caterham, Hrt, marussia 0 çektiyse aslında suç biraz da fıa’da. ama haas öyle değil, haas’ın parası var. dahası, o parayı ferrari’nin B takımı olmak için kullanıyor. zaten muhtemelen de f1’deki buluma amacı rekabet cart curt falan değil, budur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir