Hamilton Çin GP Öncesi Grid Cezası Aldı!

Lewis Hamilton, vites kutusu değişikliği nedeniyle Çin GP öncesi 5 sıra grid cezası aldı.

Bahreyn GP’nin ardından yapılan kontrollerde Mercedes, Hamilton’un vites kutusunda ciddi hasar olduğunu fark etti.

Dün akşam pistte yapılan kontrollerin ardından takım o vites kutusuyla bir yarış daha geçirmeye çalışmak yerine yeni bir ünite takmaya karar verdi.

F1 kurallarına göre pilotların bir vites kutusu ile art arda 6 yarış geçirmesi gerekiyor. Öncesinde bir değişiklik olursa 5 sıra cezası veriliyor.

Takım sözcüsü “Burası ceza almak için en iyi yer çünkü ilk 6 yarış içerisinde geçiş yapmak burada daha kolay. Bu yüzden burada alınan cezanın etkisi genel olarak daha az olur.” dedi.

Hamilton sezonun ilk 2 yarışında pole pozisyonunu kazanmasına rağmen startta yavaş kalmasıyla ilk virajda geriledi ve istediği yükselişi gerçekleştiremedi. Sonuç olarak her iki yarışta zafer Nico Rosberg’in olurken Hamilton birisinde 3., diğerisinde ise 2. olmayı başardı.


Yorumlar

“Hamilton Çin GP Öncesi Grid Cezası Aldı!” için 31 yanıt

  1. hamilton startta sorun yaşamazsa onu tek zorlayacak ferrarilerdir rosberg startta inşallah yer kaybeder yoksa alır başını yürür

  2. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Bu kadar negatif olmayın. 2014’de, Silverstone sıralamalarından sonra herkes her şey bitti diyordu ama yarışı Hamilton kazanmıştı.

  3. Nirvana Racing avatarı
    Nirvana Racing

    Bu sene Rosberg’in yılı olmalı. Güzel oldu bu.

  4. Ferrarilerden en az biri startta rosbergin onunde olmazsa herkese gecmis olsun yarisin galibi bellidir diyebilir normal sartlarda. Ama ferrarilerden biri rosbergin onunde olursa starttan sonra isler karisir bu biraz hamiltonun isine de gelir aslinda hizla sira kazanacagi icin rosberg kopamadan on siralara kadar gelmis olacaktir. Zaten ferrarilerin rosbergin onunde olmasida yarisa extra bir heyecan getirir yoksa rosberg startta liderligi vermezse İkinci kim ikinci diye merak ederiz sadece

  5. Geçen sene ham’ın yanında olan şans bu sene rosberg’in yanında. Gayet iyi sürüyor ve geçen senenin sonundaki galibiyetlerinin kimsenin lütfu sonucunda olmadığını herkese ıspatlıyor. Mücadele yine Ferrari ve Mercedesler arasında olacaktır hamilton arkada olsa bile. Rosberg ilk turlarda farkı açarsa yarışı alır ancak startta bir Ferrari’ye sırasını verirse o zaman çarşı karışacaktır. Zevkli bir yarış bizi bekliyor. Aslında bir önemli durumda rosberg’in polü alması durumu. Eğer ki rosberg polü alırsa hamilton çok daha fazla karmaşanın içinde kalacak ilk virajda. Bakalım neler olacak göreceğiz 🙂

    1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      Asıl pole alırsa karmaşada kalabilir. Kirli taraftan iyi bir start alamaz. Hamilton’ın 2.olması 1.olmasından daha iyi. 6.başlayıp kirli taraftan kalkacağına 7.başlar temiz taraftan kalkar.

      1. Aslında dediğin doğru ama bende williams faktörünü düşünerek böyle söyledim. Çünkü Muhtemelen çin gp sinde motor faktöründen ötürü williams güçlü olacaktır ve sıralamalarda ferrari ve mercedesin hemen arkasında olacaklardır. Hatta buna force india yı bile ekleyebiliriz ki startta ciddi tehlike oluşturabilirler. Aslında işte görüldüğü üzere bir çok değişken var neresinden tutsan oradan elinde kalıyor. Ama her türlü çok heyecanlı bir start olacağı kesin 🙂

  6. Yusuf Hitay avatarı

    pole serisi sona ermiş oldu böylelikle.

  7. Ferrari’nin ne yapıp edip bir aracını startta Rosberg’in önüne alması lazım. Bu yarışta mutlaka zafer almamız lazım, yoksa kaçan balık büyük olur.

  8. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    En iyi pole alsa 6. olur. İlk 3 Rosberg ve Ferrari desek 4.5 ve sıralamaya göre daha geridekilerden bahsedilmiş. Ortada dalga geçmek veya emin olma gibi bir durum yok >:)

    Zaten şampiyon Ferrari’den olmayacaksa, Rosberg gibi bir pilotada şampiyonluk yakışır. Lewis 3 kere şampiyon oldu, 16 kere şampiyonluk almasının F1 açısından hoş bir yanı yok. Gridde ne kadar çok şampiyon olursa, o kadar güzel olur.

  9. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Rosberg adım adım şampiyonluğa ilerliyor. Henüz çok erken ama olabilecek en iyi senaryolar etrafında toplanıyor. Umarım biz de sorunlarımızı çözer ve sezona hiç değilse renk katarız

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      İstediğim şey tamda biz sorun yaşarken Ham’ın sorunlu yarış geçirmesi idi.Buda şuan oluyor.Ferrari sorunları çözdüğü gün puantaj olarak Rosbergin önde olması bizim açımızdan daha iyi.Çünkü bir şekilde Hamilton tekrar mücadeleye dönüp onun önünde bitirecektir 🙂
      O yüzden bu yarışlkarı onun önünde bitirmemiz gerekiyor.Sorunları çözermiyiz bilmiyorum ama ciddi sıkıntı var araçta.

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Rosberg koptu gidiyor. Biz sorunları çözene kadar daha fazla fark açılırsa Rosberg acımasız bir rakip olabilir. Farkı kapatmamız için çk fazla şansa ihtiyacımız olacak. Yarış dışı, kaza,mekanik arıza veya devasa sıralama farkına rağmen üst üste yarışlar kazanmak vs.Şu an çok olası görünmüyor. Ama yine de mühürleri hazırlayın 😀 Makara yapmasak hayat geçmez evlatlar

        1. Masterdragon2016 avatarı
          Masterdragon2016

          Siz hala Ferrarinin şampiyon olacağınımı sanıyorsunuz 🙂

          Kadir İnanır bile buna inanmaz iken.

          Buna nasıl kanıyorsunuz aklım almıyor.Yani gerçekten Ferrari yarışa dahilmi olacağını sanıyorsunuz ?

          Boşun hayal kurmayın sunni bir rekabetin yansımaları var o kadar Hamilton zaten ipleri sezon ortasında veya oraya yakın yarışlarda alıcak ve ard arda seriye devam edecek.

          Rosbergin 2.cliğini garanti altına alıyor bu yarışlar geçen seneden ders aldı Mercedes ilk ikiyi garanti altına alabilmek için.

          1. burak karaküdük avatarı
            burak karaküdük

            Kardeşim ben öyle bir şey mi diyorum iyice okusana?
            Makara yapmaktan bahsediyorum işin çok zor olduğundan ve tum olumsuzluklardan bahsediyorum sen kadit inanır diyorsun
            Nasıl.okuyorsunuz arkadaş yahu

  10. Hamilton iyi start alamazsa Rosberg yine bu yarışı kazanacak. Bana bu sene Nico’yu şampiyon yapacaklar gibi geliyor ama hadi bakalım.

  11. Onur Gentas avatarı

    Umarim temiz bir kalkis yapar da seyir zevki acisindan guzel bir yaris izleme sansimiz olur. Bu sene isler iyi gitmiyor, bakalim durumu toparlayabilecek mi?

  12. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Rosberg’in şampiyonluğu yükleniyor…

    Resmen dalga geçmişler ha 😀

    Geçiş yapmak için en uygun yer, kaybedilen sıralar telafi edilir 😀

  13. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Bence altı dolma kalem ile kazınması gereken yere yorumlarda kimse dikkat çekmemiş;

    Takım sözcüsü “Burası ceza almak için en iyi yer çünkü ilk 6 yarış içerisinde geçiş yapmak burada daha kolay. Bu yüzden burada alınan cezanın etkisi genel olarak daha az olur.” dedi

    Adamlar herkesi geçeceklerinden eminler şaka gibi ???

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Biz starta Rosbergi harcayalım gerisi kolay 🙂

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        Aynen öyle ?

        1. Eğer ki startta iki Ferrari de rosbergi harcarsa ( kalkabilirsek tabi 🙂 ) hamilton bu yarışta podyumu bile göremez.

  14. Bu yarışda gitti Rosberg’e iyimi.

  15. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Marifetlerini görmüş oluruz.

  16. Masterdragon2016 avatarı
    Masterdragon2016

    Hepsi birer tiyatrodan ibaret.

  17. hamilton kalkışta da 5 sıra kaybeder olur sana 10 sıra 🙂

  18. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bottas şerefin batsın senin be bir de diyor sürüş tarzımı değiştirmeyeceğim.

  19. nazmiduman34 avatarı

    Bahreyndeki temastan sonra neredeyse yarışın yarısına kadar asfalta temas nedeniyle araç kıvılcım saçarak gitti, yerden aldığı darbeler nedeniyle vites kutusu zarar görmüş olabilir, neyse ki Hamilton bütün olumsuzluklara rağmen yarışı podyum ile bitirip, hasarı azaltmış oldu. Çin yarışında da hasar azaltmaya çalışacak, yarışı ikinci bitirse yeter bence.

    1. Bahreyn’de tabanı yere sürtüp kıvılcım çıkartmayan araç var mıydı?

      1. nazmiduman34 avatarı

        İlk turlarda herkesin aracından kıvılcım çıkıyordu ama diğerleri kıvılcım çıkarmayı kestiğinde bile Hamiltonun aracından kıvılcım çıkıyordu.

      2. Emre Özhan avatarı

        burda bahsedilen hasar aracın sağ tarafında bottasın vurduğu yerdeki kıvılcımlardır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir