Haas “F1 Mızmızlarla Dolu”

yazar:

kategori:

Formula 1’in en yeni takım sahibi Gene Haas, başarılı geçirdikleri ilk 2 yarışın ardından kendilerine gelen eleştirilere karşılık verdi ve Formula 1’in mızmız insanlarla dolu olduğunu söyledi.

Formula 1’deki ilk 2 yarışında 6 ve 5. olmayı başaran Haas, Ferrari ile olan bağlantısı sayesinde bu kadar güçlü performans göstermesi nedeniyle eleştiriliyor.

Haas “F1’de bizim başarımız hakkında konuşan çok sayıda mızmız var. Ama biz burada sadece sizinle yarışıyoruz.”

“Bir pilot bir virajı nasıl döneceğini bulduğunda, bir kaç virajı iyi şekilde dönerek diğerlerini yendiğinde ona zeki diyoruz.”

“Biz de yarışçılar gibiyiz: buradaki mücadeleleri gördük ve bu yolu tercih edip piste çıktık. Bunu yapabileceğimizi söyledik.”

“Ne için şikayet ediyorlar bilmiyorum. Onların alanında yarışıyoruz. Bunu anlayamıyorlarsa sorun onlarda.”

“Ve şunu anlamamız lazım: Öncelikle bu serinin tamamında sadece 2 üretici var. Onlar Ferrari ve Mercedes.”

“Onlar kendi araçlarını, kendi motorlarını ve muhtemelen parçalarının büyük bölümünü tasarlıyorlar. Diğer hepsi motorlarını ve önemli parçaları diğer tedarikçiden alıyor.”

“Bu yüzden geriye kalan 9 takım temel olarak bizim gibi. Biz aldıklarımız konusunda onlardan daha büyük orana sahip olabiliriz ancak onlar da motor gibi önemli parçaları dış tedarikçiden alıyorlar.”

“Biz motor ve şanzımanı dışarıdan alıyoruz. Dürüst olmak gerekirse bizim için acı olan bu.”

“Biz F1’e gelindiğinde 5 sene arkada olunması gerektiğine dair bir şey okumadık. Böyle bir şeyi reddediyoruz.”

“Aslında biz buraya gelirken F1 önümüze bir çok engel çıkardı. Bernie bizim bunu başarabileceğimize inanmadığını söyledi ve burada olmak için 20 milyon dolar ödedik. Bir çok engelle karşılaştık.”

“Ve şu anda buradayız, evet buradayız. Gitmiyoruz ve buna alışsalar iyi olur. İnsanlar bunu sevmiyorlarsa bu kendi sorunları.” dedi.


Yorumlar

“Haas “F1 Mızmızlarla Dolu”” için 14 yanıt

  1. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Yapıştırmış lafı.

  2. Mc1aren-HAM1LTON avatarı
    Mc1aren-HAM1LTON

    Her kelimesi dogru ve mantıklı F1’e bu şekilde kuvvetli girerek dogru olanı yaptılar, aslında önlerde olmalarının sebebi mclaren, williams, redbull, renault gibi takımların işlerini iyi yapamaması ve yarış sırasında strateji hatalarından kaynaklanıyor. Bu takımlar kendi yerlerinde olsa haas grubun ortasında 3 yarışta 1 puan almayı kovalar. Bence haas’ın başarısına ve izlediği yola laf etmekten çok yıllardır F1 de olan takımların başarısızlığından bahsetse herkes daha iyi olur.

    Bu sene düzenli Formula 1 izlemeye başlayalı 20. senem, son 12 senedir her sene yurtdışında bir yarışa gittim , Türkiyedeki tüm yarışlara hem gittim ve bazılarında da çalıştım.

    Uzun dönem F1 i takip edince artık takımların, patronların, pilotların, markaların hareketlerini ve başarılarını gözlemleyebiliyor, anlayabiliyor oluyorsunuz.

    F1 de başarı hiçbir zaman tek pilot, tek patron, tek tasarımcı, tek motor ile gelmemiştir. Her zaman en az 2-3 yıllık bir proje sonucu, yapılan lobiler ile kurallar takımın lehine olacak şekilde yönlendirilmeye çalışılır. Gridin en hızlı 5 pilotundan 1 veya 2 si ile anlaşılır, Takım patronu olarak bu lobilere ve hedefi kazanmak olan kitleye yön vericek kişi seçilir ve başarı gelir. Gelen başarı da hiçbr zaman 1 senede yok olmaz hep biri domine etmiştir aslında. ama bazen kazanan arkasındaki gruplar motivasyon ve hırsını kaybedip iyice kopuyorlar.

    88-91 Mclaren
    92-94 Williams
    94-95 Benetton
    96 Williams
    97-99 Mclaren
    20-2004 Ferrari
    2004-2006 Renault
    2007-2008 (Ferrari-Mclaren) *Burasın biraz karışık :))
    2009 Brawn (Redbull gelişmeye başlamıştı ancak Brawnın topladığı puanlara yetişemedi)
    2009-2013 Redbull
    2013-2016 Mercedes

    Bu dönemlerin öncesine bakarsanız takımlar hep projeyi başlatmış ve hızlanmaya başlamıştır.
    1-2 pole ve 1-2 yarış kazanıp, podyumlar alınan sezonlar bunun ilk işaretleridir sonrasında o enerjiyi ve yükselen kazanma açlığını görürsünüz. Sonucunda da dominasyon gelir. bir sonraki sezon başarı üst düzeydedir. Sezon ortalarına doğru pilotlar gerilir. Sonrasında hem pilotlar hem kadrodan

    2017 için bence en sıkı lobi yapan takım Ferrari, yıllardır başarıya açlar, imkanlar var, aerodinamik ve takım patronu olacak kadroyu toparladılar. Pilotlar tamam en azından 1. pilot. Mercedes belki bir derece tepede kalabilir (baskıcı bir kadrosu var ve Toto, Niki ikilisi şimdilik devam ediyor) ama diğerlerinde bu ışığı göremiyorum üstelik kadrolar gittikçe zayıflıyor. Mclarende kimse kalmadı bence Prodromou dışında. Redbullda newey i çıkar yine öyle. Yani zaten başarının ve başarısızlığın geleceğini görebiliyorsunuz.

  3. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
    MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

    Bence milletin çenesini kapatıp işine bakması gerektiğini belirten bir açıklama.”F1’e katılmak istiyorsan ilk 3-5 sene HRT veya Caterham gibi son sıralarda sürüneceksin” diye bir kural yok.İsteyen kurallar dahilinde istediği gibi tedarik edip yarışabilir.

  4. Çok iyi gidiyorlar bu şekilde devam, umarım seneyi çoğu takımın üstünde bitirirler.
    Eleştirilere bu denli cevap vermeleri de güzel, en azından meydanı boş bırakmıyorlar.

  5. Benim ısrarla söylediğim şeyi anlatmış aslında. Sonuncu olmaya gelmenin bir mantığı yok. Nasıl rekabetçi olacaksan o şekilde gireceksin spora. Adamlar da bunu yapıyorlar.

  6. Batuhan #JB17 avatarı
    Batuhan #JB17

    Lafı gediğine oturtmuş.

  7. “Aslında biz buraya gelirken F1 önümüze bir çok engel çıkardı. Bernie bizim bunu başarabileceğimize inanmadığını söyledi ve burada olmak için 20 milyon dolar ödedik. Bir çok engelle karşılaştık.”

    Geçen Manor’un eski patronu, Whiting bize 30M$ yeterli olur dedi, dememiş miydi?

    Ama kutlarım Haas’ı kuralları sonuna kadar kullanmış oldular. Her ne kadar Dallara şasili Ferrari eleştirilerine maruz kalsalar da

  8. Ferrari&Haas avatarı

    Mükemmel cevao vermis. Bu takim gerilerde sürünse her yarış 10 kere tur yese kimse bunlari konusmayacakti, kimse ötmeyecekti parcalari Ferrari den alıyorlar diye. Yorum yazan arkadaslara da cevap verecektim ama tarafsiz olmasi gereken adminin yorumundaki seviyeyi gördükten sonra gerek kalmadi.

    Umarim sezonu mümkün olan en üst sıralarda bitirirler. Ferrari fani olarak herzaman destekleyecegim.

    1. Adminlerin yukarıda haberi çevirirken tarafsız olmaları gerekiyor. Alta yorumlara inildiğinde tekrar bir taraftar ve F1 hayranı oluyorlar. Bunda anormal bir şey yok.

  9. Doğru konuşmuş.

  10. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Güzel konuşmuşsun da hemen kendi takımını diğer 9 takımla kıyaslamışsın. McLaren’in, Renault’un ve RedBull’un da birer fabrika takımı olduğunu bilmesi gerekiyordu. RedBull şu an müşteri gibi görünüyor olsa da halen bir fabrika takımı. Burnu havada açıklamalar yapıyorsunuz da bakalım sonradan yere çakılınca neler olacak merak ediyorum.

  11. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Helal olsun. Gereken cevabı vermiş.

  12. he la. Bir tek siz doğrusunuz, geri kalan herkes ağlak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir