Williams’ın Fren Kanallarıyla İlgili Ayarı Değişikliği Lastik Patlamasına Sebep Olmuş

yazar:

kategori:

Williams takımı, Çin GP öncesi gerçekleştirilen 1. antrenman seansında Felipe Massa’nın iki defa lastik patlatmasına bu hafta sonu için yaptıkları ayar değişikliklerinin sebep olduğunu açıkladı.

Williams pilotu bu sabah art arda 2 defa lastiğin janttan çıkmasıyla spin attı ve takım bu olayları incelemeye aldı. Valtteri Bottas’ın da benzer bir sorunla karşılaştığı ancak lastiği yerinden çıkmadığı için şanslı olduğu belirtildi.

Pat Symonds “Aracı ayarlarken yaptığımız bir şey jant hatasına neden oldu. Daha fazla fren kullanmayla alakalıydı ve görmesi kolay değildi.”

“Sorunun ne olduğunu anlar anlamaz bunu değiştirdik ve öğleden sonra sorun olmadı.”

“Öğleden sonra sorunsuz bir şekilde çok fazla tur attık bu yüzden mutluyuz.”

“Frenler Bahreyn’dekiyle aynıydı ancak çok ufak bir değişiklik vardı.” dedi.

Felipe Massa “Sorunun ne olduğunu tam olarak bilmiyorsanız bu sizi etkiler çünkü lastik patladı mı yoksa patlamadı mı bilmiyorsunuz.”

“Ancak takım sorunu anlıyorsa önemli olan budur. Onlara güveniyorum.”

“Tabi ki bu tür şeyler olduğunda her zaman endişelenirsiniz. Jantta sorun yaşadık ve bir seanstan diğerine bazı değişiklikler yaptık. Sorun çözüldü.”

“Önemli olan bu ancak çok olumlu bir gün olmadı çünkü bir seansı kaçırdım. İkinci seansta tur atmayı başardım ancak tam gün çalışsaydım daha iyi olurdu.”

“Yarınki iki seansta koşullar değişebilir, yağmur yağabilir ancak her şeye hazır olmamız lazım.” dedi.

Valtteri Bottas “Mühendislerimle seans arasında sohbet ettim ve onlar detaylı olarak neler olduğunu açıkladılar. Bu yüzden araca binerken güvendeydim.”

“Bir şeyler olacaksa olur. Korkmanın bir manası yok.” dedi.

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir