Ferrari, Turbo Sorununu Mayıs Ayından Önce Çözemeyebilir

yazar:

kategori:

Alman ve İtalyan basınındaki haberlere göre Ferrari turbo sorununu çözmek için çalışmaya devam ediyor.

İtalyan ekip ilk yarışta Raikkonen, ikinci yarışta ise Vettel ile yolda kaldı.

Bild ve Auto Motor und Sport’un haberine göre turbo sorununun tamamen çözülmesi mayıs ayını bulacak.

RTL’ye göre ise Ferrari, 2016 için tasarlanan turboyu dayanıklılık problemi nedeniyle düşük güçte çalıştırmak zorunda kalıyor.

RTL’de yer alan haberde “Uzmanlara göre bu durum tur başına yarım saniye kaybettiriyor” dedi.


Yorumlar

“Ferrari, Turbo Sorununu Mayıs Ayından Önce Çözemeyebilir” için 16 yanıt

  1. ferrarinin sorunlu başladığı belliydi zamana ihtiyaçları var

    değişimin en zor olduğu takıma sahipler

    ön kanada bakarak anlaşılabilir ne kadar yol aldıkları..

    hani onlar motor yapıyor diyeceksiniz

    kaç yıldır yaptıkları motorda ortada..

  2. 0.5 saniye mantıksız.0.2-0.3 sn mantıklı.şu anki motorlardaki turbo %20 gibi bir güç sağlıyorsa misal motor 600 beygir turbo 150 beygir güç üretiyorsa bu fark anormal.fark tamamen turboya bağlanamaz

  3. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    0.5 olduğunu düşünmüyorum ama 0.2 gibi bir kayıp söz konusu olabilir.

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    yarım saniye çok büyük bir fark ben bu kadar olduğunu zannetmiyorum çünkü virajlarda hala Mercedes en iyisi viraja giriş ve çıkış hızları herkesten çok yüksek.Demem o ki yarım saniye motordan kaynaklansa viraja giriş ve çıkış hızlarında aerodinamik olarak geride ama orda James Allison gibi müthiş bir isim var Lotus’ta kendini kanıtladı neler yapabileceğini şimdi sınırsız kaynakla Mercedes’i geçerse anca onlar geçer.Adrian Newey kadar olmasada james allison’da iyidir.Adrian Newey’i motor+kurallar kısıtladığı için eskisi gibi at koşturamayıor.

    1. “en iyisi viraja giriş ve çıkış hızları herkesten çok yüksek”
      bu dediğin şeyi böyle cücük motorlarda turbo etkiler ama.

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        Demek istediğim şu mesela birinci viraja gelene kadar Mercedes’te 300 görüyor Ferrari’de Ama Mercedes’in aerodinamik avantajı olduğu için daha az yavaşlama gereği duyuyor ve viraja daha yüksek süratle girip doğal olarak daha yüksek süratle çıkıyor.

        1. Eyvallah.
          Bak birde şöyle birşey ekleyeyim. DF kaabiyeti daha yüksek olanın az metrelik de fark etse yavaşlaması daha hızlı olur. Yani daha yumşak frenaj daha iyi verim.

  5. Düz hesapla 0.5 saniye 50 turluk bir yarışta 25 saniye geriye düşmek demek. Vettel için şampiyonluk falan hayal olur bu durumda.

  6. Çözemeyebilir çünkü turbosunu kendisi üretmiyor….

    1. Berilyum yasagi sonrasi Mahle pistonlarla uyum sorunu senelerce surdu Mercedes’te.V8 ile motor bastan tasarlaninca bide Ilien gidince bitti.

      1. Taktın sende ha şu berilyum işine 🙂 kaç defa yazdım buralarda o avuntu diye 🙂
        Bunun onla ilgisi yok farklı kıyasları olan birşey ilk defa da yaşamıyorlar zamanında geliştirilen ilk kers ünitelerde de yaşadılar, mgu-h motorunda da yaşadılar, yeni şanzımanda da yeni brake disklerde de yaşadılar hatta LaF da kullanacakları brake disk, caliper partisinde de sorun yaşadılar bunlar hep olur bunlar anlaşmayla tedarik ettiğin dış tezgahlarda hazırlanan üniteler.. üreticileri hardcore yeni birşeyler geliştirir dener sonradan sorun çıkar normaldir. Kimi zaman uzun sürer kimi zaman erkenden yol alırlar.
        http://www.heller-us.com/in-focus/
        Al sizin pistonları şimdilerde bu üretiyor.
        Kimi zaman ferrarinin lambonun yol araç motorlarında ne tasarım hataları çıkıyorda binlerce parçayı dünyadan toplayıp çöpe atmak zorunda kalıyorlar. Sanayide olağan şeyler bunlar kimi zaman dikkatten kaçırıyor kimi zamanda beceriksizlik yapıyorlar işte zamanında MB de olduğu gibi.
        🙂

        1. Tek sebep Mahle değildi elbette.Birde motor gurusu Mario İlien vardı tabii.Güçlü ama kırılgan motorlar tasarlıyordu.

          1. Herşekilde motor ile turbo değerlendirmesi farklı şeyler turbo hayatı belirleyen bir ek kit sadece. Patlatmak istemiyorsan düşürürsün zorlanarak da olsa idare edersin geçer motor öyle değil sorun çözümü tespiti daha zor. dyno da test ettiklerini bile iş tekerleğin önüne taktıklarında yamultuyor adamlar 😛
            Motor denilen şeyde bilgisayar gibi en zayıf halka geçerli her kit kendi içinde öyle gerçi atıyorum turbo da belirli devirler arasında yağ basıncı istenen seviyede kalmıyorsa genel olarak herşey iyi görünse bile her şekilde bir vadeyle o turbo kırılır. Şimdilerde bile turbo basit birşey yenisini yada önce ki revizyon edilmemişini taktın setupları eskiye çektin bitti motor öyle değil otur bir dünya üniteyi tekrar reconfigure et.

  7. Haha yarım saniyeymis

    Masallara devam

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      “Experts believe it is costing them up to half a second per lap” at the moment, RTL said.

      Ferrari bu sorundan ötürü ciddi bir sorun yşaıyor orası kesin. Ciddi bir performans ama elimizde veri yokken masal demek olmaz. Ne kadar olduğunu da bilemeyiz ama ortada bir kayıp olduğu kesin

  8. Şampiyon Mercedes

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir