Arrivabene: Mercedes Son On Yılın En İyi Takımı

yazar:

kategori:

Maurizio Arrivabene, Mercedes’in son on yılın en iyi takımı olduğunu itiraf etti.

Mercedes 2 yıl üst üste şampiyon olmayı başardı ve 2012’den bu yana her sezondan galibiyet ve pole almayı başarıyor.

Bu yıl Mercedes’i yenecek tek takım olarak düşünülen Ferrari, ilk iki yarışta 1 kez 2. ve 1 kez 3. oldu. Mercedes ise ilk yarışta duble yaparken ikinci yarışta 1. ve 3. oldu.

Arrivabene “Mercedes bu yıl son on yıl içerisinde gördüğüm en iyi takım. Onlara karşı kazanmak için çok çalışmak zorundayız. Onlardan daha iyi olmak zorundayız. İyi sonuçlar için elimizden geleni yapıyoruz”

“Bu iyi bir cum günüydü. Ama ne yazık ki cuma gününe herhangi bir puan verilmiyor” dedi.


Yorumlar

“Arrivabene: Mercedes Son On Yılın En İyi Takımı” için 10 yanıt

  1. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
    MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

    Performans olarak en iyisi Mercedes ama KANAATİMCE Redbull -Toro Rosso hariç – diğer bütün takımların ve yöneticilerin kuralları değiştirerek engelleme çabalarına rağmen SADECE EMEĞİYLE (kimse bana ebd,esnek kanat,motor haritalama demesin o araç bütün testleri legal şekilde geçti.O bahanelerin modası da geçti 🙂 Bilgisayar başında oturan sen mi daha iyi biliyorsun test eden adamlar mı ? Senin takımın kuralların sınırını zorlayamıyorsa git kendi takımına ateş püskür. ) 4 şampiyonluk aldı. Sadece hatırladığım kadarıyla bir kez kanat kurallara uymadığı için ceza aldık ve o yarış da 2014 abu dhabi idi.TEK YARIŞLIKTI yani gereğinden fazla esnediği içindi sanırım.Tüm sezonu kapsasa sizin tepkinizi beklemeden sezondan diskalifiye edilirdik zaten.

    Emeğe saygı diyorum.Sırf Redbull 4 sene sizin takımınızı ve pilotunuzu ağlattı diye kıskançlık yapılmaz.Redbull bence şu an F1’e en çok hizmet eden takımların başında geliyor.Yetiştirdiği pilotları kapmak için tabiri caizse kapıda bekliyor nerdeyse büyük takımlar.Hangi takım bu hizmeti yapıyor ? Bir takımı sevmeyebilirsiniz kesinlikle karışmam ama emekle gelen başarıya saygı duymalıyız.

  2. tartışmasız red bull.

    adamların yarattığı dominasyonda bir emek var, çalışma var, her yarışta zekice stratejiler uyguladılar. 2012 abu dhabi’de pitten başlama durumlarında bile yaptıkları alengirli işlerle vettel’in tırmanmasını sağladılar.

    ama mercedes yeni kurallarla birlikte iyi bir motor yaptı ve bunun ekmeğini yiyor. ilk şampiyon olduğu 2014 sezonunda bile mercedes’in aracı değil rb10 en iyi araçtı ama motor farkı işte.

    1. Motor aracin bir parcasi degil mi? Mercedes motoru baska bir ureticiden mi almistir? Almadiysa emek yok mudur? En iyi arac derken komple degerlendirilmez mi? Bolgesel degerlendirilmelerde o bolum iyi denmez mi? Red Bull da 2008 sonrasi yeni donemin ekmegini yememis midir? ( Burada RB yi kotulemek degil niyetim. A.Newey hâlâ en iyi tasarimlara imza atiyor. Ancak Mercedes te ki yonetim kararlilik ve muhendislikte oldukca takdire şayan. McLaren ve Ferrari son 10 yilda hizli olduklarinda dahi durumu iyi idare edemediler maalesef ve yeni donem de geri planda kaldilar. )

  3. RedBull ile Mercedes’in pozisyonları çok farklı birisi şase ve aerodinami üzerine kuruluydu diğeri ise motor gücü ve dayanıklılık üzerine kurulu . Ferrari Mercedes’e karşı bir şeyler yapmak istiyorsa motor gücü ve dayanıklılık konusunu çözmesi lazım yoksa bir 5 yıl daha Mercedes götürür bu işi

  4. Son 10 yılın en sağlam takımı Red Bull bence. Çok yatırım yaptılar. Ama Mercedes böyle giderse onları geçecek.

  5. Hemfikirim kendisi ile.

  6. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Şimdi pohpohlama sırası bize geçti herhalde. Sevgili gibiyiz mübarek. Gerçi bizim daha objektif ve sıradan bir açıklama

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      🙂 🙂

  7. Son 10 yıllık dönemde bu kadar iyi olan RB var ayrıca kavramı genişletirsek Ferrari’nin de baskın olduğu dönemi de unutmamak gerek son 20 yıl dersek. Ancak RB 4-4 seri Ferrari ise 4-5 bir seri yakaladı. Evet Mercedes sezonsal olarak hepsinden iyi tek rakibi belki MP4-4 (sezon içi yüzdesel başarı olarak) ancak istatiksel olarak bir seri yakalayıp aracın rekor peşinde koşması için önünde çok yarış var. Bu süreçte Ferrari dışında Renault ve Honda’ya bağlı olarak RB ve McLaren baskısı da ihtimal.

  8. Bana görede son onyılın en iyi takımı Redbull.
    Redbulun teknik ekibi şuan ferraride olsa kesin bir galibiyet almıştı . adamlar strateji hatası yapnıyor. 2010 da taktikle ferrariyi şampiyonluktan ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir